SAYIN VALİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ

                          

            Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Vali Bey"den ziyaret amaçlı randevu talep ettik, devlet adamına yakışır bir tavırla aynı gün bizlere randevu verdi. Bizde Mehmet Yazıcı Bey"le birlikte ziyaret ettik. Vali Bey"in bizdeki intibası gayet olumlu oldu, nedenine gelince dokuz yıllık tecrübeli bir Vali olmasına rağmen en ufak bir kasıntı, üstten bakma havası göremedik, tam aksine gayet vakur, gerektiğinde mütevazi olmayı da bilen, devletin ciddi yüzünü göstermeyi de bilen bir Vali olduğunu gözlemledik. Umarım bu düşüncelerimizde yanılmayız. Önemli olan bizim yanılmamız değil, şehrimizin bir adım ileriye gitmesidir, bu konuda Valimizi samimi bulduk, biz de kendisine üzerimize düşen bir şey olursa elimizden geleni yapacağımızı söyleyerek ziyaretimizi tamamladık.

            Valilerin atandıkları şehirlerde ilk yaptıkları iş brifingler alarak kurumları, konuları, kişileri tanımaktır. Bizim Valimizin de şu anda yapmakta olduğu budur. İnşallah olayların kendisine anlatıldığı kadarı ile kalmayıp, detaylı olarak farklı boyuttan dinleme fırsatı bulur. Zira bürokratların anlattığı ile yetinip, bu minval üzere olaylara bakarsa yanılabilir. Örneğin İl Özel idaresi çok iyi ele alınması gereken bir yer. Bu kurumda çok enteresan olayların cereyan etmekte olduğunu biliyorum. Hatta bu konuda sağ olsun kurumda çalışan sağduyu sahibi insanların gönderdikleri mektuplar, arayıp bizzat söyledikleri çok önemli konular var. Bu konulardan birisi Büyük Otel konusudur, bu otelle ilgili olup, bitenleri sadece Aslan Karanfil"den veya yardımcılarından dinleyerek icraat yapmak fevkalade yanlıştır. Önce otelin kiralanması sonrası yaşananlar, ardından mahkeme tarafından tahliyesine karar verilen kiracı ile İl Genel Meclisi"nden yetki alınmaksızın yapılan sözleşme ve son olarak bu doğrultuda kiracının yeniden oteli işletmesi süreci çok ama çok iyi araştırılmalıdır. Bu konuda bende dosyalar mevcut, istemeleri halinde sunmaya hazırım. Yine İl Özel İdaresi"nde üzerinde durulması gereken başka bir önemli konu bir il Genel Meclisi Üyesi ile Daire Başkanı arasındaki ilişkilerdir. Bu İl Genel Meclisi Üyesi beş tane paravan şirket kurmuş, bu şirketler üzerinden sürekli olarak iş almakta, Daire Başkanı"nın altında son model jeep arabası, yetmedi birde bu Daire Başkanına yaptığı inşaattan daire vermiş.

            Üzerinde durulması gereken konulardan birisi de Camilerde her hafta toplanan paraların akıbetidir. Bundan  iki yıl öncesine kadar  Camilerde yılda sadece iki kez veya üç kez para toplanmakta idi, bu kuralı ilimizin eski Müftüsü Ahmet Zeki Elturan hoca koymuştu, zira Camiler para dilenme müesseseleri değil, Allah"a ibadet yapılan yerlerdir. İnsanların Camilere giderken sürekli olarak para istenmeyle karşı, karşıya gelmeleri hoş bir durum değildir, ayrıca Kalkanca Kuran Kursu"nda okuyan öğrencilere yılda iki kez toplanan para rahatlıkla yeter de artar bile. Burada çok ciddi anlamda suiistimaller olduğu ortada. İnsanlardan Kuran Kursu için toplanan paralar başka hizmetlerde kullanılamaz, ama maalesef kullanıldı ve hala daha kullanılmaya devam etmektedir. Cami ve Kuran Kursu Derneklerinde hocalar değil, cemaatten güvenilir insanlar görev almalı, aksi halde görevli hoca efendilere baskı yapılarak, paralar amaçları dışında kullanılmaktadır. Bu konuda elimde çok enteresan bilgi ve belgeler var, zamanı gelince açıklayacağım. Sayın Valimizden istirhamım her hafta veya iki haftada bir camilerden toplanmakta olan para onayını iptal edip, bu işe bir çeki düzen versin. Bana göre yılda bir veya iki kez Camilerde para toplanırsa bu işler rahatlıkla hallolur.

            Sayın Valimizle yaptığımız sohbetten anladığımız önemli bir konu şehirdeki asayiş ve çetelere karşı dik durma konusundaki kararlı sözleridir. Devletin her zaman 20 yaşında olduğunu, kimseden asla çekinmediğini söylemiş olması devletin şehrimizdeki temsilcisine yakışır bir tavırdı. Bu konuda şehrimizde yapılması gereken hayli işler var, bu güne kadar bir çok operasyon yapılmış olmasına rağmen hala daha yapılması gereken çok daha şeyler olduğunu düşünmekteyim. Bu konuda da elimde hayli belge ve bilgiler mevcut, onları da gerektiğinde sınmaya hazırım. Bir devletin en temel görevlerinden birisi vatandaşının can ve mal güvenliğini tesis etmektir. Bu teminatı olmayan hiç bir vatandaştan devlet bir şey beklemesin. Şehrimizdeki en önemli bazı sorunlarını Sayın Valimizin ele alıp, incelemesi ve gereğini yapması halinde hem şehrimize, hem ülkemize, hem dinimize, hem de insanlığa en büyük hizmeti yapmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle  mutlu haftalar diler, en güzel günlerin sizlerin olmasını temenni ederim. Kalın sağlıcakla

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR