Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

İMAM’I GAZALİ’DEN NEFİS MUHASEBESİ

 İmam-ı Gazali hazretleri, her Müslüman’ın nefsini hesaba çekmesini tavsiye ediyor. Kimya-yı Saadet kitabında buyuruyor ki: Her akşam nefsini hesaba çek. Ona de ki: “YAZIKLAR OLSUN SANA!..”

 

“Ey nefsim! Akıllı olduğunu iddia ediyorsun ve sana ahmak diyenlere kızıyorsun. Hâlbuki senden daha ahmak kim var ki, ömrünü boş şeylerle, gülüp eğlenmekle geçiriyorsun. Ey nefsim! Ecel sana yaklaşmakta, Cennet ve Cehennemden biri, seni beklemektedir. Ecelinin, bugün gelmeyeceği ne malum? Bugün gelmezse, bir gün elbette gelecek. Başına gelecek şeyi, geldi bil! Çünkü ölüm kimseye vakit tayin etmemiş ve gece veya gündüz, çabuk veya geç, yazın veya kışın gelirim dememiştir. Herkese ansızın gelir ve hiç ummadığı zamanda gelir. İşte ona hazırlanmadın ise, bundan daha büyük ahmaklık olur mu?

 O hâlde, yazıklar olsun sana ey nefsim!

Ey nefsim! Anladım ki, dünyanın nimetlerine ve lezzetlerine alışmışsın ve kendini onlara kaptırmışsın! Cennete ve Cehenneme inanmıyorsan, bari ölümü inkâr etme! Bu nimet ve lezzetlerin hepsini senden alacaklar ve bunların ayrılık ateşi ile yanacaksın!

Bunları istediğin kadar sev, istediğin kadar sıkı sarıl ki, ayrılık ateşi, sevgin kadar çok olur.

 O hâlde, yazıklar olsun sana ey nefsim!

Dünyaya niye sarılıyorsun? Bütün dünya senin olsa ve dünyadaki insanların hepsi sana secde etse, az zaman sonra sen de, onlar da toprak olacaksınız! İsimleriniz unutulacak, hatırlardan silinecek. Geçmiş padişahları hatırlayan var mı? Hâlbuki sana dünyadan az bir şey vermişler. O da bozulmakta, değişmektedir. Bunlar için, sonsuz Cennet nimetlerini feda ediyorsun. O hâlde, yazıklar olsun sana ey nefsim!

“HER GÜN BİR GÜNAH İŞLESEM!”

Bir zât, nefsini muhasebeye çekmek üzere, ömrünü hesapladı. Altmış sene yaşamıştı. Sonra gün olarak hesapladı. Yirmi bir bin gün buldu. Bunun üzerine; “Eyvah! Her gün bir günah işlemiş isem, bu kadar günahla Allahü teâlânın huzûruna nasıl varabilirim” deyip bayıldı.

 Bir müddet sonra kendisine geldiğinde, önceki sözünü söyleyip, tekrar kendisinden geçti. Sonra hareket ettirdiklerinde vefat ettiğini gördüler.” 

Bu zât, her günkü bir günahı için böyle yaparsa, günde birçok günah işleyen kimselerin ne yapması lâzım gelir?!.

HATIRLATMA . (22.ARALIK.1979)

1979 Paris saldırısı, Ermeni silahlı örgütü ASALA tarafından 22 Aralık 1979'da Türkiye'nin Paris Turizm Müşaviri

Yılmaz Çolpan 22 Aralık sabahı yerel saatte 11:00'de Champ Elysees'de {Şanzelize Caddesi} bulunan 'Fouquet' lokantasının önünde saldırıya uğramıştır. Lokanta'dan çıktığı sanılan Çolpan o anda kendisine yaklaşan araçtan otomatik silahlarla açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir.

Saldırının ardından AFP'yi telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi eylemi Ermeni İntikamcı Komandolarının üstlendiğini söylemiştir.

Bu cinayetler yine ERMENİ topluluğu olan PKK tarafından devam ettirilmektedir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR