Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

GÜÇLERİN DENGESİ

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

 

GÜÇLERİN DENGESİ

 

7.Haziran.2015 Genel Seçimleri ülkemizde yıllardır var dır, yok tur, olur, olmaz gibi siyasal çekişmelerin bir neticesi oldu.

 

CHP ve MHP bandındaki, iniş ve çıkışların, HDP nin BARAJ meselesindeki acabaların % 12 lik tecellisi bir sürpriz gibi görülse de, Samsun da bile 10.300 rey alması,  işin sürprizle ilgisi olmadığını göstermektedir.

 

Ziya Gökalp ve 1900 yıllar ve sonrasının İngiliz Casusu Lavrenc le birleşen KAVMİYETÇİLİK ve IRKÇILIK TAHRİKLERİNİN, Bir tarafına oturtulan TÜRKÇÜLÜGÜN, KARŞITI olarak, KÜRTÇÜLÜĞÜN, 28 kere denenen,  KÜRT isyanlarının, günümüzdeki SİYASALLAŞMIŞ ve TC. Parlamentosuna kadar girmiş bulunan bu günkü adı ile HDP nin, bu konuda epey mesafe kaydettiğidir. 

 

Bu bir taraf için bir gelişme olarak görülürken, Ülke bütünlüğü açısından, birilerinin bu AYRIŞMA konusunda hata yaptığı, hatalı uygula marda bulunduğu gerçeğini önümüze çıkartmaktadır.

 

CHP sinin 1950 ye kadarki iktidar dönemleri incelendiğinde, 1071 den bu yana aynı saflarda küfre karşı, omuz omuza olmuş, Türk ve Kürt halklarını bir ve beraber yapan ÜMMED İNANCI’NIN  Devletin kitabından çıkartılması, bu konuda JAKOBEN baskılarla bu inanca ait bütün değerlerin  yok edilme çalışmaları, CHP ve onu destekleyenlere aittir.

 

CHP ve zihniyeti, bir taraftan bu ayrıştırmayı bütün ülke halklarına yaşatmış, Batı’nın SEVR anlaşmamazlığındaki dayatmasına, bu günkü doğu da tecelli eden, durumun zeminini hazırlamıştır. Bu olumsuzlukları karşı duran, Dini Cemaatler ve bunların içindeki  DECCALİYET, SUFYANİYET , fikirleri ile şekillenmiş, KÖMÜNİZM, ATAİZİM,DARVİNİZİM  ile Tek ALLAH fikrini red eden, İslamiyet’e düşman olan fikirleri, FİKREN, AKLEN, İLMEN YOK EDEN, BEDİÜZZAMAN SAİD’i NURSİ’ nin telif ettiği RİSALE’i NUR eserleri, bu ateş çemberi içinde, İMANLARI AYDINLATMIŞTIR. Bu imanlı insanlar TAKKE-TESBİH VE RİSALELERDEN dolayı TC. Mahkemelerinde İDAM ’la binlerce dava ile yargılanmıştır.

 

Demokrat’lık adı altında o gün Küfrü temsil eden CHP karşısında birleşen, hiçbir dünya menfaati beklemeden mücadele veren nice insanımız destanlar yazmış, 1950 den bu 100 yılı aşkın bir dönem içindeki siyasi çekişmeler içinde daima hak ve hakikatten yana olmuşlardır.

 

Bu gün siyaset sahnesinde rol alan birçok kimse, ortalıkta yok iken, böyle bir davaları olmamışken, verilen mücadelelerden habersiz ve ilgisizken, Bu mücahitlerin mücadelesinin var olduğuydu. Cemaatleri kendine hedef almış, Sol zihniyet bunu açık açık söyleyip meydanları inletirken,  AKP nin, Risale’i Nur eserleri üzerinde kısıtlama, bandrol baskısı uygulamasından ne fayda umduğu muammasıdır. Paralel Devlet söylemini dahi, Halka ikna edici biçimde açıklayamayan bir siyasi oluşumun, bu günkü REY KAYBINI şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekmez mi. Hala damarlarında CHP kanı dolaşan birçok AKP linin, Mebus olarak bilinmesine rağmen, ilişkilerinde şehrimiz için, Basın mevzuunda aynı damara mensup kişileri onurlandırmalarının mantığını başka bir yerde aramanın da abes olduğudur. Kamyoncu ehliyetim olmadığı için, İl başkanı iken görüşemediğim birinin de vekil olma garabeti AKP nin nereden, nereye gittiğinin göstergesidir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR