Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

YENİ BELA BONZAİ

YENİ BELA BONZAİ

Samsunspor kongresi yapıldı. Emin KAR günlerce adayolmayacağım dedi. Sonuç. Aday oldu ve yeniden başkan seçildi. Kulübümüzehayırlı olsun. Başkan olmak önemli olabilir. Ama daha önemlisi sözününarkasında durabilmektir.

Başkanımız sözünün arkasında durmadı. Kendince sebeplerivardır mutlaka. Yine de güvenilirliğinin yara aldığı kesin. Şu an samimiyetisorgulanıyor. Başarılı olamazsa işi zor. Her türlü eleştiriye kendisinihazırlamalı.

CHP ve MHP çatı adayını açıkladı. Ekmeleddin İHSANOĞLU. Akademikkariyeri var. Profesör Doktor. Ayrıca yazar ve diplomat. İslam İşbirliğiTeşkilatı Genel Sekreterliği yapmış bir isim. Anadili gibi dört dil biliyor, İngilizce,Fransızca, Arapça ve Farsça.

Bu derece donanımlı bir insan herhangi bir kurumun başınabürokrat olarak atansa başarılı olabilirdi. Konu Cumhurbaşkanlığı seçimiolduğunda şansının düşük olduğunu düşünüyorum. Öncelikli olarak pek tanınanbiri değil. Herkesin tanıdığı ve on iki yıldır Türkiye siyasetine yön verenBaşbakanımız Recep Tayyip Erdoğan karşısında işi zor.(BaşbakanımızınCumhurbaşkanlığına aday olacağını varsayıyoruz. Cumhurbaşkanımız AbdullahGÜL'ün yeniden aday olması benim için sürpriz olmaz.) Ekmeleddin, dinin enolgunu anlamına geliyor. Anlamı güzel.Ama söylemesi zor. Oy verirken adayınboyuna, posuna, yürüyüşüne bakan seçmen ismine de önem verecektir. Recep TayyipErdoğan gibi ismine beste yapılabilen biri karşısında, Eklemeddin isminintutunması zor.

Daha tanıdık bir çatı adayı bekleyenler için EkmeleddinİHSANOĞLU ismi hayal kırıklığı.

Son dönemde Samsun basınında sıkça karşılaştığımız birkelime var, Bonzai. Kimyasal bir uyuşturucu türü. İnsanı delirterek ölümegötürüyor. Gençler hatta çocuklar bu ölüm tuzağının içine düşüyor.

Uzmanlara göre, bonzainin kullanılması halinde önce dengekaybı, sonra yavaşça bilinç kaybı ve geçici körlük oluyor. Zaman ve mekânkavramlarından soyutlanıyorsunuz. Nerede olduğunuzdan ve ne yaptığınızdanhaberiniz olmuyor. Halüsinasyon, panik atak,kusma,aşırı heyecan vegözbebeklerinin şişmesi gibi belirtileri var.Bonzai kullanmanın direk olarakintihar olduğunu belirtiyorlar.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı merkezininyaptığı araştırmaya göre, uyuşturucu kullanma yaşı 10'a kadar düştü. Uyuşturucumaddelere ulaşmak her geçen kolaylaşmaktadır.

Köşe başları ve okul önleri torbacı diye tabir edilenuyuşturucu satıcılarının istilası altında. Özellikle İlkadım okullar bölgesi vebulvar üstü mahallelerde durumun vahim olduğu söyleniyor. Satıcıların bir çoğuküçük yaşta çocuklardan oluşmakta.

Kolay para kazanma hırsının yanı sıra kullandığıuyuşturucunun parasını temin etmeye çalışan çocuklar bu işin içine çekilmekte vesatıcı olarak kullanılmaktadır.

Alkol ve sigara satışına, kullanımına nispeten al atanhükümetimizin uyuşturucu maddeler konusunda acilen tedbirler almasıgerekmektedir. Dindar nesil yetiştirdiğini iddia eden hükümet artık gerçeğinfarkına varmalı. Çocuklarımız dindar değil madde bağımlısı olarak yetişiyor.

 Uyuşturucu kullananbir insanın yapamayacağı hiçbir şey yok. Hırsızlık, gasp, cinayet, fuhuş,torbacılıkdahil. Kullanılan maddenin parasını temin edebilmek için her türlü pisliğebatarlar. Öyle bir illet.

Bir kere bu belaya bulaştığınız anda artık kendinizikurtarmanız çok zor. Bir kereden bir şey olmaz. İçici olsan bile iraden ile bualışkanlıktan kurtulursun gibi cümlelere gençlerimiz sakın ola aldanmasın.İnsanların büyük bölümü iradelerini kullanarak sigara alışkanlığından bilevazgeçememektedir. Gençlerimiz akıllarından çıkarmasın ki, en büyük iradeuyuşturucuya hiç başlamamaktır.

Şehrimiz özelinde Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüze büyüksorumluluk düşmektedir. Sokakta satış yapan çocukların toplanması ile çözülecekkadar basit bir sorunla karşı karşıya değiliz. Gençlerimiz elden gidiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR