Abd Ne Diyecek ?

Bu ülkede ellerine pankartları alıp, ilerici ve aydın olduğunu söyleyen bir grup '' Hepimiz Ermeni'yiz'' diye slogan attı. Hiç kimsenin Ermeni'liği , dolaylı akrabalığı veya sevdası bizi ilgilendirmemiştir .Biz 1071'de Malazgirt'te  Anadolu'ya ayak baktığımızda, 1453'de bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarken, kurtuluş savaşında bu topraklara kan akıtırken,  hiç bir azınlığa, bize yardım et , bizim dinimize tabisiniz yada  aslınızı unutun demedik.

 Herkese hoşgörü ile yaklaştık, herkese hoşgörü ile yaklaşmanın sonucunda, ellerinde pankartlarla Türk toplumunun önüne çıkıp  ''Hepimiz Ermeni'yiz ''diyecek kadar hoşgörüsüz insanlara, hoşgörü göstermişizdir.

1915 yılında gelişen olaylara sadece Ermeni toplumu açısından bakmak istendiğinde halka eziyet eden bir Osmanlı'yı tabi ki görürsünüz, peki Ermeni'ler bu topraklar üzerinde yaşayan insanların açısından hiç olaya bakmışmıdırlar ya da orada ''Hepimiz Türk'üz'' diyebilecek bir hoşgörüye sahib midirler ? kesinlikle hayır. Ermeni'ler için bir düşman yaratılmalıydı, o dönem içinde bu halka sizin düşmanınız Azeri'lerdir diye bir ülkü öğretilemezdi. Çünkü Azeri'lerde, Ermeni'ler de Rus bayrağı  altında yaşamaktaydı. Peki kim olacak bu düşman ? tabi ki Türk'ler bu beyin  yıkanması ile amaçlarına yönelik bir öykü oluşturulmuştur,bin yıllarca hedefteki ülkenin rahatsız edilmesi sağlanmıştır.

Mesela Osmanlı topraklarında yaşayan Yunan'lılar, Osmanlı bizi ezdi diye Ankara'ya kadar gelmediler. Onların amacı megalo idea denen Bizans topraklarını  ele geçirmekten  başka bir şey değildi ve o topluluk Osmanlı'nın  koruması altında yaşarken herhangi bir baskı görmemelerine rağmen Anadolu'yu  yakıp, yıkmakdan hiç çekinmemiştirler. O dönem Yunan'lılar İngiliz emperyalizminin kuyruğuna takılmış onun gücünü kullanmaktaydı.

Aynı şekilde Ermeni'lerde yaşadıkları toplum içerisinde görmedikleri barbarlığı, komşuları üzerinde uygulamaktan geri kalmamıştırlar. Rus'lar onları kullanılmaktaydı, onlarda arkasındaki güçten aldıkları cesaretle Doğu Anadolu'da katliam yapmaktan geri kalmamıştırlar. Ermeni'ler savunmasız Türk köylerini yakıp,yıkıp halka  işkence yaparken hangi toplum buna karşı duyarsız kalacaktı. Rus'larla birlikte hareket eden Ermeni çetelerine kim dur diyecekti.

Ermenistan toplumu içinde bulunduğu yoksulluğu unutturabilir adına, emperyalist devletlerin çıkarları doğrultusunda oluşturulan Türk düşmanlığını gündemde tutmaları, onların haklılığını ön plana çıkartamaz, kaldı ki o dönem Osmanlı devleti daha büyük olayların önüne geçebilmek adına yapılması gereken en güzel hareketi yaparak bu topluluğu bölgede uzaklaştırmıştır. Çok açık ortada olan bir olgu var, içindeki azınlık, bir başkası tarafından kullanılıyor ve seni arkadan vuruyorsa, hangi millet, hangi ulus olursa olsun buna önlem almak zorundadır. Bu doğrultuda Rus'lar  kendi içerisindeki Türk topluluklarını Sibirya ve bir çok bölgeye sürerek asimile olmalarını sağlamaya çalışmıştır. Türk topluluklarının özünü kaybetmeleri için kültürlerini onlardan koparmak adına ne gerekiyorsa yapmıştır.

Zorunlu bir sürgün olayı yaşanmıştır, Rusların yaptığını yapmamıştı Osmanlı, kendisine arkadan vuran kendi vatandaşlarına katliam yapan bir halkı daha büyük kıyımların yaşanmaması için bölgede çıkarmıştır. unutulmamalıdır ki ülkenin bütün vatandaşları kurtuluş savaşında kanlarını bu toprağa dökerken Rum, Yahudi ve  Ermeni azınlıklar zenginliklerinin üzerine zenginlik katmıştır.

Bir yıl boyunca herkes suskunlaşır, 24 Nisan'da Amerikan başkanının ne diyeceğine odaklanır. Neden o yıl boyunca kimse haklı olduğunu toprakları üzerindeki tüm delilleri sunarak dünyaya haklılığını anlatmaz. Tarihci, bilim adamı bu ülkenin üniversitelerinde yok mu ? Tüm yıl boyunca herkes birbiriyle uğraşır, seçim propagandalarına yapacakları her şeyi koyarken kimse ben bu meseleyi bitireceğim diye ortaya çıkmaz. 24 Nisan geldiğinde herkes bir başkasının açık vermesini ve bundan faydalanmanın peşinde koşar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR