ÇİFTÇİDE YİRMİ LİRA RAFLARDA DOKSAN LİRA

Çiftçide yirmi lira olan fındığın kilosu raflara gelince doksan liraya kadar çıkıyor. Peki, bu aradaki fark neden oluşuyor?

Raflara gelene kadar kaç el değiştiriyor da fındık bu kadar pahalanıyor veya ne tür işlemlerden geçiyor bu kadar fark yaratacak anlamış değilim. Fındık üreticisi daha fazla maliyet harcar iken çiftçi den daha uygun fiyata alınan fındık maalesef çiftçinin yüzünü güldüremiyor. 

Yine her şeyde olduğu gibi fındıkta da aracılar komisyoncular para kazanıyor. Maalesef ki çiftçimiz yine mağdur olan taraf oluyor. 

Günümüzde gıdaların hemen hemen hepsinin içerisine konulan enerjisi yüksek vitaminleri bol fındığımızın tüketim alanları oldukça zengin olan fındık her öğünümüzü süsleyebilecek potansiyelde vazgeçilmez bir kuruyemiş olan fındık yetiştiriciliği zahmetli bir o kadarda maliyetlidir. 

Her yıl belirlenen fiyatlar çiftçimizin yüzünü güldürmemektedir. Serbest piyasaya gelince fındık bir anda doksan liraları görüyor , fındığı ne kadar işlerseniz işleyin bu kadar maliyet çıkacağını tahmin etmiyorum. 

Ya yıllık konulan fiyat da adil olunsun yada serbest piyasadaki fiyatına da müdahale edilsin diye düşünüyorum. Her alanda çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamıyor fakat bizler tüm ürünleri fahiş fiyatlara tüketmekteyiz bu aradaki fark lütfen denetlensin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR