Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ÜÇ ALTIN SÖZ

 

EDEP; Terbiye, iyi ahlâk ve karakter. Zarafet, Naziklik, Utanma, Çekinme, Hicap, Haya, Örtünmesi edep ve terbiye icabı olan yerler.

İFFET; Namus, Irz, Perde, Doğruluk.

HAYÂ;  Utanma, Sıkılma, Mahcubiyet, Ar hacâlet. (utanma-mahcubiyet).

Bu üç kelimenin devamına  (SIZ)  eki eklediğimizde, EDEPSİZ-İFFETSİZ ve HAYÂSIZ, olumsuz manaları önümüze gelmektedir.

İnsanlarımıza örnek teşkil eden, Medyayı gözlemlediğimizde, Kadınların cinsellik yönlerinin ön plana çıkartılarak, bilhassa teşhir manası ile birleştirilerek ortaya çıkan tiplerin, gerçek manada hangi ifade ile isimlendirileceği kişilere göre değişmektedir.

Kadim din öğretilerinin tamamında bu üç kelime, birinci manada, EDEP’Lİ, İffet’li, Hayâ’lı olmayı Allah (c.c.) adına emrederken. Tersi,  EDEPSİZLİK-İFFETSİZLİK-HAYÂSIZ’ LIĞI Şeytan’ın öğretileri ve dürtüleri olduğu bilinmektedir.

EDEPSİZ ifadesinde odaklanarak, açılmış bir bayana, “bu şekilde kendini göstermek için,  niçin ihtiyaç hissediyorsun” sualine, cevap vermez iken, EDEPSİZ’ lik ifadesini çerçevesindeki – Utanmaz, Arsız, hayasız, Çok bağırıp çağıran, şert tabiatlı, ters, bir kadın tipiyle sözlüklerimiz tarif etmektedir.  

TIP litarutüründe, SAPIKLIKLAR sıralamasında, TEŞHİRCİLİK teşhisi ile izah edilmiş olan bu hallerin temelinde,  İnanç saplamaları doğrultusunda, bedenin teşhirinin arkasında, sapık ilişkilerin bugün, masum ve normal haller ile halkımıza sunulan, PAPARAZİ  ilişkileri ve gazete sütunlarındaki, KOCAMI NASIL ALDATTIM ahlaksızlıkları, sayfa, sayfa her gün insanlarımıza sunulurken,  neyi amaçladıkları sorgulanmalıdır.

Bilhassa Medyanın bu konudaki etkinliği ortada iken, yetkili mercilerin,  Milli ahlak’ı yeniden tarif ederek,  RUTUK’ UN bu yönde etkili hareketi sağlanmalıdır. Milli eğitimimizde bu kavramlar çocuklarımıza öğretilmelidir.

Bu günlerde caddelerimizde ve Medya da, omzunun bir tarafını aşağı sarkıtarak, bedenini açanların, bu işleri nereye vardıracakları merak konusudur,  

Çıplaklığı medenilik saydığımızda,!  Afrikanın, Amazonların, Avusturalya’nın balta girmemiş ormanlarında yaşıyan, İptidai insanların çıplaklığı, onları ne kadar medeni kılamıyorsa, Şehirlerde yaşayan insanlarında çıplaklaşmasında,  medenilikten o kadar uzaklaşıldığı manası ortaya çıkmaktadır.

Medenilik, Allah ve Resulunün emir ve tariflerine uymaktır. Hiçbir zaman yalnız olamayan  insan kendi bünyesinde var olan KİRAMEN KATİPLERİ tarafından daima takip edilmekte hal ve hareketleri kayıt altına alınmaktadır. Şeytanın aldatmacası, Dua ve İbadetle MELEKLERİN koruması altındaki İnsan Ya Alayi İLİYYİNE, ya da yüklendiği günahlar ile, Cehennem mekanı olan ESFELE-İ SAFİLİN’i  gidecektir.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR