IŞİD BELASI

IŞİD BELASI
IŞİD ne demek? IŞİD kimin veya kimlerin ürünü? IŞİD tarihte tekerrür etmiş mi? IŞİD tarihte kimlere benziyor? IŞİD Irak-Şam İslam Devleti demek…

Peki, IŞİD'i kim kurdu? IŞİD kendiliğinden mi doğmuş? Amerika ve Rusya ne ile uğraşacak? Amerika ve Rusya varlıklarını nasıl sürdürecekler? Elbette başkalarını, birbirinin kanını akıtmak isteyen geri kalmışların kanını emerek… o geri bıraktıklarının sırtlarında dolaşarak… ürettiği silahları satacak pazar üreterek…

Albay Esad, ÖSO'yu  kuran Suriyeli asker… AA muhabirine yaptığı açıklamada; "ÖSO, ABD'nin IŞİD'e yönelik savaşında yer almayacak... Neden?  Çünkü Amerika samimi değil! Esad'ı düşürmeye yanaşmıyor.

Özgür Suriye Ordusu, Suriye'nin milli birlik ve zafer ordusu… ABD, ÖSO'yu kırmızı listeye alarak bitirmeye çalışıyor. Tıpkı Fethullah Hoca gibi, ılımlı muhalif adı altında farklı gruplara destek veriyormuş. Özgür Suriye Ordusu dışındaki Amerikancı ılımlı hiçbir Müslüman'ın Beşşar Esad'ı devirmek diye dertleri yok!

ABD; "Devrimin başından beri sürekli olarak 'ılımlı muhalifleri destekliyoruz' diyor. Beşşar Esad'ı devirecek muhalifleri bölmekten başka bir şey yapmıyor.

ABD, tıpkı Irak'ta olduğu gibi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Halk, hepsini tek tek biliyor. ABD, halkları Beşşar'dan kurtarmak istemiyor. Mısır'da… Yemen'de… Irak ve Libya'da yaptığı gibi köleleştirmeyi istiyor.

IŞİD, kendilerinden olmayan Müslümanların kanı ve toprağını kendilerine mübah görüyor. Kendilerinden olmayan Müslümanların kadınları cariye… kanları helal… malları talandır. Suriye'yi Beşşar Esad'dan uğruna yola çıkan gençlerin kanındaki izzet ve onuru kırmak istiyorlar.

IŞİD'den önce Suriye rejimi katliamlar yapmış… kimyasal silah kullanmıştı. IŞİD'e hayat verenler, onu öldürmeye mi çalışıyor şimdi? Bölgemizde uzun sureli bir savaş sürecek. IŞİD'e karşı koalisyon oluşturacak! Uzun süreceği öngörülen bir mücadele planlaması yapılıyor.

Amerika, Türkiye'nin de bu koalisyona mümkün bütün gücüyle ve desteğiyle katılmasına çalışıyor. ABD karaya ayak basmayacak. Bölge ülkelerinden; özellikle Türkiye'den beklentisi besbelli! Sergilediği niyet, bu savaşın mahiyetini ve kapsamını da ortaya koyuyor.

IŞİD'i bitirmeye mi çalışıyorlar? Asla! Niyet kötü! Türkiye'nin PKK oyununu bozmak ve çözüm planını uygulamasından sonra kime silah satacaklar? Yeni bir Pazar hazırlanıyor. İşte Türkiye bu koalisyona yanaşmıyor.

3,5 yıldır bizzat kendi halkının ikiyüzbinden fazlasını en feci şekillerde katleden Esad devrilecek mi? Tıss! Hiçbir fısıltı bile yok!

IŞİD nedir? Daha bunun cevabını veremeden ona karşı yürütülecek bir savaş en iyi ihtimalle karanlığa yumruk sallamak olmaz mı?

Kuşkusuz daha kötü ihtimal, birilerinin bizi bu sefer IŞİD dolmuşuna bindirerek bölgede uzun süre devam edecek bir istikrarsızlığın birincil hedefi haline getirmeye çalışması.

Körfez ülkeleri, zaten IŞİD'i doğuran bu siyasi koşulların birincil sorumluları. Bölgede Mısır'ın darbeci yönetimi, Esad ve Maliki uzantılı örgütler cirit attıkça bir IŞİD biterse mutlaka başka IŞİD'ler çıkar.

IŞİD, Irak'ta insan öldürdü diye haykırıyorlar. Mısır'da Rabia meydanında 14 Ağustos 2013 tarihinde sadece bir gün içinde öldürülen Mısırlı sayısını geçti mi? Yok! Esad'ın hiç bir şekilde karşılaştırılamayacak katliamlarına yaklaştı mı? Yok! Bugün IŞİD'in tahriklerine büyük bir seferberlik başlatarak gelmeleri geçiştirilebilecek bir soru değil.

Türkiye apar topar, yangından mal kaçırır gibi oluşturulmaya çalışılan bu koalisyonu ihtiyatla yaklaşıyor. Baksanıza, Kılıçdaroğlu IŞİD'e karşı savaşılacaksa desteğe hazırız diyor. Bu göz yaşartıcı destek açıklamasının sebebi ne acaba? Hani bayram değil seyran değil ya!. Sen IŞİD'in ne olduğunu gerçekten çok mu biliyorsun?

IŞİD'in şu anda Türkiye'ye bir zararı yok. Ama Amerika ve Amerikancı politika güdenlerin derdi çok…  Türk Hükümeti oyuna gelmeyecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Parlak Arşivi
SON YAZILAR