ŞİMDİ HEDEFİ VURMAK ZAMANI

ŞİMDİ HEDEFİ VURMAK ZAMANI


Samsunspor 15 Haziran 2014 tarihinde yapılan kongreyi geride bıraktı. Tekrar göreve gelen emin kar ve yönetimi kendi aralarında toplanarak görev bölümü yaptılar. Artık şimdi hizmet ve çalışma zamanı.


Samsunspor'dan ayrılacak futbolcular Samsunspor'a dahil olacak futbolcular kimler olmalı. Takımın omurgasını fazla bozmadan takımı oluşturacak ve takviye edilecek futbolcularla besleyerek yeni sezona merhaba demek zamanı. Nasıl bir teknik direktörün göreve getirilmesi ve takıma uyum sağlaması bana göre yeterli. Kulübün bu işleri yapabilmesi için kasasındaki durumu ne hangi acil durumda olanlara ödemeler nasıl yapılacak. Yeni bir Samsunspor'u inşa edebilmek için neler yapılmalı bunların projelerini ortaya atma kanaatindeyim.


Kısacası Samsunspor yönetimini zor günler bekliyor, ama üstesinden geleceklerini umut ediyorum. Bir kulüp için para şart, ama her zaman değil. Para iyi takım kurmak için araç olmalı. Sadece futbolcu güvenebileceği yönetim ister arkasında, sözünde durabileceği başkan ister. Başkanın futbolcularının yanında olması o takımı her zaman motive eder ve her zaman o futbolculara güven verir.

 
İşte o takım o zaman başarılı olur. İyi bir takım için hocanın da önemi büyük olur. Futbolcular teknik direktörle arkadaş olması gerekir. İdmanlarda ve kamplarda hocalarını sevmesi gerekir. Futbolcuların kaliteli bir takım oluşturabilmesi için kaliteyi sıralamayı getirmesi gerekir, iyi bir takımın sonuca gitmesi daha sonra kendiliğinden gelmiş olur. Neden her zaman büyük takımlar kupayı havaya kaldırıyorlar, başarılı oluyorlar, çünkü kaliteli futbolculara sahiplerde ondan. Taraftarlar bir takımı başarıya taşıyan en büyük bir güçtür, taraftarsız bir maç düşünün hiçbir şeye yaramaz. Misal verecek olursam bizim İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu stadında Mersin İdman Yurdu ile oynayıp süper ligi kaybettiğimiz maç gibi, geçen sezon tribünler tıklım tıklım olunca Samsunspor aslan kesiliyordu. Samsunspor'un forması kutsaldır, örnek verecek olursam futbolcumuz TAHA birçok kulüplerde futbol oynadı ama Samsunspor forması altında aslan kesildi, öne çıktı ve parladı. Takımda bunun gibi birçok futbolcuları örnek verebilirim.


Bana göre taraftarlar maça kişiler için değil Samsunspor için gelmesi gerekli. Bu takımı iyi gününde de kötü gününde de motive edilmeli ve sürekli desteklenmelidir. 2014-2015 sezonunda tekrar geçen sezonki başarıyı yakalayabilmemiz için bunun hesapları şimdiden masaya yatırılması lazım geldiğine inanıyorum. Takımın yeni sezonda iskeletiyle fazla oynamadan koşan savaşan genç dinamik bir takım oluşturularak taraftarları tribüne çekilmesi lazım olduğuna inanıyorum.


Şimdi iş ve hizmet zamanı yeni yönetim ve başkan Emin Kar hemen acil projeler oluşturarak işe başlamanın zamanı. Kısa zamanda takımdan ayrılacak futbolcuları değerinde satışa sunularak gönderilmeli alınacak yeni futbolcuları iyi etüt edip kalitesi Samsunspor'a uygun olması gerektiğine inanıyorum. Zaman işliyor Samsunspor acil teknik direktörü ve yardımcılarını iş başına getirerek 2014-2015 sezonuna istikrarlı bir şekilde başlamalarını ve ona göre takıma uygun transferleri yaparak yakında yapılacak kampa hazır tutmaları gerektiğine inanıyorum. 30 yıldır Samsunspor yazarı olarak yine bu sezonda aynı hevesle aynı güçle yine takımımızın başında yer alarak sizlere gazetem adına spor haberlerine vermenin gayreti içerisinde olacağım. Mutlu günler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR