Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

HORTUMCULAR UNUTULMAMALI

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

HORTUMCULAR  UNUTULMAMALI

                  

You are here:  Home  >  Yazarlar  >  Current Article

28 Şubat post modern darbesinin ekonomik soygunları üüm detayları ile biliniyor.  21 bankanın battığı 2000 ve 2001 ekonomik krizlerinde 241 milyar hortumlandı. Sadece Uzanlar grubunun ülkemize zararı 50 milyar dolar.  Uzanlara  tahsil edilemeyen paralar karşılığı verilen çimento fabirakaları ve Barajlara rağmen, ülke nerde ise, Siyaseten böyle bir şahsa teslim edilecekti. Halkımız yarı yarıya bir gecede fakirleştirildi ama kimse onların yakasına yapışmadığı gibi,bir de Devletten kendilerini alacaklı göstererek AİHM de dava gördürdüler.

 

28 Şubat’ta batan ve batırılan bankalarla ilgili en çarpıcı birçok makale ve gazete haberleri yapıldı.. 28 Şubat döneminde, batan bankaların önemli bir kısmında yönetim kurullarında emekli generaller vardı. Banka yöneticileri yargılanırken, askerler davadan muaf tutuldular. Bu anlaşılamayan korunma zırhı şu soruyu doğuruyordu: 28 Şubat’ta kurtarılmak istenen acaba gerçekten vatan mıydı, yoksa bankalarda paşalarımızın adıyla birlikte battığı ortaya çıkan özel şirketlerin çıkarları mı? Dile kolay 21 banka battı, ülkemizin  milyar dolarları… Tüyü bitmemiş yetimin hakkını giderken, bunu bir pasta olarak görüp, paylaşanlar kimlerdi Reisicumhurumuz R.Tayyip  Erdoğan tarafından 2003 yılında hazırlatılan BDDK raporu vurgunları şöyle açıklıyordu: * Türk Ticaret Bankası: 777 milyon dolar zararla battı. Hortumcular, 56 milyon dolar götürdü. * Bank Ekspres: 435 milyon dolar zararda. Korkmaz Yiğit bankadan 311 milyon dolar götürdü. * Interbank: 1.2 milyar zarar. Sahiplerinin kullandığı para, 1.1 milyar dolar. * Yaşar bank: 1 milyar 149 milyon dolar zarar. 103 milyon dolar ortada yok. * Demirbank: Zararı 648 milyon dolar. Sitebank: Devir zararı 53 milyon dolar. Şirket sahibi 7 milyon dolar kullandı. * Egebank: 1 milyar 220 milyon zararla battı. * Yurt bank: Zararı 656 milyon dolar. Balkan erler’in kullandığı kaynak 1 milyar dolar. * Esbank: Zararı 1 milyar 113 milyon dolar. Sahipleri 478 milyon dolar kullandı. * Sümerbank: 470 milyon dolar zarar. Sahipleri 293 milyon dolar kullandı. * Etibank: Devir zararı 698 milyon dolar. Patronu 588 milyon dolar kullandı. * Bank Kapital: Devir zararı 393 milyon dolar. * İktisat Bankası: 1 milyar 954 milyon dolar zararla battı. Patronu Erol Aksoy’un kullandığı para 879 milyon dolar. * Bayındırbank: Zararı 116 milyon dolar. Çörtük 95 milyon dolar kullandı. * Egs bank: Zararı 545 milyon dolar. Hakim gruplar 299 milyon dolar kullandı. * Kentbank: 681 milyon dolar zararla kapattı. Bürokrasinin yanlış kararlarıyla battı. * Toprakbank: Zararı 880 milyon dolar. Halis Toprak 485 milyon dolar kullandı. * Pamukbank: Devir zararı 3 milyar 618 milyon dolar. Patronunu 2 milyar 627 milyon dolar kullandı. Bu bankaların sahipleri halen borçlarını tamamen ödememişler.

Bu gün AKP ve Hükümetine, Millet iradesine, kurulan tuzaklar ın geri planında hep bunlar yatıyor. Ulusalcı hareketi, Gezi Partı olayları,17 Şubat 2014 tezgâhı, Aleyhteki kiralık yazarların makaleleri ve Gazeteleri hep bu soygun şebekesinin Bizans entrikaları... Şimdi de hepsi 1 Kasım seçimleri için yapmadıkları kalmadı, Sağduyulu halkımızın şu andaki AKP ye olan tercihi belli oluyor. Pazar günü yeni bir zafer günü olacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR