HER ŞEY VATAN İÇİN!!!

Bir çok unsurun bir takım olgularla bir arada tutulduğu toplumlarda gelişen eğilimler ve dış desteklerle  kırılganlıklar  oluşmaktadır.  Önemli olan bu kırılganlığın başlamasına zemin hazırlayacak etkenlerin ortadan kaldırılmasıdır. Kabaca Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.

Osmanlı imparatorluğunun duraklama ve gerileme dönemlerinin sonunda ,milliyetci akımların imparatorluğun çöküşünde etkili olduğu, herkes tarafından bilinmektedir. Geniş bir alana hükmederken, içinde bir çok etnik grubu barındırmaktasın. Bu senin ileride başının ağrıyacağına işarettir. Balkanlardan,Arap yarım adasına kadar her yerde kopuşlar başlamış, Anadolu'da bir öz çavresinde kenetlenen insanlar küllerinden resmen yeniden doğmuştu.  Tek bir amaç vardı, oda üzerinde özgürce yaşayacağımız topraklarımıza sahip çıkmaktı. O halk kısıtlı imkanlarda bunu başarmıştı.

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra çeşitli nedenler ortaya sürülerek  yaklaşık irili ufaklı 20 nin üzerinde  kürt isyanı olmuştur.  Genelde bir  nedene bağlansada bunlar,  aslında dış kaynaklı hareketler olduğu bilinmektedir .

Cumhuriyet yeni kurulduğu için demokrasiden söz edilmesi mümkün olmasada .İlerleyen dönemlerde ülke demokratikleşme yönündeki atılımlarının karşılığında siyasi çekişmeler, sağ sol olayları ve nihayetinde kürtlerin ön plana çıkartıldığı sorunla,  mücadele etmek zorunda kalmıştır.

İhtilal sonrası kürt  terörü başladı, başlangıcında marksis bir hareket olan bu oluşum, halk arasında kabul görmek için kürt milliyetçiliği çerçevesine oturtulmaya çalışılmıştır.Ne istiyorlardı, kürtlere özerklik,anadil vs. peki hangi şehirde bir otobüs durdurulup içinde kaç kürt var diye kontrol ediliyordu?  Hangi hastahanede sen kürtsün diye hizmet verilmiyordu? Hatta o kadar büyük ülkeyiz ki bizi bölmeye çalışanlarıda meclise getirtip oturttuk. Kürt asıllı cumhurbaşkanımızda oldu bürokratlarımızda. Sorun bir kürt sornu değildi. Sorun uluslararası dengelerin kullandığı bir kartın  varlık meselesiydi.

Hüseyin Aygün Tunceli milletvekili, oğlu tartışmalı bir şekilde ölen askerin babasıyla mecliste kameraların karşısında, Allah rahmet etsin, olayda suçlu olan varsa, yargı onu zaten gün yüzüne çıkartacaktır. Olayın yanlış olan yönü,verilen beyanatta. Vefat eden askerin hem kürt hemde alevi olduğu vurgusudur. Bir vekil bunun peşinde siyaset yapmaya çalışıyor. Gündemde tutulması gereken iki konunun üzerinde baskı yapılıyor. Hem alevi oluşu, hemde kürt oluşu.

Yıllarca yaşanan terör konusunda işte böylesi sorumsuzlukların sonucunda derinleşmiş bir yara oluşmuştu. Vekilin görevi bazı hassas noktaların üzerine basarak, burdan bir şeyler çıkartabilirmiyim olmamalıdır.

Hafta içi şemdinlide patlayan bomba sonucu vefat eden onbir yaşındaki çocuğun günahı ne idi? O kürt değilmiydi? Hangi vekil sahiplendi olayı? Ne kadar zaman gündemde tutuldu bu olay? Yanlış olan bir şeyler yokmuydu olayın içinde? Açlık grevindeki oğlunun durumu için ortaya çıkan babaya kimler destek oldu? Okullar yakılıp, öğretmenler kaçırılırken neden kimsenin sesi çıkmıyor?

Açlık grevlerine kimler destek veriyor  ?Bdp,aydınlar,bir  kısım sanatçılar, Agos gazetesinin önünde bazı Ermeniler, solcular,uç grup ve sendikaların bir bölmü.

Kenan Köse 23 yaşında. İstanbul'da inşaatta çalışırken iş vadiyle kandırılarak Irak'a götürüldü. Ardından ise dağa çıkarıldı, babası Fazıl Köse de oğlunun dağdan indirilmesi için  BDP milletvekillerinden yardım istemek için meclise gitti. BDP'li vekillerden "Biz yardımcı olamayız" sözü üzerine yardım aramaya başladı. Neden basın yanında değil? Yada başka vekiller, neden bunlardan kamuoyu oluşturmuyor duyarlı insanlar? Sadece bu  olaylardan bile başka yerlerde güzel propaganda malzemesi çıkartırdı el oğlu. Biz ne yapıyoruz?

Çözülme başladığında önüne geçilmesi mümkün olmayacaktır. En güzel örnek Osmanlı imparatorluğu, yakın zamanda Yugoslavya örneğidir. Bütün ülkenin top yekün kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlarınında birlik ve beraberliği her yönüyle olgunlaştırmak için çalışması gerekmektedir.

Bunun için ortak payda tarih,dil, din,kültürün  üzerinde doğru ve etkili çalışılmalıdır. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR