İSTİFA EDENLERE GÖRE, DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPALIM…

İSTİFA EDENLERE GÖRE, DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPALIM…

Dün akşam saat 17.00 itibariyle Kamu Görevlileri, Milletvekilliği seçiminde aday olabilmek için istifa ettiler. Şahsi beklentim, Vali Bey’in ve Rektör’ün de istifası yönündeydi. Zira Vali Bey’in, ilk  Kararname’de Samsun’dan alınacağını bildiğimden, istifa eder diye düşünmüştüm. Ancak, Ankara'dan istediği sonucu alamamış olmalı ki istifa etmekten vaz geçti. Enteresandır Vali Bey bazı yakın arkadaşlarına, düz Vekillik istemem, Bakanlık verirlerse istifa ederim

demiş ama, düz Vekilliğe bakıldığını da bilmeyen yok. Rektör Akan’a gelince, gerek Davutoğlu Hoca ile olan ilişkileri, gerekse Milli Eğitim Bakanı ile olan hısımlığı nedeniyle, Vekil olabileceğini, hatta Bakan dahi olabileceğini düşünmüştüm ancak kanaatimce Cumhurbaşkanı’nın İstanbul ekibinden vize alamamış olmalı ki istifa etmedi. Üniversiteden  beklenen istifalar olmadı. Haydar Şahinoğlu da istifa edecek diye duymuştum ama o da etmemiş, gerçi Abdullah Gül’e olan yakınlığı nedeniyle ve eşinin cemaate olan yakınlığından ötürü aday olması mümkün gözüküyordu ama en azından ‘dener’ diye düşünmüştüm ama doğrusunu yapmış, elindeki makamdan ayrılmamış oldu.

        Gelelim istifa edenlere; öncelikli olarak Üniversiteden istifa edenleri konuşacak olur isek Doç. Dr. Bekir Şişman’dan başlamak gerekirse, kendisini çok fazla tanımam nacak son iki yıldır yaptığı her işin, siyasete odaklı olduğunu gördüğümden siyasete gireceğini düşünmekteydim. Kendisi ile ilgili iyi veya kötü demek gibi bir şansım yok, ama şu kadarını söyleyebilirim, çok şanslı bir aday değil! Diğer istifa edenlerden, Prof Dr. Fazlı Arabacı İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşım. Çarşambalıdır çok kaliteli bir adamdır, yurt dışında uzun zaman kalmıştır, kişiliği düzgün bir insandır, olursa şehrimize katkısı olur. Üniversiteden başka kimlerin istifa ettiğini şu an itibarı ile net bilmiyorum, ancak bildiğim kadarı ile Prof.  Dr. Necdet Çamaş’da istifa edecekti, ancak gelen son dakika bilgilerine göre kardeşi Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı olan, Necmi Çamaş’da AK Parti’den aday olmak üzere istifa etmiş. Şayet bir aileden iki aday adayı olursa, etik olmaz ama tanıdığım Necdet Hoca buna izin vermez.

         Gelelim diğer istifa eden bürokratlara; Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa eden iki isim var. Birisi Kamuran Özden, bir diğeri ise Aslan Karanfil. Bu iki arkadaşı da çok iyi tanırım. Hatırlarsanız Aslan Karanfil buradan Ankara'ya tayin olunca, onu harcamak için tayin ettiklerini yazmıştım. Aslan Bey’de buna bozulup, basına demeçler vermişti. Ancak aradan geçen süre beni yine haklı çıkardı. Aslan Karanfil’in yaptığı Basın açıklaması bu dediklerimin teyididir. Kaldı ki normalde, Aslan Karanfil AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacaktı, hatta o dönemin Bakanı da ona o sözü vermişti. Ama o Bakan ki, ‘Son Ispartalı’ kitabını yazınca, ondan esinlenmiş olmalı ki, ‘Dün dündür, bugün bugündür’ düsturuna uymuş ve Aslan Karanfil’e verdiği sözü  çoktan unutmuştu. Aslan Bey iyi bir insandır. Ancak siyasetçiler onu yıllarca tepe tepe kullandıktan sonra, herkese yaptıkları gibi onu da sokağa koymuşlardır.

 Kamuran Özden Bey’e gelince, kendisini geçen seçim döneminde tanıdım. Sevecen bir insandır. Elinden geldiği kadar, herkese yardımcı olmaya çalışır. Bana göre, kendisinden iyi bir siyasetçi olur, kendisine başarılar diliyorum. Diğer istifa eden arkadaşlara gelince, Zeynep Karagöl Hanım, İçişleri Bakanlığı’ndaki görevinden ayrılarak, Milletvekili aday adayı olmuş. Kendisi hakkında çok fazla bilgim yok. Hayırlı uğurlu olsun demekten başka diyecek bir şey yok. Henüz istifa edip etmediğini bilmediğim, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, Daire Başkanı olan Sedide Akbulut Hanım var, şayet istifa etmiş ise listede olacağından şüphem yok. Büyükşehir Belediyesi’nde Samulaş Genel Müdürü görevinde iken, daha sonra o görevden ayrılan Akın Üner de istifa etmiş. Bu arkadaş, MHP’den aday olacakmış. O konuda ileride detaylı yazılar yazacağımdan şimdilik o konuyu da geçmek istiyorum.

             İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’e gelince, kendisini uzun yıllardır tanır ve severim. Kanaati acizanem odur ki. Hayrettin Hoca İstanbul ekibinin desteğini alarak istifa etmiştir. Hatta Bilal Erdoğan'la da görüşerek istifa ettiğini düşünmekteyim. Kendisine bol şanslar dileyerek, Bülent Turan Bey’e geçmek istiyorum. Bülent Bey’i işim nedeniyle tanıdım. Kendisi çok disiplinli, dürüst, kaliteli, adam gibi adamdır. Onun sayesinde bu şehirde Tavukçuluk sektörü  ülkenin sayılı şehirleri arasına girmeyi başardı. Kendisine bol şans dileyerek, bugünkü yazımı da bitirmek istiyorum. Kalın sağlıcakla.

Not;  Geçtiğimiz günlerde Acem Tekke’sinde ‘İslamda şiddet’ konulu bir program yapılmış bu konuyla ilgili düşüncelerimi, yakın gelecekte sizlere sunacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR