Adem Bektaş’ın yanlış sorusu

Atakum Belediye Başkanı Sayın Adem Bektaş, Yusuf İpoğlu"nun Büyükşehir Belediyesi"ndeki görevinin ne olduğunu soracakmış, böyle bir soru sorulmadan önce sorulması gereken başka ve öncelikli sorular var, nedir bu sorular derseniz az sonra teker, teker izah etmeden önce önemli bir hatıramı paylaşmak istiyorum sizlerle; Sanırım 2007 yılının Mart, Nisan aylarından biriydi… Atakum Belediyesi"nin sahil şeridinde boydan boya bayrakla donattığı direklerdeki bayraklar, Büyükşehir Belediyesi"ndeki görevlilerce sökülmeye başlanınca olaydan haberdar edilen Ak Parti İl Başkanı Sayın Ali Akyüz"ün ve benim olayı tatlıya bağlamak için ne uğraşlar verdiğimizi bilemezsiniz…

Diyeceksiniz ki bu olayı neden anlatma ihtiyacı duydun?.. Efendim, bir önceki yazımda da belirttiğim üzere aslında Büyük Başkan bu tür olayların olmasını istemezmiş!.. Hep alttaki bürokratlar var ya, onların yüzünden oluyormuş!.. Adnan gitti, Kenan sırada, şimdi İpoğlu topun ağzında… Bu olaylarda Başkan masum, o bir melek, ömründe karınca bile incitmeyen adam, bu olayların olmasını ister mi hiç?

Bunlar devede kulak!.. Biz asıl sorulması gereken soruları soralım:

Soru 1- Yusuf İpoğlu"nu Büyükşehir Belediyesine kim neden aldı? Adem Bektaş"la yaşadığı olayla ilgili talimatı kim, neden verdi?

Soru 2- Belediye"den veya başka kamu kurumlarından emekliye ayrılıp şu anda belediyede özel statü ile kaç kişi çalışmaktadır?

Soru 3- 2007 yılında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptıkları teftiş sonucu üzerinde durdukları en önemli konulardan biri olan boş memur kadrolarına atama yapılmaksızın geçici işçi statüsündeki işçilerle bu işlerin yürütülmesinin hikmeti nedir?

Soru 4- Büyük Başkan"ın dayısının oğlu Hamit Belediye"de ne iş yapar?

Soru 5- Yine Başkan"ın akrabası ve eski koruması Nejdet Belediye"de ne iş yapar?

Soru 6- Son iki yılda 500 ytl(Beşyüz milyar) civarında gideri olan Sabek ne iş yapar, kimlerin bu kuruluştan ne çıkarı var?
Şimdilik bu kadar soru yeter kalan kısmını ileriki yazılarımda yazacağım cevaplarını da sırası geldikçe vermeye çalışacağım…

Hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR