UNUTMADIK

Bir olayı yaşadığımızda bir önce ki olayları  unutma konusunda halk olarak üstümüze yok, gerçi unutturmak istenildiğinden ,unutma konusunda master yapmış oluyoruz. 
Mesela,
Enver Paşa: Osmanlı ordusunun yenilgisi kesinleştiğinde 14 Ekim  1918 yılında Talat Paşa kabinesi istifa etti. Enver Paşanın  Harbiye Nazırlığı görevi sona erdi. İngilizlerin İttihat ve Terakki üyeleri hakkında yakalama emri çıkardığında partili arkadaşları ile birlikte R-1 adlı Alman torpido botuna binerek önce Odessa'ya sonra Berlin'e gitti.   
Sultan Vahdettin, 1 Kasım 1922 'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin çıkardığı iki maddelik kanun ile saltanat kaldırıldı, 17 Kasım sabahı Vahdettin ailesi ile birlikte Dolma bahçe sarayından bir kayığa binerek HMS Malaya adlı İngiliz gemisine biner, İngilizler Vahdettin'i kabul etmediği için devrik padişah Malta'ya gider. Daha sonra İtalya'nın Cenova şehrinde bir müddet kalır ve San Remo 'ya taşınır  burada vefat eder.
 Sonuçta padişahta, İttehat ve Terakki üyeleri de etkisizleştirilmiş kişilerdi.Tarihte biz ağırlıklı olarak ne okuduk, Vahdettin'in kaçtığını, ondan 4 sene önce ne olmuştu ?Yine bir kaçma olayı, Alman R-1 torpidobotu diye bir isim  hiç öğretildi mi?  Yada İttihatçıların kaçarken biz Abdulhamit'i anlamadık dediklerini duydunuz mu? 
Yakın tarihimize gelelim,
Ülkemizde bir darbe girişimi yaşandı mı ?  Evet ve gerçekten büyük bir ihanetti vatana, darbe oluyor diye sevinen, sonra kızaranlar da vardı ama tuzu biberi onlarda olayın.
Darbeciler kullanıldı ve  darbeye yeltendi, gemi batarken yeni gemide iyi bir yer edineyim diyen, vatandan çok çıkarını düşünenlere olmasına karşın, ağırlıklı olarak belli zihniyetin mensupları meydana çıkardı mı kendisini? Evet
Ve bizler bir önce ki dönemi yad etmeye ,iadeyi itibara başladık mı? Evet
Bir önce ki dönem harikaydı değil mi ?
Süper ötesiydi, kumpasa geldiler,vs vs  muhabbeti almış başını gidiyor doğru mu ?
28 Şubat ülkeye neler kattı?
İnsanlar nasıl mağdur edildi?
28 Şubat Gülen cemaatini kontrol altına almak adına yapıldı veya bunların yapılanmaları fark edil de onlara karşı yapıldı denmesin, öyle olsaydı şimdi bu dertle kimse uğraşmazdı.
O dönemin insanları da kullanıldı,farkında olmadan belkide  kendilerini kullandırttı ve biz bu  kendini koruyamayanlara  vatanı teslim ettik. Ne ile uğraştılar ? Milletin başının bağı ile. Kim etkilendi bundan ? Mütevazi,gerçekten inandığı şeyi yaşamaya çalışan sade Müslümanlar. Kim etkilenmedi ? Cemaatçiler. Kim kullanıldı ? Dönemin askeri yetkilileri. Kim daha çok yerleşti devlete ? Cemaat. Kime yaradı 28 Şubat ? Cemaat mensuplarına, o zaman insan şunu düşünüyor sizi kullanan cemaatçiler.
Peki onlar ne yaptı ? En kolaya kaçtılar, Atatürk'ün ardına saklandılar, halktan uzaklaşıldı, halkın değerleriyle oynandı, baş örtüsü yüzünden neler yaşandı herkes biliyor. Görevinden alınanlar, okullardan uzaklaştırılanlar. Ülkenin ekonomik kayıpları da ortada.
Herkes yattı, baktılar sistemleri elden gidiyor, Atayı hatırladılar, Cumhuriyet hatırlandı. Herkes cumhuriyetçi oldu, herkes Atatürkçü oldu. Olunmayan ne idi o zaman, içinden çıkılan halk olunmadı sadece.
Reklam ATATÜRKÇÜLERİ dediğim  bunlardı, Atatürk'ü amaçları doğrultusunda kullananlar. Kaş yaparken göz çıkardılar, başkasının oyununa geldiler ve aradan başkaları sivrildi. Darbe girişimi vatana ihanettir ve ağır ceza ile cezalandırılmalıdır mutlaka, ama bir dönem yaşanılanlarda pek masum değildiler mutlaka.
Ordunun siyasetten ve cemaatlerden arındırılması gerekmektedir.
Sonuç mu?
Sonuç ortada.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR