HAYATIMIZ’IN OKSİJEN ÇADIRI

                      Merhaba kıymetli okuyucularım, 

   Bizlere hayat veren, yaşam ünitemiz olan oksijen çadırındayız. Bu nedenle o eli öpülesi KADINLARIMIZIN, BACILARIMIZIN bu özel ve de güzel günlerini kutlar, saygılarımı sunarım.

  Ayrıca¸müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla hanımlara Peygamberimizin karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.

  Kıymetli okuyucularım, sizlerden almış olduğum  en önemli konular, aile temeli ile maddi yaşam içerikli mesajlarınızdır.

  Bunun en büyük nedeni;

  Dünyada boşanmaların yüzde 40′ı evliliğin 5-10′uncu yılları arasında, yüzde 53′ü evliliğin 10-15′inci yılları arasında meydana geliyordu. Şimdi ise  insanlar daha geç yaşlarda evlenirken, çok kısa sürede de boşanıyorlar.

  Duygusal çöküntü, ailelerin yaşadıkları hayal kırıklıkları, parasal kayıplar, çocukların durumu, ekonomik ve psikolojik sıkıntılar ve bir çok olumsuzluklar peş peşe gelmektedir. Boşanmanın görünen ve görünmeyen bu yüzü ile bireylere ve topluma mal edilen çok ciddi bir yüktür.

  Bu eğitimden maksat; maddi ve manevi sıkıntıların yaşanmaması için bir evliliğin doğru değerler, eylemler, amaçlar ve davranışlar üzerine kurulmasını sağlayaraktan toplumsal ve bireysel varlığımızı en iyi şekilde yönlendirilmesidir.

  Aşağıda belirtmiş olduğum soru başlıklarından ilk altı konuyu geçen haftalarda işlemiştik.

 1-Biz neden evleniyoruz ?

2-Bütçe nasıl tutulacak?

3-Ne  zaman kaç çocuğumuz olacak?

 4-Ev işleri nasıl paylaşılacak?

 5-Ebeveyn meselesi ne olacak?

 6-Gerektiğinde barış nasıl sağlanacak?

 7-Aşkınız nasıl devam edecek ve korunacak ?

 8-Kariyer ne kadar ön planda olacak?

 9- Hediye konusunda (Ben) ne kadar önemli?

10-  20,30,40 yıl sonra nerede olacağız?

  Bu gün de; Aşkınız nasıl devam edecek ve korunacak? Kariyer ne kadar ön planda  olacak? karşılıklı soruları işleyelim bu konuda sormak istediğiniz soru ve düşüncelerinizi de bekliyorum.

Aşkınız nasıl devam edecek ve korunacak?

  Aşkı sonsuza dek korumak herkesin hayali; ama ilk günkü heyecanı korumak, uzmanlara göre pek de mümkün değil. Aşkınızın zamanla sevgi dolu bir hisse dönüşeceğini, sağlıklı olanın bu olduğunu bilin. Eşinize, bir dal kırmızı gül ya da sıcacık bir mesajla romantizmi korumaya söz verin. Ayrıca cinselliğin kötüye gittiğini düşündüğünüz zamanlarda bunu konuşmaktan çekinmeyin.

Kariyer ne kadar ön planda olacak? 

  Belki her ikiniz de birer iş koliksiniz, belki de sizler için öncelikli olan yaşamdan tat almak. Eğer yaşamdan tat almaksa sorun yok. Ama eğer bu konudaki düşünceleriniz birbirinize uymuyorsa bunu mutlaka konuşun ve biriniz kendisini zorlu projelere adarken, diğerinin yalnız hissetmesinin önüne geçmek için ortak bir yol bulun.

  Kıymetli okuyucularım gelecek yazımda kalan başlıkları işleyeceğim. 

Birlikte siz, biz demeden sıcak sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. 

  Hoşça kalın

 

     

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kâzım İlhan Arşivi
SON YAZILAR