Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

SENARYO

Televizyonda bir film izledim,adı SALGIN.Yeni değil  2011 yılında  yayınlanmış.Filmi izlerken yaşadığınız şu son iki ayı aynen  o filmde gördüm.Şaşılacak bir şey mi, korkulacak bir şey mi bilemedim? Filmde Çin 'den yayılan bir salgından bahsediliyor.Sars virüsüne  benzetiliyor.Belirtileri kuru öksürük, yüksek ateş, baş ağrısı ve kısa sürede ölüm  gerçekleşiyor. Size de tanıdık  gelmedi mi?Tek farkı çocuk  ve gençlerde  de görünmesi.Yine bağışıklık  sistemi güçlü  olan hasta olmuyor.

Çok  kısa  zamanda hastalık  dünyaya yayılıyor .Filmde dünya haritası  üzerinde yayılan  bölgeler gösteriliyor, sanki şu  anda haberleri izliyormuş  gibi hissediyor  insan aynı harita. Şimdiki  gibi hastalık  solunum ve temas yoluyla geçiyor? İnsanlarin yüzlerinde  maskeler.Karantina bölgeleri  oluşturuluyor. İnsanlar marketleri eczaneleri talan ediyor. Panik, kaos.Tanıdık  sahneler değil mi?

Filmde bir gazeteci var o da hasta oluyor,ama o kendi imkanlarıyla bitkisel bir ilaçla düzeliyor. Bunu söylendiğinde  onu alaşağı  ediyorlar,susturmaya çalışıyorlar.Çünkü  aşı  bulunacak,onu bulan parayı  kapacak. Şimdi de hem Çin  hem ABD aşıyı bulduk diyor. ABD'nin bulmasına  hiç  şaşırmadım.

Bu virüsü  çıkaran  aşısını da yapmıştır elbet.Bakalım  aşı  yarışını  kim kazanacak parayı kim kapacak. Tüm  dünyaya  satılacak  aşıdan bahsediyoruz,büyük  bir paradan. O yüzden mi korkuyu paniği  bu kadar büyüyüp  taze tutuyorlar acaba.Ne kadar panik olursa o kadar kazanacaklar.

Yine filmde bunun bir biyolojik  savaş  olduğu  ve dünya  sağlık  örgütünün  gerçekleri  sakladığı söyleniyor. Şu  anda tartışılan  konular.Ve filmin sonuna en can  alıcı  nokta geliyor virüsün ilk neyden bulaştığı .Bir YARASA...Pes artık. Bir filmin içinde  yaşıyoruz  sanki.

Yapacaklarını önceden haber veriyorlar,bakın  size bunları  yapacağız diyorlar bizimle kedinin fareyle oynandığı gibi oynuyorlar. Zaten bir anda çıkmış  bir şey değil  bu biyolojik bir çalışma. Bunun bir hazırlık  aşaması bir test aşaması  var mutlaka.Bir virüs  olacak zamanla mutasyona uğrayacak ve sadece belirli yaş üstünü  hedef alacak.Seçici bir virüs  yani.

Ya Bill Gates'in 2015 de TED konuşmasından  söylediklerine ne denir?"Önümüzdeki  on yılda birşey  on milyon insanı öldürür ise bu muhtemelen  savaş değil, okudukça  bulaşıcı  bir virüs  olacaktır. "Belki de bir çoğunuz  izledi bunu.O biliyor muydu,yoksa bir öngörü müydü?Bence biliyordu. Virüsün  bu kadar çabuk bir noktadan  dünyaya  böylesi  çoğunlukla  yayılması da düşündürücü. Acaba başka bölgelere  de mi gönderildi olay hızlandırıldı? 

Bazı  güçler  yine ayni izlediğimiz  filmlerdeki gibi tüm dünyayı  tek elden yönetmeye  çakışıyor gibi.Tek hakim olmak,en büyük  olmanın  savaşını  veriyorlar.Gerçi  savaşı  insanlar veriyor,onlar planlayıp  izliyorlar.Şimdi  Çin den bir misilleme gelir mi?Salgın  depremi geçse de artçıları ne olur yaşayıp  göreceğiz.  Yakında uzaylılar da gelirse şaşmam. Vampirler çıkarsa.Allah sonumuzu hayır etsin. 

Sonuçta biz Allah inancı  olan insanlarız. Her gücün  üzerindeki Tek bir güce Rabbimize inanır  ve güveniniz. Ben mazlumların  duasını  alan,kendi milleti dışında da insanlara umut olan bizim devletimizin bu sınavı  anlatırken  merhamete mazhar olacağına  inanıyorum . Ama bizlerin de ders alacağı noktaları  iyi görmemiz  lâzım. 

HAK ŞERLERİ HAYR EYLER,ZANNETMEKİ GAYR EYLER
MEVLÂ GÖRELİM N'EYLER,N'EYLERSE GÜZEL EYLER!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR