SIRA GELDİ MECLİS ÜYELERİNE

SIRA GELDİ MECLİS ÜYELERİNE

Yerel seçimlere iki ay kala tüm siyasi partilerin adayları belli oldu, adayların hiç birisine söylenecek en ufak sözüm yok, zira hepsi güzel insanlar, bir kısmı daha önce seçim kaybettikleri için seçimi almaları çok zor olsa da kişilik olarak itiraz edilecek insanlar değiller. Sadece CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayının geçmişte yaşanmış bazı sıkıntıları olmuş, onlarla ilgili ilerleyen günlerde kamuoyunu bilgilendirmeye çalışacağız. Bunun dışındaki adayların ben bir şeyini duymuş değilim, hepsiyle ilgili olumlu şeyler duydum ancak siyasette son anda kiminle ilgili neyin ortaya çıkacağı belli olmadığından çok fazla bir şey söylemek istemiyoum. Özellikle Ak Parti adaylıklarının açıklanmasında çok uzun bir zaman diliminin geçmiş olması sanırım biraz 17 Aralık süreciyle ilgili olmuş, biraz da son dakika ataklarının bazı açıklamaların gecikmesinde etkili olduğunu düşünmekteyim. Belediye Başkan Adaylarının tamamına kolay gelsin diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Geçtiğimiz 2009 yerel seçimlerinde seçim kaybeden adayların kaybetmelerinde en önemli faktör listelerde olan yanlış meclis üyelerinin olduğunu hepimiz pekala biliyoruz, kimi aday partiye küfreden meclis üyeleri ile geçmiş, kimi aday partisiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan meclis üyelerine olan tepki nedeniyle kaybetmiş, kimi aday ise listedeki meclis üyelerinin ahlaki sıkıntıları nedeniyle seçim kaybettiği açıkça ortadadır. Bu nedenledir ki bu seçimde partilerin aynı hataları tekrar etmeyeceklerini umuyorum, bakın umuyorum diyorum aynı hataları yapmayacaklar diyemiyorum, zira aldığım duyumlar hiç de hoş değil, bazı partilerin ahlaksızlıkları ayyuka çıkmış insanları aday yapacaklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Bu konuda biz tüm iyi niyetimizle yaptığımız haberleri okuyan bazı siyasetçiler elinizde delil var mı diye soruyorlar? Bu soruyu soran arkadaşlara sadece şunu söylemek istiyorum; zamparalık yaparken beraber olduğu bayana arkadan kendisine parmak attıran insanlarla ilgili bizlerden delil istyenler de onlar gibi insanlar olduklarını unutmasınlar. İnsan biraz utanır biraz da sıkılır ahlaksızlığın delili mi olurmuş, toplumun büyük bir kısmı bazı insanlarla ilgili ahlaksız demiş ise siz hala daha neyin delilini arıyorsunuz çok merak ediyorum. Şayet biz sizlere bu tür insanların birlikte oldukları bayanlara kendilerini parmaklatmalarını resmedip gönderecek isek siz o resimleri alıp topluma gösterecekseniz biz o resimleri arayıp buluruz.

Aldığım duyumlar her partiden insanların durumunu ilgilendiren şeyler, yukarıda bahsettiğim durumdan farklı olmayan duyumlar tüm siyasi partilerimiz için gelmiş durumda. Örneğin bir siyasi parti adayının başka bir siyasi partinin İl Başkanı tarafından aday çıkarıldığı, bunun nedeninin o partinin oylarının başka bir partiye gidip seçim almasını engellemek olduğu, bu işi arka planında bazı çete üyelerinin olduğu, bu çete üyelerinin birilerinden nemalandıkları, partiye gelen paraları iç ettikleri, meclis üyesi seçilip Belediyelerden iş almak için Belediye Başkan adayı ile anlaştıkları bilgileri gelmiş durumda, şayet bu doğru ise şehrimiz için gerçekten vahim bir durum. Bir başka duyumum ise bir Holding Patronunun bir Büyükşehir adayına ekonomik destek verdiği, hatta adaylığını temin ettiği bunun karşılığında da bir ilçenin Büyükşehire gidecek ilk sıra adayını kendisinin belirleyeceği bana iletildi. Meclis üyeleri açıklandığında bu yazıyı sizlerle tekrar paylaşıp dediklerimin çıkıp çıkmadığını hep birlikte sağlamasını yapacağız.

Yine çok sağlam kaynaklardan gelen bilgi partisine küfreden kürettiği mahkeme kararı ile sabit olan bazı kişilerin partilerinin tadilatı esnasında yüklü miktarda bağış yapmaları sonucu meclis üyeliği sözü aldıkları, bu seçimde Büyükşehir Belediye meclis üyesi yapılacakları bilgisi gelmiş durumda, inşallah bu dediklerim çıkar da bize bol bol haber yapma imkanı çıkar. Bu toplum kime oy vereceğini, hangi adayın etrafında, listesine kimlerin olduğunu açık ve net ortaya koyacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bazıları mahkemelere müracaat edip tekzip talep edebilirler, mahkemeler de bu tekzipleri yayınlama kararı verebilir bu bizim için hiç ama hiç önemli değil ertesi gün biz aynı haberleri yayınlarız,biz ne mahkeme kararları gördük hiç ama hiç yolumuzdan bir gram geriye adım atmadık, hani derler ya pilavdan dönenin kaşığı kırılsın işte bizimkisi de o hesap, biz bu şehrin geleceği için her türlü bedeli ödedik, ödemeye de hazırız. Bizim içi önemli olan doğruyu yapmaktır, bu ülkede mahkemelerin nasıl kararlar verdikleri açıkça ortada, biz bunu geçmişte yıllarca anlatmış olmamıza rağmen bazıları anlamak istemiyordu ama sanırım şimdi çok iyi anlamışlardır. Belediye meclisleri bu toplumun ahlaki değerlerine, manevi düşüncelerine, toplumun sosyal ve aile ahlakına uygun insanlardan oluşmak zorundadırlar, bu konudaki en önemli görev de toplumu aydınlatmakla görevi olan basının olduğu da ortada olduğuna göre biz doğru bildiğimiz her şeyi bıkmadan, usanmadan ve asla en ufak bir yılgınlığa meydan vermeden yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sözlerime son verirken şehrimizin ahlaki değerlerine uygun insanların seçilmesini temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR