SİYASETTE SAFLAR...

SİYASETTE SAFLAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI

           

            Siyaset  zor ama  bir o kadar da meşakkatli iştir, dostlarımdan biri  “siyaset dosta tavsiye edilmeyecek kadar  kötü, düşmanıma bırakılmayacak kadar iyi bir şeydir” derdi. Ne kadar haklı olduğunu yaşadığım süreç ortaya koydu. En yakın arkadaşınız, hatta kardeşiniz dahi  sizinle aynı düşünceyi paylaşmadığında zaman zaman sıkıntı  yaşayabiliyorsunuz. Bir de işin içerisine menfaat, makam ve mevki  girdiğinde çok daha farklı  gelişmelere şahit olmak mümkün oluyor.

            Siyasette kendisine yer bulamayan veya kıymeti harbiyesi olmayan insanlar  tarla farelerine  hayvanlardan bir şey bulamaz iseler bu kez onları kavga ettirip aradan geçinmenin yollarını ararlar. Üzülerek  ifade etmek gerekirse siyayset fareleri her şehirde olduğundan daha fazla  şehrimizde mevcut. Kendi birikimleri ile bir işe yaramayan siyaset  fareleri başkalarını kavga ettirerek nemalanmanın peşinde olurlar.

            Geçtiğimiz dokuz yıllık Ak Parti iktidarında bunu çok güzel beceren bazı siyaset farelerinin gerçek yüzleri  ortaya çıkınca kel aynak kuşları gibi ortada kaldılar. Yıllarca  insanları kavga ettirerek  nemalanan bu fareler  insanları kandırarak  kavga ettirmeyi becermiş, bu kavgadan kendileri nemalanmaktan  geriye kalmamışlardır. Ne zaman ki azıcık taşın altına  ellerini koyma mecburiyetleri hasıl olmuş derhal  ellerini geriye çekip gerçek yüzlerini ortaya koymaktan geriye kalmamışlardır. Menfaate sıra geldiğinde bir adım geri  kalmayan bu siyaset fareleri  hiç kimsenin elde edemediği bazı imtiyazları elde ederek servetlerine servet katmaktan geriye kalmamışlar, hiç kimsenin alamadığı imar ve inşaat izinlerini alarak dört beş katlı imarı olan yerlere on katlı binalar, alınması mümkün olmayan iş yeri rusatları alıp, aldıkları ruhsatları milyon dolarlara satarak sevetlerine servet katmaktan geriye kalmamışlar ama Allah rızası için bir icraatın başına getirilince derhal ortadan kaybolmayı en büyük maharet saymışlardır.

            Bu tarla farelerinin sayısı az olmasa da küçümsenmeyecek kadar çok olduğu bir gerçektir. Bir kısmı Ak Parti iktidarından itibaren partinin önemli  kademelerinde görev alarak servetine servet katmış, bir kısmı son üç, dört yıllık  süreçte partide görev almış ancak tamamı kısa sürede malı götürmeyi becermiş tarla fareleri olduklarını ispat etmişlerdir. Bu tarla farelerini zamanı geldikçe detaylı bir şekilde sizlere sunacağım. Gerçi daha önce siyasetteki  hezeyanları ile bir kısmını tanıtmıştım sizlere ancak siyaseti kendi amaçları  uğruna nasıl kullandıklarını gördüğünüzde eminim dudaklarınız uçuklayacak.

            Eski tarla fareleri ceplerini doldurup, sevetlerine sevet katınca bu kez makam ve mevki peşine düştüler orada istediklerini bulamayınca köşeye  çekilip dedi kodu yapmaya başladılar. Geçenlerde ziyaretime gelen bir siyasetçi ile ilgili bana haber gönderip tebriklerini beyan etmişler, ben de hemen sazan gibi atladım ya!... onlara kendileri ne zaman geliyor diye haber gönderdim. Bu eski siyaset fareleri  cukkalarını ıksıra tıksıra doldurunca bu kez yerlerine  haleflerini getirdiler, yeni halefler işe henüz başlamalarına rağmen hocalarından aldıkları dersleri iyi ezberlediklerinden  aynen onların yolunu izlemekten geri kalmıyorlar. Bunlarla ilgili de bir dosya hazırladım yakında sizlerle paylaşacağım.

            Aksi takdirde arka İlçe kongrelerinin yaklaştığı günlerin içerisinde olduğumuzdan bazı gelişmeleri çok sıkı takip etmek zorundayız plan politikalarını tespit etme imkanımız olamaz. Ak parti  Samsun siyasetinde saflar ağır, ağır belli olmaya başladı. Bir yanda MKYK üyesi Cemal Yılmaz Demir, mevcut il yönetim  kurulundaki bazı güçlü isimler  ve bazı güçlü ilçe Başkanları,  Bir yanda  Osman Genç Adem Güney, Mustafa Acar Grubu, bir yanda ise kayınçom ve saz arkadaşları. Burada şimdilik üç grup gözükmekte ancak  bu üç gruptan ikisinin birleşme olasılığı yüksek, zira esintilerdeki  buluşmalar onu gösteriyor, yakında o da ucuzlar. Önümüzdeki dönem  teşkilat  yapılanmasında  Cemal Yılmaz Demir dışında Bakan Suat Kılıç etkin olur ancak Bakanlık makamına oturmuş bir kişi ülke siyaseti ve Genel Merkez politikaları ile ilgilenir  yerele inmez. Diğer Parlamenterler ise bu işlere hiç girip kendilerini yıpratma niyetinde değiller, bana göre de doğrusunu budur, zira bu işler seçilmişleri yıpratır. Önümüzdeki  süreçte kim kiminle hangi kulisi yapıyor, hangi kafede kimler kimleri markaja almaya çalışıyor, siyasette arka plan hesapları nelerdir hepsini siz  değerli  okurlarımızla paylaşacağız. Bugünlük  bize ayrılan yer bittiği  için son vermek zorundayız. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR