Demokrasi istiyorum!

Hepimiz demokrasi eşitlik özgürlük istiyoruz. Ancak öyle bir özgürlük istiyorum ki bana hiç kimse karışamasın karışmasın! Yasalar fakirlere güçsüzlere uygulansın. Benim oyumla bir köylünün bir çobanın oyu bir olmasın! Daha doğrusu köylüler çobanlar hiç oy kullanmamalı. Onlar kara cahil ne anlar ülkemizin geleceği için oy kullanmaktan!

Yukarıdaki cümleleri yazarken utanarak yazdığımı söylememe gerek yok sanırım. Neden yazdım bunları derseniz anlatayım. Geçenlerde kendilerini eğitimli zanneden üniversite bitirmiş, master da yapmış, birkaç arkadaş sohbet ederken bu arkadaşlardan biri demesin mi: “Arkadaş ben üniversite bitirdim, master yaptım, ama seçimlerde oy kullanırken ben de bir oy kullanıyorum karacahil bir köylü çobanda bir oy kullanıyor ve bizim oylarımızın değeri aynı. Yani bu ülkeyi biz değil o çobanlar yönetiyor. Çünkü ülkemizin büyük çoğunluğu köylü ve çoban kesimi.”

Kulaklarıma inanamadım. Neler duyuyordum. Koskoca üniversite bitirmiş, güya eğitim görmüş belli yerlerde iş yapan bu arkadaşın söyledikleri beni oldukça şaşırttı. İnsanlarımıza bu kadar tepeden bakan zihniyet mi yönetecek bizi. Köylü vatandaşımızın bir oyunu kullanmasını bile istemeyen bu zihniyetmi özgürlük demokrasi için çalışacak? Ne demek istediğimi anlıyorsunuz sevgili okurlar. Köylü olmak çoban olmak suç mu? Okuttunuz da okumadılar mı onlar. Bu nasıl küçük görme. Böyle konuşarak kendilerinin ne kadar küçüldüklerinin farkında bile değiller. Demokrasi anlayışı bu, ne yazık ki bu çok üst derecede eğitim görmüş insanların düşünceleri.

Ne yazık ki bu kişiler, bu arkadaşlar yine çok iyi niyetli birisi. En azından içindeki düşünceleri sesli olarak ifade edebiliyor. Ya aynı fikirlere sahip olup ta söyleyemeyen ikiyüzlülere ne demeli? Söyleseler alacakları tepkiyi çok iyi bildikleri için susan ikiyüzlüler… Hani bir zamanlar açık oy gizli tasnif varmış ya! Siyasi konularda yazmayı hiç sevmem. Ancak seçimlerin yaklaştığı şu günlerde ister istemez öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki insanın inanası gelmiyor.

Bu konuşmaları duyduktan sonra ne yapmam gerek diye düşündüm . 86 yaşındaki annemi ve bütün yaşlı akrabalarımı oy kullanmaları için inadına sandığa gitmelerini sağlayacağım. Bu güne kadar yaşlıdır yürüyemez diye geçen seçimlerde oy kullanmamışlardı. Ama iş öyle değilmiş, hiç kimse aklı ermez benim oyum daha değerlidir zihniyeti ile bu ülkede at oynatamaz. Herkesin bir değeri vardır. Ve hiç kimsenin değeri diğerinden daha az değildir. Bütün insanlarımıza hepimiz saygı göstermek zorundayız.

Diyorum ya siyasi konularda hiç yazı yazmayı sevmem ve beceremem de. Bakın yine beceremedim. Kim bilir kaç tane oyu çok değerli olan insanları incittim. Mazur görüle. Söz bir daha siyasi bir konuda yazmayacağım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR