Sarmal-1

İslamiyetin yükselişi karşısında Yahudilerin harekete geçmesiyle , İbn-i Sebe adındaki Yahudi bir takım uğraşlar içerisine girmiş,  bu mücadelesinde başarıyada ulaşmıştır. Müslümanlar arasına nifak tohumları ekmek adına mücadele eden İbn-i Sebe'nin tek amacı vardı, oda kendi inandığı dini ve halkı için doğru olanı yapmak. Hırıstiyanlıkta aynı sistem uygulanmış, çok katı bir Hırıstiyan görünümünde Yahudi oluşumlar kendi idealleri için Hırıstiyanlığın içine sızarak asıllarını kaybetmeden onlar gibi yaşayarak bu dini bölmüştürler.
1600'lü yılların başında İngiltere'de yeni bir mezhep yayılmaya başladı. William Tyndale adlı bir Calvinistin kurdugu mezhep, Protestan öğretisinin çoğu konuda daha radikal hale getirilmiş bir şekliydi. Örneğin Protestanlığın papa'ya ve Katolik kilisesinin hiyerarşisine karşı açtığı savas bu mezhep tarafından daha da ilerletilmiş ve Protestan Anglikan kilisesinide icine alacak bir düşmanlığa dönüşmüştü. Bu yeni mezheb mensuplarının ilginç özelliği ise Luther ve Calvin'in başlattığı "Eski Ahit'te yönelme " hareketine daha da ileri radikal bir çizgiye götürmeleri ve eski ahit'in neredeyse inançlarının tek kaynağı haline sokmalarıydı. Bu kişilere Püritenler denmekteydi ,hayranı oldukları Yahudilerle kendilerini  özdeşleştirmeye ve onlara benzetmeye çalışıyordular .
Yahudi ansiklopedisi " Encylopaedia Judaica" Püritenlikten, Yahudi sempatizanları başlığı içinde söz ediyor. Bu sınıfa dahil ettiği Püritenler için şunları söylüyor,''İngiltere ve Amerika dahil kuzey Atlantik'te Püritenliği güçlenmesi ile birlikte Tevrat'ın incelemesi buna bağlı olarak Yahudileşme hareketleri başladı'' .Püritenler kendilerini Yahudilerle özdeşleştirme konusunda çok ısrarcıydılar çocuklarına, Samuel ,Amos ,Sarah gibi Yahudi isimleri veriyor, tüm yahudi kural ve geleneklerini uyguluyorlar. İngiliz yazar E.Dowden bu nedenle ''Püriten and Anglican '' adlı kitabında," ''Püritenlik,İngiltere'nin kalbine ruhuna zevatın dehasını taşıdı "der. ''Üniversal Jewish Encylopaedia''`nın yazdığına göre ise "ahlak yapısı Tevrat`la tümüyle eş olan Püritenlik " İngiliz Yahudiligi olarak adlandırılmıştır .
 Püritenlerin devlet ve kilise hakkındaki düşünceleri kral tarafından baskı görmeleri ile sonuçlandı. Bu nedenle 1620 li yıllarda iki Püriten grubu ülkeden ayrıldı , biri yeni dünyanın kuzeyine bugünkü Abd`ye gitti orada ki ilk önemli koleniyi kurdu. Diğeri ise Amsterdam'a göçtü. Püritenlik böylece İngiliz kültürüne derin bir "Yahudi hayranlığı " enjekte ediyordu . Bu sosyal oluşum siyonizme verilecek olan İngiliz desteğinin çekirdeğiydi, kral tarafından tefecilik yapmaları nedeniyle İngiltere'den gönderilen  Yahudilerin Püritenlerin faaliyetleri sonucunda tekrar İngiltere'ye dönmeleri üzerine Püriten Elbenezer Cartright "İngiliz ulusu Hollanda'daki temsilcileriyle birlikte İsrailoğullarının zamanı geldiğinde ataları olan Abraham, İsaac ve Jakob`un topraklarına ,onlara vaadedilmis olan topraklarada gemileriyle taşıma şerefine ulaşacak olan ilk ulusal olacaktır.'' demiş ve yakın tarihimizde Osmanlı İmparatorluğunun  son dönemlerinde İngilizlerin Yahudilere toprak verilmesi adına başlattıkları çalışmalar nedeniyle azınlıkları harekete geçirdiğini görmekteyiz.
Bu günki  Abd`nin temelleri Kuzey Amerika daki ilk kolenilerin öncüsü olan Püritenler tarafından atılmıştır. Böylece Amerikan kültür merkezinin ortasına Yahudi hayranlığı yerleştirilmiş oldu. Amerika, Yahudilerle sosyolojik olarak ittifak halinde bir medeniyet olarak gelişiyordu. Amerikayı kontrol altında tutmalarına yardım edecek bazı mekanizmalarıda eski dünyadan yeni dünyaya  taşıdılar . Bunların başında Avrupa'da Katolik kilisesi'ne karşı Yahudilikle tarihte ittifak kurmuş olan mason örgütü geliyordu. Masonluk yeni dünyaya tamamen Yahudilerin eliyle taşındı.
Sonrasında masonluğun yeni çağdaki versiyonu olan ''Gül-Haç'' kardeşliği ve İllüminati''ile devam eden masonik hareketin tamamının altında Yahudiliğe hizmet vardı. Ülkemizde mason olduğu söylenen yönetici ve İllüminati toplantılarına katılan merkez bankası başkanı ve iş adamlarının varlığı, Yahudilerin nasıl bir sarmalın başında olduğunun göstergesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR