Gözler

Hiç düşündünüz mü, insanların en önemli organı hangisidir? Bu kişiden kişiye değişir diyebilirsiniz, ama bence en önemli organımız gözlerimizdir. Kalp diyenler elbette çoğunluktadır. Ancak ben değişik açıdan ele aldım. Kalp bir arabanın motoru gibidir, o olmadan insan olmaz. Ben kalp dışındaki organlarımızı ele aldığımızda diye düşündüm.
 Gözler erkeklerden daha çok kadınlar için çok önemlidir. Kadınlar gözleriyle karşısındakine değişik şeyler söyleyebilirler: Kadınlar eğer size kızmışsa konuşmasına gerek yok gözlerindeki bakıştan anlayabilirsiniz. Sizinle alay eden kadının göz ifadelerindeki değişikliği anlamamak mümkün değildir. Ayrıca en önemlisi sizi kalpten seven kadın o kadar içten bakar ki, siz mecburen gözlerinizi ondan kaçırırsınız. Hiçbir kadın yoktur ki, bakışlarıyla karşısındaki erkekleri etkisi altına almasın. Daha da olmasa o zaman en etkili silahlarını kullanırlar. Bu silahı bilmeyen erkekler yanmıştır. O etkili silah nedir derseniz, çoğunuz tahmin etmiştir sanırım: Kadının gözyaşları. Kadın en sonunda ağlayarak, gözyaşı dökerek karşısındakine istediğini yaptırır. Bunun etkisinde kalmayacak erkek çok azdır.
 Erkeklerin bakışları kadınların bakışları gibi etkili değildir. Erkekler gözlerini daha çok görmek için kullanırlar. Kadınların gözlerinin bakışıyla kıyaslanamaz bile. Kadınlar ayrıca gözleriyle güzelliklerini ön plana çıkarırlar. göz bebeklerini daha güzel ve değişik göstermek için lens kullanırlar. Kirpiklerini, kaşlarını, göz kapaklarını, göz alt kısımlarını, değişik boya ve bakımlarla güzelliklerine güzellik katarlar. Gözler kadınlar için çok önemlidir. Kadınlara söylenebilecek en güzel söz, gözlerinin güzelliğini övmektir.
 Şurası bir gerçektir ki, kadınlar hiçbir zaman tam anlamıyla tanınamaz. Kadınları tanıdığını zannedenler çok yanılırlar. Onlar başlı başına muammadır. Bilinmeyenlerle doludur. Kadınlar bile kendilerini tam anlamıyla bilemezler, tanıyamazlar. Bildiklerini tanıdıklarını iddia edebilirler. Kadınlar erkeklerden daha çok tahammüllüdür. Neyi neden yaptıklarını bazen bilmeden yaparlar. En çok dikkat edilmesi gereken şey, kadınlar çok kindardır. Kolay kolay affetmezler.
 “Dostlarını satmak aslanlara ayıptır, köpeklere değil.” Kadın olsun, erkek olsun, dostluk çok farklı bir duygudur. Bence dostlarımız az fakat çok değerli olmalıdır. Her ne sebeple olursa olsun affedici olabilmeli, yok bana selam vermedi, beni anlamadı, ben onun için şunu yaptım, gibi sözlerle kendimizi küçük düşürmemeliyiz.
 Ne olur şu gelip geçici dünyada güzelliklerle iyiliklerle anılsak. Herkes kötülük yapabilir, ama iyilik yapabilen insanlar çok fazla değildir.
 Baktığımız herkesi güzel görebilmek dileğimle…Hoşçakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR