BEN PROFESYONEL BİR AKTÖRÜM !! YA SİZLER ??

BEN PROFESYONEL BİR AKTÖRÜM !! YA SİZLER  ??

Aklımızda olanlar dökülse dilimizden nasılda karışırdı ortalık ve nasılda içinden çıkılmaz hal alırdı ilişkiler kimbilir !!

Ne sahte tavırlar,söylemler var her birimizde ; aman kırılmasınlar,alınıp üzülmesinler diye .. Aslında istesek de istemesek de mecburen ;kimimiz amatör, kimimiz profesyonel aktörleriz hiç şüphesiz !!

Gençliğimde onca tiyatro eserinde rol almam ve rejisörlük yapmış olmamın katkıları işime yarıyor bu ileri yaşımda.. Profesyonelce rol yapmak o kadar kolay ki… Nasıl mı ??

Sinirli,uykulu kalkmışım yataktan sabahın köründe.. Muhatap olacak halim yok kimselerle.. Çağırıyorum asansörü ; üç beş suratsız,meymenetsiz komşu karşımda adımımı attığımda..Alışkanlık işte;inanmışlık var Allah'ın iyiliği üzerinize olsun demek sünnet ya !!! “ Selamünaleyküm !!”demek boynumuza borc.. Cevap hak getire..!! Oysa selamı almak farz güya !!! Küfürün,bela okumanın bini de bedava içimden!! Ama susmak daha iyi ,kırmayacağız ya kimseleri.. Ve inerken o sessiz komşulara “ İyi günler !!!” temennisinde bulunup,gülerek ayrılmak ne??? Ben bir aktörüm işte !!!

Dolmuş durağı sonrası.. Binmek gerek ,çünkü geç kalınmışlık var.. Dolu her yer; genci,yaşlısı ,çoluk çocuğu ,bayanı !!! Hadi diğerleri neyse de o hala yer vermeyen gençlik neyin nesi ?? Azarlayıp,ikaz etmeyeceğim ya kimseyi ,devam yola ayakta ve hemde gülücükler dağıtarak gençlere !!! Bir kırgınlık,bir hüzün fırtınası gönülde !! Ne olacak bu toplumun gidişi düşüncesi ile rahatsız; sanki huzurluymuşum pozları ile adrese varış !!! Ben böyle büyük aktörüm işte !!!

Ofisinden içeriye giriş sonrası.. Oda,masa her yer kir pas,toz içinde..O tozları yalatmak var ya çöküp gırtlağına.. Her neyse ,kendi kendime sakinleş terapisi.. Kırmak yakışmaz bana… Otur o zaman pislikte.. Mutlu olsun yeter ki başkaları !!! Sırtını sıvazla “ hadi yavrum çay söyle de içelim “ ricası.. Gülsün yüzü işte.. Bense için için yaralardayım kanayan.. Ben profesyonel aktörüm işte !!!

O ara bir haber.. Falanca vefat etmiş diye.. Felaket kötü ,pislik biri rahmetli.. Ama yakınları var,toplum var gideceğim mecburen cenaze namazına ,taziyeler var !! “Buyurun er kişi niyetine diyor hoca efendi !! Namaz ikmalinde soruyor “ Nasıl bilirdiniz ?” Hep bir ağızdan buyurun “ İyi bilirdik !!” ve iki tekrar daha !! Ne yapalım uyduk bir kere hoca efendiye ve cemaate; dedim metazori pisliğin tekine “ İyi bilirdim “ diye.. İşte Aktörüm ben ya hemde emsalsizce !!!

Acıyla kıvranırken,yığınlarca sıkıntı sorun varken ; sevenlerimiz üzülmesin diye hep rol değil mi yaptıklarımız ,davranışlarımız ?? Ne dost kazıkları,ne yakınlarının kıymet bilmezliklerinde;aşağıda sakal yukarıda bıyık misali söyleyemeyip yutkundu isem  ayıpların da,kötülüklerin de; bu oskarlık aktörlük değil de ne ya ???

Dost,arkadaş,hısım ,akraba ve belki evlat,yaren,şu bu !!! Can verdik.. Yoldaş,yaren,dost olduk. Hele şu sonradan edinilen akrabalıklar yok mu ?. Bakın şimdi hepsi lügatlar da!!!

Ama olur mu hiç !!! O eşiniz,öbürü evlatlarınız !! Onlar için varsınız ya !!! Aman kırılmasınlar,çaktırmayın !!! Sevecenim ondan ya !!! Ulan yemişsin onca dost,arkadaş,hısım akraba kazığı !!!Hele sonradan edinilen mecburi hısımlıklardaki tiksinişlikler!!!! Yanıp dururum için için ,kavrulurum dertten ama asla belli edilmemeli.. Bulanırken nefretten midem, Gülerim sahte sahte !!!

Milyarlar kazanır bir sezon dizilerinde artisler,aktörler !!! Rejisörü vardır,süflörü ve de dublörü..

Benim artistliğim ömür boyu hayat sahnesinde!!! Senarist belli..Roller baştan verilmiş aslında..Artistler kazanırken ;o kadar role beş kuruş getiri yok bana gelince.. Hep bedavadan !!! Üstüne üstlük koskoca bir ömür giden !!!

“ İçin kan ağlarken yüz gülmek !!”,” Kan kusarken kızılcık şerbeti içtim !!'” … Hemde rejisörsüz,dublörsüz ve süflörsüz!! Kolay mı rolunüzü oynamak ??

O kadar rolün finalinde; kapanırken hayat sahnesinin perdeleri eğilip birde onlarca seyirciyi selamlamak !!! Hiç olmazsa alkışlayın be !!!!

İşte böyle kısadan..Ben bir büyük oskarlık aktörtüm !!! Ya siz ? Siz nesiniz ??

ŞİİR SARNIÇI

 


EYLÜL BASTI ÜSTÜNE SEVDALARIN


eylül bastı
üstüne sevdaların
soldu
birden ilk baharın


artık cıvıltısı yok
içinde neşesi kuşların
özlemleri yıkık
beklenilen bir yuvanın


eylüller bastı
üstüne tutkulu anların
sevdalar gibi
nice şiirler yarım


donuklaştı beyaza kesti
korlu ışıl ışıl bakışlar
telaşlı akışı artık sakin
taşkın heyecanlı suların


eylül bastı ansızın
üstüne üstüne baharların
öldü yeşillikler,kelebekler
çiçekler soldu,şaşkın


anıları kaldı
sevdalı günlerin
şimdiler de eksik gülünür
gülen her yüzün süzülürken


eylül bastı
üstüne
üstüne sevdaların..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan KOÇ Arşivi
SON YAZILAR