YAPMAYIN BEYLER AYIPTIR GÜNAHTIR

 YAPMAYIN  BEYLER  AYIPTIR  GÜNAHTIR

İnsanlara düşman olmak veya fikirlerini benimsememek ayrı şey, işleri sıkıntıya girdiğinde yardımcı olma ayrı şeydir, düşmanımın dahi işlerinin bozulmasından memnun olmadığım gibi elimden gelse işlerini düzeltebilmek için çaba sarf ederim. Bu benim çok iyi adam olduğum anlamına gelmez zira aynı adama kızdığım zaman dümdüz gitmekten de geriye kalmam amma ve lakin insanların işlerinin bozulması kadar rahatsızlık duyduğum bir iş yoktur.

            Şehrimizdeki basın camiasının içerisinde bulunduğu  nokta maalesef içler acısı bir durum olduğunu her fırsatta dile getirmekte olduğumu bilmeyeniniz yok. Gazetelerin üçüncü sayfalarında yer alan haberlerin çoğunun tecavüz, hırsızlık veya yüz kızartıcı suçlardan oluştuğu hepimizin malumu. Sırf bu geleneği yıkabilmek adına gazeteyi kurduğum günden beri üçüncü sayfaya kendi köşemi koydum, yazıdan artan kısma ya reklam koyuyoruz veya  asayiş haberleri koyuyoruz. Bizim dışımızdaki gazetelerin tamamına yakını üçüncü sayfalarına cinsel istismar içerikli haberler koyarlar.

            Peki bu gazeteler bunu yaparken neden yapıyorlar derseniz gazetelerin en çok okunan haberleri bu tür haberler olduğundan gazeteyi okutabilmek için bu yola başvuruyorlar. Bizim gazetenin bazı kuralları vardır, nedir bu kurallar derseniz alkollü içecek reklamları, iddia sonuçları, cinsel haberler bizde yasaktır, şayet yapılmış ise gözden kaçmıştır. Bu kuralları koyarken ekonomik açıdan ve okunurluluk noktasında aleyhimizde olacağını bilmemize rağmen ilkelerimiz gereği bu güne kadar yapmamaya çalıştık.

            Birkaç gün önce bir köşe yazarı bu konuya değinerek düşündüklerime destek verecek fikirleri  beyan etmişti ancak dünkü üçüncü sayfalarına  baktığımda nerede ise sayfanın tamamını cinsel taciz suçlarına  ayırdıklarını görünce şaşırıp kaldım. Aynı gazete bugün üçüncü sayfasında Basın İlan Kurumu öncülüğünde başlatılan çalışmayla ilgili söz verdiğini yayınlamakta, umarım bu sözlerinde dururlar.

            Basın ilan kurumunu her konuda desteklememiş olmama rağmen bu konudaki çalışmalarında yanlarındayım umarım başarılı olurlar ama işleri çok zor. Zor demişken asıl konumuza girmek istiyorum Basın İlan Kurumunda önceki gün bir toplantı yapıldı, toplantıya davetli olmama rağmen katılmadım. Zira alacakları karara uyacağımı, hatta uymaya gerek olmadığını zaten bizim ilkelerimiz o doğrultuda olduğundan problem olmadığını söyledim. Toplantıya katılan şehrin en eski  yerel gazetesinin sahibi de bu konudaki Basın İlan Kurumunun kararına uymaya söz verince gazete çalışanlarından bir kısmı işi bırakmış ve üzülerek ifade etmek gerekirse dün gazete çıkarılamadı.

            İşi bırakan arkadaşların iş bırakma gerekçesi Basın İlan kurumuna patronlarının verdiği sözü kabul etmemeleri, yani üçüncü sayfada yayınlanacak olan cinsel içerikli haberlerin yayınlanmaması yönünde verdiği sözü kabul etmemeleri. Bu arkadaşlar cinsel içerikli haberleri yayınlamaya kararlı olabilirler onların kültürü buna müsait olabilir ancak patronlarının aldığı karara saygılı olmaları gerekmez mi? Hadi diyelim saygılı değiller peki toplu olarak işi bırakmalarına ne demeli? Olay gecesi konu bana intikal ettiğinde gazetenin patronunu aradım ulaşamadım, şayet ulaşmış olsaydım benden yardım talep etseydi onunla mahkemelik olmama rağmen yardım edecektim gazetede  bana hakaret içerikli yazılar olsa dahi yardımcı olacaktım. Gazete çıkması için elimden gelen  her şeyi yapacaktım zira benim karakterim onu gerektirmekte.

            Peki gazete çıkmadı da iyimi oldu derseniz asla ve kata iyi olmadı, çünkü yayın hayatında olan bir gazetenin çıkmamasının kime ne yararı olabilir ki? Hasetlik yaparak oh demenin ne anlamı var ki? Aynı olayları üç yıl önce ben de yaşadım ama Allah razı olsun arkadaşlarım yardımcı oldular gazeteyi çıkardık. İşten ayrılan bazıları ötede beride yaptıklarının çok güzel bir şeymiş gibi anlatarak yazılar yazdıklarını duydum ayıptır günahtır beyler daha düne kadar ekmeğini yediğiniz iş yerinin aleyhinde yazı yazmak ne kadar ayıp bir şey insan bu kadar vefasız, bu kadar ilkesiz nasıl olabilir anlaşmış değilim. Ben o gazetenin patronu ile mahkemelik olmama rağmen gazetenin çıkamayacağını duyduğum an gece aradım ulaşamadım, ulaşmış olsaydım gazeteyi bizzat çıkarmaya yardımcı olacaktım.

            Basın İlan Kurumu ömrü hayatında işe yarayan bir iş yapmış bizim meslek erbabının bir kısmı bu işe karşı çıkıyor, olacak şey değil. İnsan bu kadar duyarsız nasıl olabilir anlamış değilim. Basın İlan Kurumu aldığımız reklamların da kurumdan geçirilmesi yönünde bir talebi olmuştu asla ve kata kabul etmedim, etmem de söz konusu olamaz. Elimden gelse Basın İlan kurumundan tek kuruş almadan gazete çıkarmak isterim zira bağımsızlığın en önemli ölçüsü Ekonomik bağımsızlıktır, Basın İlan kurumu üç kuruşluk resmi ilan veriyor diye yapmadığını koymuyor ama bu durum çok farklı, güzel bir çalışma, sonuna kadar arkasındayım. Ekmek yediği işletmeyi yolda bırakan kim olursa olsun şiddetle karşısındayım. Bu duygu ve düşüncelerle kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR