Bizim Allah dostlarının...

Bizim Allah dostlarının Hüseyin Üzmez'den  ne farkı var?

İslami inançlara saygısı olmayan veya işlerine geldiği gibi yorumlayan bazı insanlar Hazreti Ayşe validemiz ile peygamber efendimizin evlenme yaşını, 9 ile 12 gibi rakamlarda sabitleyerek, eleştirilerini bu varsayımlar üzerinden yapmaktadırlar. Prof.Dr. Ahmet Akgündüz Hoca bu konuda yapmış olduğu araştırmaları, kaynakları ve detayları ile izah ederken, H.z. Ayşe validemizin gerçek evlenme yaşını 17 veya 18 olarak izah etmektedir. Aradaki ihtilafın bir kısmı hicri takvim ile miladi takvim arasındaki gün farkı ve daha önce yaşanmış olan bir takım olayların kronolojik akışını vererek izah ediyor.Bana göre doğru olanı da budur, yoksa âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin, heva ve hevesini tatmin etme uğruna böyle bir evlilik yapması söz konusu olamaz. Kaldı ki; en uzun evlilik dönemi ilk eşi olan H.z. Hatice ile geçirdiği tek eşlilik dönemidir, diğer evlilikler, siyasi veya sosyal evliliklerdir.
Bizim muhafazakar zampara olarak adlandırdığımız topluma kendini, Allah dostu gibi gösterip, her türlü hezeyanı işleyen insanların Hüseyin Üzmez"den farkı nedir diye soracak olur iseniz, Hüseyin Üzmez benim birlikte olduğum bayanlar hidayete eriyor diyormuş. Bizimkiler ise birlikte olduklarına iş buluyormuş, ev tutuyormuş, başka ihtiyaçlarını görüyormuş, burada asıl olan şu ki; iki türlü adam var.Biri diyor ki; arkadaş ben beşerim, şaşarım, günahkarım, beni gerek siyasete, gerekse sosyal hayata dahil edecek olur iseniz bu özelliklerimi göz önüne alarak dahil edin, bu çeşit insanlara sözümüz yok, çünkü mertçe durumunu ortaya koyuyor, ancak bizim eleştirip, üzerinde durduğumuz tipler kendisini topluma sütten çıkmış ak kaşık gibi sunup, her türlü hezeyanı işleyen insanlardır.Adamın hoşuna gitmeyen arkasında bir takım güçler olmayan insanlar, en ufak hata işlediğinde onu ifşa edip, işini bitiriyor, kendisi her türlü hezeyanı yiyor ama, gerek lobisinin gücü ile, gerekse ekonomik gücü ile bunu kapatmayı becerebiliyorsa bize düşen görev o Allah dostunun!... Yaptıklarını insanlara anlatmaktır.
Dün sevdiğim bir dostum arayarak, ağabey iyi güzel de bu il yönetiminde hiç iyi adam yok mu ki onlardan bahsetmiyorsun dedi.Doğru diyor bu kardeşimiz, haklı düzgün insanları da yazıp, toplumun onları da tanıması gerekmektedir. Önümüzdeki yazılarda bu iyi arkadaşlarımızı da yazacağım, aslında programımda var idi. Ancak şeytan taşlamaktan, salavat vermeye vakit bulamadım diye bir atasözümüz var ya, işte benimkisi de aynen öyle oldu. Uyarıda bulunan dostlara teşekkür ediyorum, bizi takip etmeye devam ederlerse onları da yazacağım. Ayrıca Çerkez dostlarım aradı; neden bize bu kadar yükleniyorsun dediler, benim kime ve neden yüklendiğimi bu dostlarımın bilmesi gerekir, her kavmin iyisi, kötüsü vardır, biz bunları biri birinden ayırt etmeye çalışıyoruz, bir kişinin yaptığı kötülüğün, o toplumun tamamını bağlamayacağını unutmayalım.
İyi hafta sonları  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR