Rektör’ün sivil toplum örgütleri ile buluşması

Cumartesi sabahı Lokantacılar odası Başkanı Sayın İsmail Balcı Bey"in, Rektör Sayın Prof.Dr. Hüseyin Akan Bey"e verdiği kahvaltıya davetliydik. Biraz geç kalmış olsam da,davete  icabet ettim. Kahvaltıda Yol İş Sendikası 2 No"lu Şube Başkanı İbrahim Uzun, Avukat Ahmet Çavuş, İş Adamı Mahmut Esad"ın dışında ben ve Kanal S Televizyonu Haber Müdürü Sayın Mahmut Erdoğan vardı. Diğer katılımcıların tamamı Oda Başkanlarıydı.
Yabancılar Odası, Kuyumcular Odası,Berberler Odası, Madeni sanatkarlar Odası, Ayakkabıcılar Odası, Kuaförler odası, Fırıncılar Odası, Tuhafiyeciler odası, Anahtarcılar Odası,Mobilyacılar Odası, Seyyar Pazarcılar ve Manavcılar Odası, Oto Hurdacıları Odası, Terziler Odası ve Şoförler Odası Başkanları"nın iştirak ettiği kahvaltının"da ev sahipliğini Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı Bey yaptı. Uzun zamandır özlemini duyduğumuz üniversite şehir bütünleşmesini sağlayacak bu tür toplantılar, gerek üniversitemiz açısından, gerekse şehrimiz açısından özlenen tablolardır. Daha önce başarılamayan birlik ve beraberlikler bu toplantılar sayesinde başarılacağı kanaatindeyim.
Diyeceksiniz ki ne işe yarayacak bu toplantılar? Arz edeyim; öncelikli olarak üniversitede okutulmakta olan birçok dersin ve konusunun uygulama alanları oda üyelerinin iş yerleridir. Ayrıca üniversitede olup biten ne varsa nizamiye dışına çıkmadıkça şehirdeki insanlar haberdar olamıyor. Farklı kanaatler hasıl olup, şehirdeki yansımaları da farklı oluyor.
Üniversitelerimiz; kampüsleri içerisine kapanmış,halktan kopuk, inançlısı inançsızı lokallerde oyun oynayıp, gecelerini geçiren, gündüz okulda ders, akademik tez çalışmaları ve dedikodu dışında başka şeylerle pek ilgilenmeyen insan topluluklarının oluşturduğu,içe dönük  kurumlar haline gelmiştir. Avrupadaki üniversiteleri incelediğimizde şehirle bütünleşmiş, halkla iç içe, toplumun eğitimi, öğretimi ve refahı için her türlü çalışmayı yapan, siyaset, yargı, asker ve ilim adamı birlikteliği sağlanmış, üniversitelerin nizamiye kapıları halka açılmış birimlerdir. Ülkelerinin kalkınması için el ele, gönül gönüle mücadele etmektedirler. Ne zaman ki bizde aynı modeli kendimize rehber edinip, şehrimiz,ülkemiz ve insanımız için birlikte çalışmaya başlarsak, işte o zaman muasır medeniyetler seviyesine ulaşır, ülkemizi içerisinde bulunduğumuz çağın daha da ilerisine taşırız.
Bu toplantılar ne ad altında olursa olsun çoğaltılmalı, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sanayici ve iş adamları üniversite yönetimi ile daha sık bir araya gelmeli ve sorunlara ortak paydada çözümler bulunulup bütünleşme sağlanmalıdır.Daha önce bahsettiğim gibi bilmem ne spor lokalindeki kumar oynama, gününü gün etme veya dedikodu yapma buluşmaları olmamalı. Şehrimizin geleceğine yönelik toplumun her kesiminin fikrine başvurularak, projeler üretilmelidir.
Özetle söylemek gerekirse Sayın Rektör, İsmail Balcı Bey"i bu konuda kendine fahri danışman seçip, fikirlerinden yararlanmaya devam ederse, bizde basın olarak elimizden gelen her türlü desteği verip, şehrimizin, üniversitemizle bütünleşmesini temin etme noktasında üzerimize düşeni yaparız.
Siyasi ayrım yapmaksızın bu tür organizasyonları düzenleyen ve katılan Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlarını da örnek almak gerekir diye düşünüyorum.Cumartesi günkü kahvaltıya ev sahipliği yapanları, katılımcıları,emeği geçenleri tebrik ediyorum ve devamını diliyorum.
İyi haftalar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR