KAYINÇOM ADAY OLMALI

KAYINÇOM  ADAY  OLMALI

                Ak  Parti  İl Başkanlığı  seçimlerine yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Kimilerine göre Ak Parti Genel Merkezi tek aday üzerinde duruyor, kimilerine göre geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu dönemde de birden çok adayın yarışmasına izin verilecek. Malumunuz geçtiğimiz il kongresinde Kayınçomun desteklediği  Erdoğan Tok, bazı Milletvekillerinin destek verdiği Savaş Güven ve Cemal Yılmaz Demir'in desteklediği  Adem Güney aday olmuştu. Bu üç isim aday olunca herkes tek liste  üzerinde anlaşacak ve diğer ikisine onay verilmeyecek diyordu, ama Miletvekilleri ile görüşen Genel Merkez  demokratik yarışa onay verdi.

                Erdoğan  Tok normal şartlar altında seçimi kazanacaktı hatta ben de bir yerel TV'de çıkıp kendisine destek verdiğimi aleni olarak konuşmuştum. Ama  ne olduysa son gece oldu ve Erdoğan Tok seçimi kaybetti. Daha sonra bunun nedenini araştırdığımda karşıma çok ilginç bir tablo çıktı, Erdoğan Tok seçimden bir gece önce listeye alacağı bazı isimlere yarın sabah erken üzerinizi başınızı güzelce giyinip kongre salonuna gelin demiş. Ama gece bu isimler listeden çıkınca bazı akil adamlar tepkilerini açıkça ortaya koyup listeden çıkmış ve ertesi gün Erdoğan Tok'a destek vermeyip, karşısındaki  lstelere destek vermişler ve seçimi Adem Güney kazanmıştı.

                Peki o gece neler yaşandı derseniz  Ak Partinin kuruluşunda yer alan bazı kaliteli isimler  birileri tarafından listeden çıkarılmış. Bu isimler kimlerdir derseniz birisi Necati Demir, bir diğeri ise  Hasan Uzunlar'dır. Bu iki ismin listeden çıkarıldığını gören Davut Albayrak tepkisini listeden adını sildirerek verip, o mekanı terk etmiş. Necati Demir'i ta Refah Partisinin kuruluşundan itibaren tanırım bu arkadaşımızın olduğu yerde haksızlık, akçeli, iş ve yanlış olması söz konusu olamaz. İki dönem  İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı onun döneminde bir Allah kulu yanlışa tevessül edemedi. Eden oldu ise anında müdahale etti. Meclis üyelerinin tamamına yakını onu sever, sayardı hala daha sevip saydıklarına bizzat şahit oldum.

                Hasan Uzunlar'a gelince  Ak Parti kuruluşunda yer almış, ilk siyasi  deneyimini bu partide tatmış, gerek siyasi, gerek ticari hayatında en ufak bir defosu olmayan kaliteli  bir insandır. Uzun bir süre Kayınçomla çalışmış ancak Ak Parti iktidar olduktan sonra  Kayınçomun bazı  uygulamalarından duyduğu rahatsızlık  nedeniyle  teşkilatlardan kendi  iradesi ile uzaklaşmış bir arkadaşımız. Bu iki arkadaşımızın olduğu yerde hile hurda, yanlış iş olma şansı olamaz, o nedenle bazı siyasetçilerin bu arkadaşların siyasetin içerisinde olmasını asla istemezler.

                Davut  Albayrak'a  gelince siyasetten çok anlamasa da Allah korkusu olan haram helal mefhumuna aşırı özen gösteren  kaliteli bir iş adamıdır. İsmini saydığım bu üç arkadaşın içerisinde olmadığı bir il yönetim kurulu listesine destek vermem söz konusu olamaz. Bu arkadaşlarımızın böyle bir talepleri olmadığı gibi kendilerine yapılan tekliflere de olumsuz cevap vermişlerdir ancak unutulmaması gereken en önemli husus siyasette bu tür kaliteli insanlara ciddi anlamda ihtiyaç olduğudur.

                Kayınçomun adaylığına gelince; kayınçom  Milletvekili aday adayı oldu ama aday olamadı, kanaatimce  bundan sonra da olması söz konusu olamaz nedenine gelince kendisi lise mezunu olduğundan  Milletvekilliği  şansı çok zayıf. Belediye Başkanlığı konusu da bu kriterlerde değerlendirileceği  düşünüldüğünde kayınçomun yapabileceği tek şeyin İl Başkanlığı olduğunu düşünmekteyim. Olaylara bakarken hırsla değil, objektif olarak baktığımızda karşımızıa çıkan siyasi tablo bunu gerektirdiğini düşünmekteyim.

                Bu  nedenledir ki kayınçom, bu seçimde İl Başkanlığına aday olması gerekiyor  biz de belki  zatı şahanelerinin  affına mazhar olmak adına kendisine destek olabiliriz!..... Hiç belli olmaz bu siyasettir, siyasette 24 saat çok fazla bir süredir. Sözlerime son verirken sizlere çok güzel bazı haberlerim var dün yine adliyedeydim, sevgili kayınçomla  Adem Güney benden şikayetçi olmuşlar, Adem Güney Keramettin Demir, Mehmet Yazıcı ve daha ne kadar bana dava açmak isteyen varsa hepsinin davasını almış, bana dava açmak isteyen arkadaşlara tavsiyem kendisine  müracaat etmeleridir. Sizin anlayacağınız önümüzdeki süreçte güzel  günler bizi bekliyor. Kalın sağlıcakla               


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR