Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

KULA BELA GELMESİ

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

 

KULA BELA GELMESİ

 

KULA BELA GELMEZ

HAK YAZMAYINCA

HAK BELA YAZMAZ

KUL AZMAYINCA

DİN İRFAN BİLMEYEN

BUNU KUL ETTİ SANIR

ALLAH EMRİ OLMAYINCA

SANKİ YAPRAK KIPIRDANIR.

 

Şöyle bir etrafınıza görür gözle bakınız, AZĞINLIĞI, AZMANIN ne türlüsü varsa görürsünüz. Mağazalar, kazanma hırsının en had safhasındaki azgınlığı yaşatıyor. Vitrin düzenlemeleri, Vitrindeki mankenler ve CAMLARINA DEVASI BİR ŞEKİLDE YAPIŞTIRDIKLARI, EN MAHREM YERLERİ AÇIĞA ÇIKARTILMIŞ KADIN RESİMLERİ.  Neyi ifade ediyor.

 

Bir kısım televizyon ve Basının TURUVA ATI misali faaliyetleri ile, bu günkü AZMA görüntülerinin müsebbipleridir. JAKOBEN baskıların  şu zamanda, MUHALİF basın ve yayınların körüklediği, Milleti din ve inancından uzaklaştıran faaliyetlerin, MEDENİLİK adı altındaki YOZLAŞTIRILMASI olarak ifade edilirken.  İÇKİ-KUMAR-KADINLARIN AÇILIP, SAÇILMASI-FUHŞİYATIN TEŞVİK EDİLMESİ-GAYRİ MEŞRU KAZANÇ VE KAZANMA HIRSININ TAHRİKİ- ÜRETMEKTEN ÇOK TÜKETEN TOPLUM OLUNMASI. Örneklerini ortaya koymuştur.Sayılanların, MADDECİ-MATERYALİST-ATEİST GÖRÜŞLERİN HÂKİM OLDUĞU. Şeytani bir alğı iken, Bu yola meyledenlerin, Kanaati edenlere göre refah içindeki yaşayış görünürlükleri altındaki BUNALIMLARI İSYAN-NİSYAN ve KÜFRE GETİREN YOLLAR OLDUĞUDUR.

 

 

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ;

 

ANKEBUT SURESİ 2.Ayetinde;

İNSANLAR, İNANDIK DEMEKLE SERBEST BIRAKILIP İMTİHAN EDİLMİYECEKLERİNİ Mİ SANDILAR?

AYET 3; ŞANIM HAKKI İÇİN, BİZ ONLARDAN ÖNCEKİLERİ ÇEŞİTLİ İMTİHANLARDAN GEÇİRDİK. ALLAH ELBETTE DOĞRU OLANLARLA, YALANCILARI BİLECEK ve ORTAYA ÇIKARACAKTIR.

 

EL BAKARA SURESİ AYET 155 ;

EY MÜMİNLER,(İTAATKÂRI ASİ OLANDAN AYIRD ETMEK İÇİN) SİZİ BİRAZ KORKU, BİRAZ AÇLIK, BİRAZDA MALLARDAN, CANLARDAN ve MAHSÜLLERDEN YANA EKSİLTME İLE AND OLSUN, İMTİHAN EDECEĞİZ. EY HABİBİM ŞÜKREDENLERE LUTUF VE İHSANLARIMI MÜJDELE.

 

AYET 177 ; (Namazda ) YÜZLERİNİZİ BAZEN DOĞUYA, BAZEN BATIYA ÇEVİRMENİZ GERÇEK İYİLİK DEĞİLDİR. FAKAT GERÇEKTEN İYİ İNSAN, ALLAH’A AHİRET GÜNÜNE, MELEKLERE, KUR’ANA ve BÜTÜN PEYGAMBERLERE İMAN EDİP, AKRABALARINA, ÖKSÜZLERE, BİÇARELERE, YOLDA KALMIŞA, DİLENENLERE ve ESİRLERİ KURTARMAK İÇİN MALINI SEVE SEVE VERENDİR. AYRICA NAMAZINI DOSDOĞRU KILAN ve ZEKÂTINI VERENDİR. YİNE AYRICA SÖZ VERDİKLERİ VAKİT SÖZLERİNİ YERİNE GETİREN, SIKINTI VE HASTALIK HALLERİNDE VE SAVAŞ IN ŞİDDETLİ ZAMANINDA BİLE SABIR VE SEBAT GÖSTERENDİR. İŞTE BUNLAR GERÇEK SADIKLAR VE MUTTAKİLERDİR.

  

İlahi ölçü ve tavsiyeler bir kısmı olan bu emirler, OLUNMASI, YAPILMASI gereken ana hatları bize vermekte. İyi insan, iyi Müslüman ın şeklini tarif etmektedir. (Kutlu günün hayırlara vesile olması dileğiyle.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR