Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

TARİHTEN İBRET ALMAK

TEFEKKÜR

Dursen ÖZALEMDAR

 

CHP DEDİKLERİ (4)

 

TARİHTEN İBRET ALMAK

 

Günümüz hadiselerini değerlendirebilmek, ancak geçmişi, tarihi bilmekle mümkün olabilmektedir. Tarihinden ders alamayan toplumlar, daima yanılmaya, yanıltılmaya mahkumdur.Bu günkü siyaseti değerlendirmede, en azından 77 yıl geri giderek bu günkü CHP nin dün ne olduğunu irdelememiz gerekmektedir. İstiklal savaşı başlangıç yıllarında, MANDACI (Emperyalist-İşgalci devletlere) teslim olmayı ve boyunduruk altına girmeyi savunan İsmet İnönü'nün, ( Kazım KARABEKİR’in İSTİKLAL HARBİMİZ kitabından)  Atatürk döneminde Başvekil iken, Rusya seyahatı sonrası, Bolşevikliği (komünist) idareyi Atatürk'e methederek anlatması sonucu, Atatürk'ün bu adam "TEHLİKELİDİR "tespiti ile, görevden AZLETMESİ, yerine Celal BAYAR'ı Başvekil yapması. bir vakıa dır. İstiklal savaşının çetin şartlarında MANDA'cılık, Başvekil iken, Bolşeviklik (Kömünizm)'i savunan bir şahsın, Ülkenin kalkınmasında temel kurumlar olarak ortaya çıkmış, UÇAK SANAYİMİZ' i ve SİLAH SANAYİMİZİ (Atatürk'ün teşvik ve himayelerine rağmen,) ölümünden sonra nasıl yok ettiğini her kesimin bilmesi lazımdır. İstiklal Harbimiz ve 2.Dünya Harbi sırasında, UÇAK, SİLAH ve MUHİMMAT üreten, Ordumuzun ihtiyaç ve taleplerinin yanı sıra İHRACAT yapabilen, özel şahıslara ait bu kurumları, bu tarihde de Amerikancı olan, İNÖNÜ'nün kapattırdığı ve sabote ettirdiği tarihi bir gerçektir.  

 

Atatürk'ün ölmeden kısa bir müddet evvel, iNÖNÜ için bu adamı yok edin emri, Çocuklarına maaş bağlatma gerçeği ortada iken, Reisicumhurluk koltuğuna 1938 de oturtulan İnönü'nün, Türkiye'nin ileri gitmesini önlemek için her türlü entrikaya başvurduğu da bilinmektedir.

 

İktidarı döneminde, Halkı açlığa mahkûm eden, Ağır vergilenle ezen, Din ve İslamiyete düşmanlığı, icraatları ile ayyuka çıkan, 1946 seçimlerinde AÇIK OY-KAPALI TASNİF uygulaması ile DEMOKRAT Partinin o tarihte iktidarı gelmesini engelleyen, başta Ekmek ve birçok gıda maddesini karneye bağlayan, Dogan çocuga KAPUT BEZİ ölenlerimize KEFENLİK bezi dahi KARNE ile verdiren. Din ve dinle ilgili bütün kitapları toplattırarak imha ettiren, “Dinin Hürriyet ve Medeniyet içinde bir hayat tarzı kurulmasına mani bir ZEHİR olduğunu” söyleyen,  İsmet İnönü ile, Başvekili “30 sene daha işi böyle sürükleyebilirsek din meselesini tamamıyla bertaraf etmiş oluruz.”(Eşref Edip’in KARA KİTAP-Milleti nasıl Aldattılar? Mukaddesatına Nasıl Saldırdılar Sh.24 ) diyen Saraçoğlu’nun beyanatlarının ne denli sapık bir anlayışın o tarihteki hâkimiyetini açıkça göstermektedir.

 

İkinci Dünya savaşı sırasında Almanların Yahudi avında,  Fransa da ki binlerce Yahudi ye Türk Pasaportu verip esaretten kurtaran bir ülke olurken, Kars’ta Rus esaretinden kaçan bine yakın Türkmeni, BORALTAN köprüsünde Ruslar’a iade ederek köprüden geçer geçmez kurşuna dizilişlerinin talimatını veren İsmet İnönü’nün, ne derece Türk’e düşman bir lider olduğu da belgelenmiştir.

 

Ayrıntılarının onlarca kitap muhteviyatına sığacağı KARA hatıralar ile, CHP nin DÜNÜ ve BU GÜNÜ’ne baktığımızda, aynı zihniyet ve karakterin daha da azgın ve kurnaz bir biçimde var olduğunu görmekteyiz

 

Bir tarafta ZERDÜŞT-ATAİST, bir siyasi oluşum ile DAGDAKİ militanlarını İSRAİL ve ABD Kurmaylarının eğittiği, Avrupa devletlerinin LOJİSTİK destek verdiği,  PKK ve üst yöneticisi HDP ile, Türkiye’nin kaderini ABD deki LOBİLERDE arayan CHP liderinin ne derece Türkiye menfaatlerini MİLLİ değerlendirmeden yoksun olduğunu göstermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR