Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

Tekkeköy doğru tercih mi?

Merhabalar, sevgili Samsunlu ve Samsunsporlu dostlarım. Bu haftaki köşe yazımda sizlerle yeni yapılacak olan STADYUM SAMSUN'un yeni yerini tartışmak istedim. Nedenine gelince, yazdıklarımı okuduğunuzda beni çok iyi anlayıp, bu konu hakkında hem fikir olduğumuza karar vereceksiniz.
Evet, geçenlerde spordan sorumlu bakanımız Sn. Suat Kılıç stadın Tekkeköy'e yapılacağını açıklamış ve Samsun'a müjdeyi vermiş. Tamam şükürler olsun  artık bizimde  modern bir stadımız olacak bu projeyi hayata geçirecek olanlardan Allah razı olsun   ama bu müjde inanın öyle bir müjdeki benim gibi bütün taraftarlarıda sevindirmekten daha çok şaşkına uğrattığına inanıyorum. Nedenine gelince isterseniz gelin hep beraber bu konuyu bir kez daha gözden geçirelim. Bizim taraftar gruplarımızın bir bölümü orta ve lise öğrencisi, bir diğer bölümü ise üniversiteli ve diğer gençlerden oluşurken, diğer taraftarlar ise sanayi ve şehir içi esnaflarından oluşuyor. Gençlerin çoğu derneklerinde şehir içinde olmasından dolayı hepsi hemen hemen stada maddi imkansızlıklardan yada stadın şehir içinde olmasından dolayı toplanıp, yürüyerek geliyorlar ve maçlarını da seyredip, tekrar yürüyerek evlerine geri dönerken, diğer taraftarlarımızda şahsi araçları yada dolmuşlara binerek evlerine geri dönüyorlar. Bu yıllardır böyle Sn. Bakanım.
Şimdi sormak istiyorum Sn. Bakanımız Suat Kılıç'a: "Sn. Bakanım azotun, bakırın, termik santralin ve bir çok fabrikanın olduğu organize sanayi bölgesinin göbeğine sanayi kirliliğinin en yoğun olduğu alana  hatta o yörenin insanlarının yıllarca yetiştirdikleri sebzelerin bile zarar gördüğünü açıklamaları olmalarına rağmen hala oksijeni az olan bir yere Stadyum Samsun'u yapmaya kararlı mısınız?" Bunu çok merak ediyor ve sizlere müsadenizle bir spor sever olarak hatırlatmak istiyorum.
Evet, sevgili Bakanım sizlerle bu olayın içinde olan başka bir detayıda paylaşmak  istiyorum: "Oraya yapılacak olan stad Çiftlik Caddesi'nde meşaleler yakılmamasına ve kutlamalar yapılmamasına da büyük neden olacak. Ayrıca ilçelerden maçlara gelen taraftarlarımızın yolcu taşıyan vasıtaların şehir içine girmeleri yasak iken  bu insanlar nasıl Tekkeköy'e maça giderler? Doğrusu beni de herkesi de şaşırtıyorsunuz. Şaşırma nedenim ise yeni stat yerine trenin olmaması, dolmuşların yetersiz olacak olması. İnsanlar gece maçlarında galiba gece yarısı evlerinde olurlar. Sizce Samsunspor taraftarları ve Samsun halkı olarak yanlış mı düşünüyoruz, Sn. Bakanım?"
Yazıma son vermeden önce Samsun'da maddi imkansızlıklar yüzünden kapanma noktasına gelen ve yürüyerek stadın yanındaki sahalara idman yapmaya giden amatör kulüpler Tekkeköy'e nasıl giderler? Bence bu takımları da düşünmemiz gerekir diyor ve bu konuyuda gözden geçirmenizi temenni ederken, herkesi Allah'a emanet ediyorum. Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR