19 MAYIS 1919

Sıradan bir gün bu duyguların hiçbirini yaşamıyor ya insan, özel günler gelip çalınca kapıyı duyguları bambaşka tat katıyor insan hayatına. Keşke her günü özel gün gibi yaşama şansımız olsaydı. Daha fazla kendimize ve sevdiklerimize değer verir, sevdiklerimize kendimize yaşam alanlarımıza kısacası herşeye dikkat ederek mutlu bir yaşam sürerdik. 


Bu günlerde de güzelliklerle dolu dolu günlerin mutluluğu yaşanıyor. Hem Ramazan-ı Şerif'in içerisinde olmamız münasebetiyle dini duygularımız yoğunlaşmış. Sevinçle Ramazan-ı Şerif'i yaşamanın huzuruyla geçerken günlerimiz diğer yandanda Cumhuriyetimizin 100.cü yıl kutlama coşkusu sevinçle karşılanırken tüm yurt genelinde, asıl coşku Samsun'da yaşanıyor. Şimdiden hazırlıklar sürerken 19 Mayıs 1919 ruhunu 19 Mayıs 2019'da pazar günü coşkulu bir kutlamaya ev sahipliği yapacak Atatürk'ün şehri Samsun. Ülkemizin bütün illerinden halkımız bu coşkulu kutlamaya sevgi seli olup akacak.


Vatani değerlerimizde inancımız da değerli bizim için. 19 Mayıs 1919 Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Tarihindeki En Önemli Dönüm Noktalarından Biridir. Atatürk’ün Samsun’a Ayak Bastığı Tarih Olan 19 Mayıs Aynı Zamanda “Gençlik Ve Spor Bayramı” Olarak Kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele Sıralarında Türk Milletini İleri Götürecek Olanların Ve Köhnemiş Fikirlere Karşı Gelecek Olanların Genç Fikirler Olduğunu Çok Net Görmüştü. Bu Nedenle De “Gençlik” Kavramı Atatürk İçin Ayrı Bir Önem Taşımakta İdi. Atatürk Gençlerden Sık Sık Bahsederken, Yaş Sınırı Dışında Fikri Olarak Gençliği Kastetmiş Yani, Fikirlerde Yeniliği İfade Etmiştir. Atatürk'ün  Şu Sözü Çok Anlamlıdır: “Genç Fikirli Demek, Doğruyu Gören Ve Anlayan Gerçek Fikirli Demektir.”  Atatürk’ün Gençliğe Armağan Ettiği Ve “Gençlik Ve Spor Bayramı” Olarak Kutlanan 19 Mayıs Tarihinin Önemini Daha İyi Anlayabilmek İçin Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 Tarihleri Arasında Gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun Yolculuğunu Bir Kez Daha Hatırlamamız Ve Daha Dikkatli Bakmamız Gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en önemli olaylardan biri Atatürk’ün Samsun’a ayak basışıdır. Yüce Türk Milleti  Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen yaşam koşulları içinde kurtuluş çareleri ararken, umudu azalmış olan savaşlardan yorulan millete, büyük bir lider Mustafa Kemal ATATÜRK ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu Türk Milletine açtı. Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını Atatürk’ün emaneti ve gençliğe vasiyeti diye daima genç fikirliler olarak sahip çıkarak kutlamalıyız. Hepimize 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun. Rabbim ülkemize bir daha kurtuluş savaşı yasatmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR