BENİ DE CUMHURBAŞKANI ARAYIP...

BENİ DE CUMHURBAŞKANI ARAYIP MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ SÖYLEDİ!...

Yaşı müsait  olan  okurlarımızın hatırlayacağını sandığım  bir  mektupla  başlamak istiyorum bugünkü  yazıma. Yetmişli  yılların sonuna doğru  birçoğumuzun eline ulaşan bir mektuptan bahsediyorum. Bu mektupta  adamın biri rüyasında seyyid bilmem kimi gördüğünü, seyyid bilmem kim (sanırım seyyid Ahmet idi) rüyasında Peygamber efendimizi gördüğünü, rüyasında Beytullah'da efendimizle birlikte olduğunu, efendimizin kendisine insanların büyük bir kısmının cehenneme gideceğini, ancak  bu mektubu en az yedi  kişiye  ulaştıranların cennete  gireceğini söylediğini, işte bu nedenle  mektubun eline  ulaştığı herkes  tarafından en az yedi kişiye ulaştırılması  gerektiğinden bahsediyordu.

            O  yıllarda henüz ergenlik çağına yeni girmekte olan birisi  olarak bize de bu mektuptan geldiğinde heyecanlanıp, mektubu kaptığım gibi hocalarımın yanına gittim. Allah selamet versin İbrahim Tan hoca mektubu görünce istihzai vari bir güldü, o gülüşten hocanın mektuptan haberi olduğunu ve ciddiye almadığını anlamıştım. İbrahim Tan hoca bu mektubun tam bir safsata olduğunu açıklayınca rahatladım.

            Bu olayı  anlatma nedenimi  merak edenleriniz  olduğunu biliyorum ancak  yazı  başlığına baktığınızda  birçoğunuzun neden anlattığımı  anlayacağından eminim. Son bir haftadır herkes milletvekili sıralaması yapan listelerden bahsediyor,  kimisi  Abdülkadir  Aksu'nun  kendisini arayıp listeyi söylediğinden dem vuruyor, kimisi  İdris  Naim Şahin'le görüştüğünü listeyi ondan öğrendiğini söylüyor, kimisi Başbakan'ın kardeşinden listede olduğunu öğrendiğini söylüyor, kimileri  ise listeyi  bizzat Başbakan'dan öğrendiklerini, hatta Başbakan'ın kendileri ile istişare ettiğinden bahsediyorlar.

            Mademki ortada bu kadar palavra var bari ben de Cumhurbaşkanı'nın  arayıp listeyi bana söylediğini söyleyeyim de bu iş tamamlansın dedim ancak bu fikrimi söylediğim bazı arkadaşlar  Cumhurbaşkanı'nın  yeterli olamayabileceğini, bazı arkadaşlar  kendilerini Obama'nın arayıp “Bizim uşaklardan listelere giremeyenler varsa söyleyin düzeltelim” dediğinden bahsetti. Baktım olay çok büyüyecek işi Cumhurbaşkanı'nda bırakalım dedim. İnsan yalan söylerken biraz utanmalı, biraz da edepli olmalı. Siyasi partide gerçek listeleri bilen sadece ve sadece genel başkanlardır, bunun dışında bilen kimse yok.

            Başbakan birlikte çalıştığı 9 kişilik veya 11 kişilik heyeti dün yolcu ettikten sonra listelere  son şekli tek başına vermiş. Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'de aynı şekilde listelere son şekli tek başlarına veriyorlar. Kendilerine  listelerin ulaştığını söyleyenlerin bir kısmı mevcut milletvekillerinden sadece tek bir tanesinin kaldığını diğerlerinin tamamının liste dışı  kaldıklarını söylüyor, bir kısmı çok daha farklı rivayetlerde bulunuyor. Ömrümde toto, loto, milli piyango, sayısal loto, ganyan gibi şans oyunları hiç oynamamış olmama rağmen bugün liste toto oynamak istiyorum. Kaç kolon oynayacaksın derseniz henüz ona karar vermedim.

            Liste totoma göre AK Parti Samsun listesi şu şekilde olur; Üç tane mevcut milletvekili listeye girer bunların kim olduğunun üzerinde durmak istemiyorum, bayanlardan Tülay Bakır seçilecek yerde olur, ikinci bir bayan seçilmeyecek yerde olabilir, Kavak tarafından Bekir Parlak olur,  AK Parti'nin altı milletvekili   çıkaracağını var sayarsak Aslan Karanfil'de seçilecek yerde olur, bu oynadığım tek kolon toto, CHP'de kimler olur derseniz Haluk Koç Hoca ile Tarık Cengiz seçilecek yerde olurlar, gerisini bilemem. MHP'ye gelince Osman Çakır'ın listede olma olasılığı yüksek olduğundan gerisini saymaya gerek olmadığını düşünmekteyim.

            Bu arada bir ikinci kolon oynamak gerekirse AK Parti Trabzon Milletvekili listesi üzerinde oynamak isterim, 6 milletvekili olan Trabzon'da 4 milletvekilinin AK Parti'de olacağı düşünüldüğünde bu dört kişinin kimler olacağını sorarsanız kanaati acizanem Bakan Faruk bey, Toki Başkanı Erdoğan Bayraktar, Of Belediye Başkanı Oktay Saral ve Mustafa Cumhur bu listenin ilk dört sıralamasında olurlar diye düşünmekteyim. Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız aramamış olsa da 30 yıllık siyasi tecrübelerime dayanarak oynadığım liste toto tutarsa ne ala, şayet tutmaz ise  yapacak çok  fazla bir şey yok. Ancak burada belirtmek istediğim husus bakalım bizi kimse aramadan oynadığımız toto mu daha gerçekçi olacak yoksa kendilerini çok etkili ve yetkili kişilerin aradığını söyleyip, liste ilan edenlerin listeleri mi gerçeğe yakın olacak. Bu liste dışında bir de gece listesi var onu listeler YSK'ya verildikten sonra açıklayacağım. Kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR