STK TEMAYÜLÜ VE ADAY ADAYLARI ÜZERİNE BİR KAÇ KELAM…

                       STK TEMAYÜLÜ VE ADAY ADAYLARI ÜZERİNE BİR KAÇ KELAM…

Aslında bugün biraz uzun bir yazı yazmayı düşünüyordum. Yazı; tarihten günümüze Peygamberlerin yaşadıkları bazı gerçekler ve günümüzdeki izdüşümü konulu olacaktı. Neden böyle bir yazı yazacaktın derseniz, bu sıralarda Peygamberler tarihini okuyorum. Zaman geçince de insan hafızası unutkan olduğundan, unutmadan okuduklarımın bir kısmını siz kıymetli okurlarımla paylaşmak istemiştim. Zira Peygamberlerin yaşantılarında o kadar enteresan detaylar var ki anlatamam. Bundan üç-dört bin yıl önce yaşanmış olaylarla hatta tâ Adem Aleyhisselâmın Oğulları Habil ile Kabil arasında yaşanan olaylarla, bugün yaşadığımız bazı olayların nasıl benzeştiğini gördüğünüzde, aklınız şaşar! İnsan okuduğunu yazmadıkça veya tekrar etmedikçe unutuyor. Bundan üç-beş yıl önce okuduklarımızın yarısını dahi hatırlamıyoruz. Bırakın üç-beş yıl önce okuduklarımızı, bazen yeni okumakta olduğumuz kitabın başından sonuna vardığımızda, ilk başta okuduğumuz bir çok konuyu unutuyoruz. İlim; başkalarının faydalanması halinde ilimdir, aksi halde hapsedilmiş değerli eşyadan farkı yoktur. O nedenle bu tür yazıları okuyup paylaşmak gerektiği kanaatindeyim. Ancak her ne hikmetse toplum olarak, bu tür ilmi konular değil de siyasi ve magazin ağırlıklı konular ilgimizi çekiyor. Geçenlerde bir okurumuz yorum yazmış diyor ki; ‘Senin bu kadar boş bir yazı yazdığını ilk kez görüyorum’ oysaki yazının sadece siyasi içeriği yok. Onun dışında diğer yazılardan çok daha donanımlı bir yazı ama vatandaş siyaset olmayınca yazıyı boş yazı olarak görmüş. Ticaretteki arz talep ne ise, gazetecilikte de okunurluluk aynı derecede önem arz ettiğinden, biz de vatandaşın temayülünü göz önüne alarak yazı yamaya çalışıyoruz. Bu nedenle bugün Vekil aday adayları ile ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum.

          AK Parti Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşünü almak üzere temayül yoklaması yapacak. Bu yoklama ne kadar sağlıklı olur bilemem. Zira eş, dost, ahbap-çavuş ilişkisinin en üst düzeyde olacağı bir temayülden alınacak sonuçlar, ne kadar sağlıklı olur onu siz takdir edin. Ancak bildiğim kadarı ile AK Parti Genel Merkezi aday adayları üzerinde, komisyonlar vasıtası ile bir çalışma yapıp, Teşkilat temayülünden çıkan isimler üzerinden on beş tanesi ile temayüle girmeyenleri de ekleyerek yirmi beş veya yirmi yedi isim üzerinden bir üst komisyon çalışmalarına başladığı yönünde bilgiler geldi. Hatta bazı sitelerde listelerle ilgili de açıklamalar yapıldı. Şayet alınan bilgiler doğru ise, yapılacak temayül yoklamasının ne anlamı var onu da anlamış değilim. Komisyonun eleyip tespit ettiği isimler, herkes tarafından bilinse de kimse kamuoyu ile paylaşmadı. Çünkü resmi bir karşılığı olmayan bir konuyu kamuoyu ile paylaşmak anlamlı değil.

     Gelelim isimlere; kanaati acizanem odur ki, listenin seçilebilecek yerlerinde Çağatay Kılıç, Ahmet Demircan, Kamuran Özden, Bayanlardan bir kişi seçilebilecek yerde, bir ikincisi de seçilemeyecek yerde olması muhtemeldir. Bayanlardan kimler listeye girer derseniz yine söylüyorum, Tülay Hanım en şanslılarından birisidir. Kadın Kolları Başkanı Nurhan Hanım da Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı’nın desteğini almış durumda, o da şanslı isimlerden birisidir. Diğerleri ile ilgili bir şey söyleyemiyorum. Merkez’den listeye girme  şansı olanlar arasında Haluk Tan, Hayrettin Öztürk isimleri var. Bafra bölgesinden bir isim girecekse bu isim Ahmet Akça olabilir ama Ahmet Demircan ikinci sıraya girerse, onunla Bafra bölgesini hallederiz düşüncesi de olabilir. Çarşamba bölgesine gelince orada üç şanslı isim var. Birisi Kamuran Bey, bir diğeri Kayınçom, üçüncüsü ise Prof. Dr. Fazlı Arabacı isimleridir. Kamuran Özden o bölgeden listeye girerse, o zaman teşkilattan kimse girmeyebilir. Yok teşkilattan birisi girecekse, orada en şanslı aday Kayınçomdur. Ama teşkilat konusunda Ali Akyüz’ü de görmezlikten gelemeyiz. Zira Ali Akyüz hem Milli görüş kökenlidir hem de İmam Hatipli  bir Hukukçudur. Bu kriterler önemli kriterlerdir. Fazlı Arabacı’ya gelince o da cv si çok düzgün bir adaydır. Hem Profesör, hem yabancı dili olan, hem de Fransa gibi bir ülkede Ataşelik yapmış ve orada Cumhurbaşkanı ile görüşerek orada çok güzel bir Diyanet Külliyesi ve İlahiyat Fakültesi binası yapmış ve Kurucu Dekanlığını üstlenmiş bir akademisyendir.

       Kavak bölgesine gelince, bu konuda belki biraz duygusal davranabilirim. Zira Ahmet Okuyucu benim yaklaşık yirmi küsur yıllık aile dostum. Onun olmasını canı gönülden isterim. Allah için doğruyu söylemek gerekirse, o bölgede ondan daha çok oy alabilecek aday asla olmayacağından eminim.  Ama bu siyaset! Siyasette iki kere iki dört etmiyor! Kavak, Havza, Vezirköprü, Ladik bölgesinden aday olan eski Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci’nin de ilk onbeş arasına  girdiğini ve bir üst kurula gittiğini biliyorum. O arkadaşımız da kaliteli bir arkadaştır. Hem bu davanın çilesini çekmiştir, hem de hiç hak etmediği mağduriyeti yaşamış bir kardeşimizdir. Bu arada Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu eski İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan ile AK Parti’nin kuruluşundan itibaren teşkilatın her kademesinde görev almış olan Avukat Yılmaz Hocaoğlu kardeşimizi de unutmamak lazım. O da kıymetli bir arkadaştır. Umarın bu arkadaşlarımız hak ettikleri yeri bulurlar. Ben Rabbimden bu insanlara yardım etmesini niyaz ederek sözlerimi bitiriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR