BİR KAÇ KONUYU MERAK EDİYORUM

BİR KAÇ KONUYU MERAK EDİYORUM

Gazetecilik mesleği çok kapsamlı bir meslektir, bu mesleği hakkı ile yapacak iseniz siyasetten Ekonomiye, Tarihten Coğrafyaya, Kur'an Kültüründen paparazzi kültürüne dek her şeyi bilmek zorundasınız, aksi halde işinizi sağlıklı ve güvenilir yapma şansınız yoktur. En büyük güç bilgidir denmesinin nedeni de bu olsa gerek. Gazetemizin bu şehirde en etkili gazete olmasının nedeni de budur, aksi halde ne yaptığımız haberler ne de yazdığımız köşe yazıları kimse tarafından ciddiye alınmazdı. Yaptığımız haberlere tekzip talep edenler önce haberlerinize kimse inanmıyor diyorlar ardından ise Noterin ve Mahkemenin yolunu tutuyorlar. Şayet dedikleri gibi olup bizi ciddiye almasalardı mahkemeye gitme gereği de duymazlardı. Bir gazetenin etkili olup olmadığı muhataplarının duyduğu memnuniyet ve rahatsızlıkla orantılıdır. Memnuniyet gelen yorumlardan anlaşılır, rahatsızlık ise Mahkemeye verilme oranınızdan anlaşılır.

Bu detaya girme nedenim bizim ayakta durmamızdan aşırı derecede rahatsız olan bazı çıkar çevrelerinin bizi yok etmek için verdikleri uğraşın onda birini hayırlı ve doğru işlere verseler bu şehir o kadar rahatlar ki aklınız durur. Bizim attığımız adımı takip eden arkadaşlara bazı sualler sormak istiyorum, umarım sorduğum sorulara birileri gerekli cevapları verirler de biz de tamam bu işi yapan insanlar her şeyden haberdar problem yok deriz. Zira soracağım sorular çok zor sorular olmamakla birlikte cevaplandırılması halinde şehrimize çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Bazı değerli okurlarımın yeter artık geç şu sorulara bu kadar merak yeter dediğini duyar gibiyim ancak bizim bu sorularla ilgili ne kadar emek sarf ettiğimizi bilseler hiç acele etmezlerdi. Bu nedenle bazı detayları verdikten sonra sorularıma geçmek istedim.

Gelelim sorularımıza bizim yediğimiz, içtiğimiz, gelirimiz, giderimiz, hatta yaptığımız haberleri en ince detayına kadar takip edip, açığımızı arayan bazı arkadaşlara tavsiyem merak ettiğim bazı sorulara da cevap aramalarıdır. Örneğin 21 yaşındaki Sonay isimli bayanın sevgilisi hangi siyasetçi veya siyasetçilerdir? Bu siyaset adamlarımız gittikleri yerlere kimleri de götürüyor, hatta Kamu bütçesinden sevgililerinin konaklama masraflarını karşılıyorlar mı? Sevgililerinin fazlalığı nedeniyle yanlarında çalışan personelden rahatsızlık duyup istifa edenler var mı? Bu siyaset adamları zamparalık yaparken dahi kurallarına göre yapmayıp önlerine gelen herkesle, hatta mahrem, namahrem demeksizin birlikte olanları var mı? Bazı siyaset adamları birlikte oldukları sevgililerinin kendilerinden çocuk istediği o yüzden çok zor durumda kalıp onlardan ayrıldıkları doğru mu? Sevgililerini kamu kurumlarına yerleştiren siyaset adamları var mı? Şayet var ise evine ekmek getirmeye para bulamayan garibanlar varken bu tür insanların işe yerleştirilmesi doğru mudur?

Peki bundan üç, dört sene önce 3500 kişiye iş sağlamayı vaat edip, yatırım yapmak isteyen bazı firmaların önü neden kesildi? Bu yatırımcıların önünü kesenler karşılığında ne aldılar? Siyaseti sadece bu tür işler için yapanlar var mıdır? Şayet var ise bunlarla ilgili de bir şeyler yapılıyor mu? Yapılmıyor ise neden yapılmıyor? Sürekli yurt dışına çıkan bazı siyasetçi ve Bürokratların bel soğukluğu rahatsızlığına kapıldığı ve bu yüzden çok zor günler geçirdikleri iddiası doğru mu? Bazı siyasetçilerin tarihi eser işleri ile çok ilgilendikleri, hatta bu konuda hazırlanan dosyaların ört bas edildiği iddiası doğru mu? Şimdilik bu kadar soru yeter kanaatindeyim, zira bu sorulara cevap verecek birileri çıkarsa ondan sonra soruların kalanına devam ederiz.

Sanırım on civarında soru sordum, geçenlerde bizim operasyonla ilgili Emniyete gittiğimde bir görevli arkadaş enteresan bir soru sordu bana dedi ki “Bu şehirde Sanayi ve Yatırım gereği kadar olmamasına rağmen Türkiye'de Bankalarda en çok mevduatı olan şehirlerden birisi neden Samsun?” soru çok ilginç olmakla birlikte bir o kadar da düşündürücü ancak bu soruyu soran sorulandan daha iyi bilmesine rağmen demek istiyor ki bu konulara neden girmiyorsunuz? Çok doğru ve haklı bir soru, cevabı da belli ancak icraat yapacak kimse olmadığından soru askıda kalıyor. Bu şehirde Adnan Bahadır'ın her şeyini araştıran arkadaşlar araştırmalarını sonuna kadar yapsınlar en ufak bir itirazımız yok ancak bu şehirde yaşayıp, gayri meşru işlerle meşgul olan, kara para aklamak adına ticaret yapıyor gibi gözüken insanlarla ilgili de biraz çalışırsalar bu şehre çok katkı sağlarlar. Yasal olmayan işleri kim yaparsa yapsın siyasi gücüne, arkasında duranlara, ağa babalarına bakılmaksızın üzerine gidilsin, Adnan Bahadır anında bu işi bırakmaya hazırdır haberiniz olsun. Bizim derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR