İMAM-HATİP RUHU

İmam-Hatip Ruhu; dini ve milli ruhun, zihni ve ahlaki ruha dönüşmesidir. İmam-Hatip’li olmak bir ayrıcalık, bir adım önde olmaktır.  İmam-Hatip’li olmak  Peygamberimizin misyonuna sahip olmaktır.  İmam-Hatip’li olmak sorumluluktur ve o sorumluluğun gereğini yerine getirmektir.

İmam-Hatip’li; dürüsttür, yumuşaktır, edeplidir, saygılıdır, sevecendir, vefalıdır, gönül insanıdır. Ülkesine, milletine, bayrağına ve vatanına bağlıdır. Büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi bilir.

İmam-Hatip’li; kimsenin malına, canına, ırzına zarar vermez. Ülkesini satmaz, hainlik yapmaz, kimseye zulmetmez. Yalan söylemez, haram yemez, ibadeti bırakmaz, Kur’andan ayrılmaz, Peygambersiz duramaz.

İmam-Hatip’li, sadece imam değildir. Mühendistir, doktordur, akademisyendir, esnaftır, tüccardır, ziraatçıdır, veterinerdir, öğretmendir. İmam-hatip’li, toplumun her katmanında ve her kademesinden vardır. O toplumun kendisi ve özetidir.

İmam-Hatip ruhu; bir fikir değil, bir hayat biçimidir. Dünyayı yakalamak, gelişmişlik düzeyine erişmek. Zulme karşı durmak. Mazlumun yanında olmak. Cesaret ve sabırla çalışmak. Batı medeniyetinin faydalı unsurlarını alıp, doğu medeniyetinin değerlerine bakıp, kendi  inanç değerleriyle bunları yoğurup hayata kazandırmaktır.

İmam-Hatip ruhu; huzurun ve mutluluğun adıdır. Dünya ve ahirette kurtuluşun misyonudur. İman değerleri üzere bir hayat yaşamak, irfanı, tefekkürü ve hikmeti hayata yansıtmaktır.

İmam-Hatip ruhu; güven, sadakat, sevgi, sabır, samimiyet ve ihlastır. İmam-Hatip ruhu; kula kulluğu değil, Allaha kulluğu esas alan misyonun adıdır. Kişilere bağlı toplulukların değil, bireylerden oluşan ümmetin adıdır.

İmam-Hatip ruhu; geçmişimizin övüncü, geleceğimizin aydınlığı, insanlığın kurutuluşudur. İmam-Hatip ruhu; seksen milyona yakın ülke insanımızın, iki milyara yakın dünya Müslümanının, sekiz milyara yakın dünya insanının aydınlığı için bir manifestodur.

İmam-Hatip ruhu, sadece cami ve seccadeden ibaret değil, hayatın her alanında yer alan ve insanlığa huzur sunan misyonun adıdır. İmam-Hatip ruhu, tüm insanların ve insanlığın kurtuluşudur.  İmam-Hatipliler de bu ruhun bayrağını taşıyan, bu ruhu hayata yansıtan temsilcilerdir.

Kitabı Kur’an, rehberi Hz Muhammed (s.a.v.), dini İslam, İlahı Allah olan bir misyonun temsilcisidir İmam-Hatip ruhu. Barışı esas alan, gerekmedikçe kavgaya dalmayan, inancı-namusu- vatanı söz konusu olduğunda  hiçbir şeyden korkmayan, devletine sadak olan, zulme karşı duran, ezilenlerin elinden tutan, menfaatte son sırayı külfette ön sırayı tercih eden, dikleşmeyen ama dik duran bir zihni duruştur imam-hatip Ruhu.

Değerlerinden beslenen milletimizin neredeyse tamamı İmam-Hatip ruhuna sahiptir. Bu ruhun ön palana çıkıp, hayata yansıdığı an, milletimizin şaha çıktığı an olacaktır. O an yakındır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR