Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

KÖK AYNI KAFA AYNI

 

Cumhuriyet tarihinde gerçek manada Milli iradeye dayalı hükümet olma örneğini veren AKP nin 12 yıllık iktidarı, muhalefettekileri çıldırtmaktadır.

1923 yılından bu yana 63 hükümetin geçmiş olma gerçeği, 1923-1938 Atatürk şeflik dönemi. 1938-1950 İnönü dönemi ile noktalanırken, 14 Mayıs 1950 Demokrat Partinin iktidar olması, Adnan Menderes ve arkadaşlarının  yokluktan,darlıktan,baskıdan kurtarma 10 yıllık iktidarı ASKERİ DARBE ve İDAM SEPHALARI ile kana bulanmıştır. Milli irade de yok edilmiştir . 1960-2002 yılına kadar 42 yıllık sürede de 60 hükümetin kurulup yenisinin seçilmesi DOKUZ AYDA ortalama bir hükümetin gelip gittiği gerçeğini ortaya çıkarmıştır. 

Bu ihanetlerin baş mimarı CHP si, bu gün olduğu gibi geçmişte de aynı entrikaları bu millete yaşatarak, Dış güçlerin kendilerine verdikleri rolü istenilen şekilde başarmıştır. İSTİKRARSIZ HÜKÜMETLER. İSTİKRARSIZ EKONOMİ-KALKINMANIN YOK EDİLMESİ-OLANLARIN TALAN EDİLMESİ-İĞNEDEN İPLİGE DIŞA BAĞIMLILIK-FAİZ VE RANT SİSTEMİNİN HÂKİMİYETİ-YOLSUZLUKLAR-VESAYET ALTINDAKİ MİLLİ İRADE ve İŞ GÖREMEMEZLİKLE NOKTALANAN ZAMANLAR. ..

AKP hükümetlerinin 14 yıl içindeki yaptığı devasa yatırım ve icraatlar ortada iken, her işe muhalefet olan CHP nin, 165 kere ANAYASA MAHKEMESİNE başvurarak, icraatları durdurma çabaları, SİZ KİMDEN YANASINIZ sorusunun sorulmasını icap ettirmektedir. Şehrimiz Samsun da dahi, aynı siyasi zihniyetli kurumların, Bölge idare mahkemesine başvurarak DURDURMA-YIKTIRMA kararları istihsal ettirdiği, 3500 esnafı barındıran, SAMSUN YABANCILAR ÇARŞISININ –  BELEDİYE EVLERİNDEKİ ÜST GEÇİŞLİ YOLUN –SAMSUN FENER MEVKİİNDE Kİ ŞHERİTİN OTELİNİN OTELİNİN  İNŞAATININ, DURDURULMA VE YIKILMA teşebbüsleri, SOL adına Samsun’a hizmet veren ve verecek olan iş ve yatırımları durdurarak kime çalıştıklarını gösterilmesi bakımındaki en açık örneklerdir. Sivil toplum derneklerinin siyasallaşması, Hukukun siyasallaşması ve geçmişteki TSK nın siyasallaşması olumsuz örneklerinyaşadığımız geçmişimiz, elbette ki herkesime birçok şeyleri öğrettiğidir.

İstanbul’daki ormanlık arazi içine, Devlet ve  milletin arazisine MECCANEN  üniversite kuran, on binlerce ağacı kesen, bir kuruş dahi kira ödemeyen,  KOÇ örneğinin, GEZİ OLAYLARINDAKİ RÖLÜNE  rağmen, şehrimizde de, BOGAZIN SİMONLARI gibi, Kamu arazisi üzerine çeşitli kulüp ve sair adlarla Binlerce metre kare yeri işgal edip, özel bir kesime hizmet veren YELKEN KÜLÜP ‘ü örneğini emsal olarak görmek  mümkündür.

Doğu Park arazisinde, Belediye Sosyal tesisleri gibi, Kamuya açık olmayan, özel bir kesime hizmet veren yerlerin de var olması, Kamu ve Vatandaşlık hakları açısından eşit yararlanmak prensiplerine aykırılığıdır.

Eski fuar alanı içinde, Kullandıkları Tüzel kişilik unvanlarına rağmen, Özel işlerlilik faaliyeti arağmen, meccanen yer işgal etmeleri gerçeğini kimin neyle izah edebileceği sorusunun ortada olduğudur.

Anayasal hakların, ortak paydalar ile her kese ait olması gerçeğine rağmen, ayrıcalık arz eden bu durumların, vatandaşa rağmen, kendilerini elit gören bir kesim tarafından icra edilmesi abesi yetinin sırıttığıdır.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR