Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİŞİNCE

Belediyelerde yeni seçilen belediye başkanları göreve gelince bir tedirginlik alır başını gider. Birbirini çekemeyenler sabah ayrı konuşur, öğle yemeğe çıkarken ayrı konuşur, yemekten gelince başka konuşur, akşam olunca bambaşka konuşur. Görev yapmakta gözü olmayanlar, seçimlerde işin içine girip taraf olanlar, hiçbir iş yapmadan, ekmeden biçenler de, bunlar kendileri yazar, çizer, oynarlar. Bu arada haddini bilmeyenler ve niyeti bozuk olanları da unutmamak lazım. Bunlar en tehlikeli olanlardır. Ortalık karışsın isteyenler, işleri sabote edenler, yeni gelen başkanı ve ekibini zora sokmak için elinden geleni yapanlar, akşam olunca kulis yapıp şehirde algı oluşturmak isteyenlere çanak tutanlar hem iş yapmazlar hem de maaş günü gece yarısında  bankamatik başında maaşlarını almayı beklerler.

 

Bunlar ikiye ayrılır bir bölümü egoları için yapar, bir bölümü hesabı için yapar. Ego için yapanları susturmak kolaydır, hesabı olanlarla uğraşmak zordur. Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlar değişti. Seçimden önce mevcut bir başkan varken istifası ile başka bir başkan geldi. Seçimlerde de son bir yılda üçüncü kez başka bir başkan seçildi. Yani Büyükşehir Belediyesinin 1999 da seçilen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 19 yıl sonra istifa ederek belediye başkanlığını Zihni Şahin’e devretti. Başkan Zihni Şahin de yeni seçilen Başkan Mustafa Demir e belediyeyi teslim etti.Başkan Mustafa Demir 2.5 aydır görevinin başında, sabah namazı ile mesaiye başlıyor, yatsı namazına kadar çalışıyor. Ben 1999 yılında belediye başkanı seçilen Yusuf Ziya Yılmaz ile seçim çalışmalarında 7/24 birlikteydim. Bu birliktelik Yusuf Ziya Yılmaz Başkan seçildikten sonra öyle böyle 2004 yılına kadar sürdü. Sonrasında  ben Büyükşehir Belediyesi'ne  15 yıl sonra Mustafa Demir’ in devir tesliminde adım attım. Oysa 1999 ile 2004 yılına kadar bugün Gazi ile birleşen İlkadım Belediyesi’nde özel kalem müdürlüğü, başkan danışmanlığı, şirket genel müdürlüğü, spor kulübü başkanlığı görevlerinde bulundum.Hatta bu görevlerin tamamını aynı anda yaptığım dönemler oldu. Neden aynı anda yaptığım dönemler oldu;çünkü sağlıklı çalışma ekibi oluşturabilmek için bir süreç gerekli idi. Bu süreçler her zaman böyle olmuştur. Şimdi yeni seçilen belediye başkanları aynı durumu yaşıyor. Yani görevden alınacak personelin işten çıkacak işçilerin bir kısmı kendilerini bildiği için işlerini yapmıyor ya da yeni başkanları ve ekiplerini zor duruma düşürmek için sabote ediyor. Bu günlerde bitecek, taşlar yerine oturacak. 23 Haziran İstanbul seçimi bitene kadar bekleyelim. Ondan sonrası yeni şekillenmeler hızlanacaktır.

 

Son bir yılda Büyükşehir Belediye Başkanlığında 3. başkan değişti. Haliyle ekiplerde kadrolaşma da her başkanın kendi seçimine göre oldu.Biraz müsaade edelim de yeni başkan Mustafa Demir'i de görelim. Mustafa Demir, başkan seçilmeden önce algı peşinde koşanlar vardı. Başarılı olamadı. Şimdi seçildikten sonra algı peşinde koşma niyetinde olanlar var. Onların şunu unutmamaları lazım, Mustafa Demir 2024 yılına kadar Samsun Büyükşehir Belediyesine başkan seçildi. Seçim bitti. BU ŞEHİR HEPİMİZİN…Şehrimize ve yeni seçilen şehir yöneticilerine sahip çıkalım. Tabiîki eleştirelim. Ama bunu yaparken birilerinin gazına gelerek, egolarımızı tatmin ederek, kişisel çıkar amaçlı düşünerek davranmayalım. Kırıcı, zarar verici olmayalım. Samsun’a  hizmet vasıtası olarak yararlı ve yapıcı olalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR