Oyuna Bakın

Oyuna Bakın
Osmanlı imparatorluğun çöküşü  tarih derslerinde bize nasıl anlatıldı , saray içi hadiseleri, saraya giren devşirmeler, beceriksiz yönetimler, çağa ayak uyduramama, onu isteruk, bunu isteruk diyen güçlenmiş alt kademeler, vs. vs. vs. Siyonizmden hiç bahsedildimi ?
Nasıl hayal aleminde yaşatıldık, Battalgazi ,torunu, Malkoçoğlu, Karamurat ve geçtiği tarlalarda kopardığı bir meyvenin parasını o dala takan atalarımızla.
Uyandığımızda ne gördük, dağılmış bir İslam alemi, dağılmış bir Osmanlı ve kaybedilmiş topraklarla, günümüzden yüzlerce yıl sonrasına devam ettirilecek, İngiliz aristokrasisinin bizlere sunduğu iç ve bölgesel meseleler.
Ardında neler vardı olayların, Vaadedilmiş topraklar. Vaadedilmiş topraklar içerisinde ülkemizden bir bölüm var mı? Var.

Başka nerede vaat edilmiş toprak var ? Irak
Vaadedilmiş topraklar komplo teorisi diye yazan bu toprağın aydınlarıda mevcut
Osmanlı çökerken güçlü kimdi, İngiltere, ardında kim vardı, Yahudiler.
Irak kukla yönetimlerle devam ederken, İngilizin sözünden çıkınca kim harekete geçirildi, kuzeyindeki aşiretler,yani Kürtler, kimdi bunlar, Barzani, Talabani, Irak'a karşı bunları eğiten , destekleyen, yardım eden kimdi, Savanak ( İran istihbaratı) Mossad (israil istihbaratı) kim kullandı bunları, Cıa, Kgb, M16 , Alman, Fransız istihbaratları. bu kadar karşıt istihbarat örgütleri ve ideolojiler bölgede neyin peşindeydi sizce ?
Yakın tarih, en çok terör örgütü neden bu bölgelerden çıkıyor?
Neden her terör örgütü bir devleti zorluyor, mesela düne kadar bizde pkk, İran'da pejak vardı.Neden bunların sesi çıkmıyor. istekleri karşılandı mı?( son dönem pkk diye çıkartılan eylemler uyuşturucu ile bağlantılıydı bunun yanı sıra bölgede şantaj unsuru eylemler azda olsa devam etmektedir.) İlerde bunların devreye sokulmayacağının garantisi yok. Şuan uyumak üzere bırakıldılar.
Tekrar bölgeye dönelim.
Suriye'de her devletin bir örgütü oluşturuldu mu ? Evet
Suriye bir bataklığa döndü mü ? Evet
Halk  acıyı yaşamış, çocuklar ölmüş kimin umurunda, orada söz sahibi olmak isteyenlerin istekleri yerine gelmediğinden kirli savaş devam ediyor,


Bir örgütün yıldızı parlatıldı mı ? Evet, Irak ordusu bu örgütün önünde kaçtı mı ? Evet
Peki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani ne dedi ?
''Bağımsız Kürt devleti kurma zamanı geldi.''Bunların vaad edilmiş toprakla bağlantısı nedir?
Barzaniyi kim eğitti ve kullandı, İsrail,Abd, Barzani bölgesel yönetimin, Talabani Irak cumhuriyetin başına getirdi mi ? Evet.
Kürtler bağımsızlık ilan ettiğinde onların koruyucusu, arkasındaki gizli el kim olacak
İsrail.

Peki ,Barzani bağımsızlıktan bahsettiğinde bunu ilk destekleyen devlet sizce kimdi ?  Tabiki İsrail.Kuzey Irak kürtleri kime hizmet edecek,  İsrail'e.
İsrail'in vaadedilmiş topraklarının bir bölmüne kurulduğu, genişlediği ve sonunda tamamının üzerine oturacağını düşündünüz mü, düşünmediyseniz düşünün, Kuzey Irakta çok mutlu bir Kürt devleti kalıcı olmayacak, o devlet sadece birilerinin amaçlarına hizmet edecek. Türkiye ve İran sürekli sorun yaşayacak . Bu iki ülkenin sınırlarında güvenlik sorunu oluşturulacak, terörden gözlerinin acılmaması sağlanacak. İçerisindeki Kürt halkı sürekli kullanılacak.

İsrail meclisinde bir tartışma var, erkek tartışmacı ülkesini,bayan Türkiye ve Filistini savunurken, İsrail'in politikasını eleştiriyor.Erkek konuşmacı '' Davosta yere düşen onurumuzu kaldırmakta bir onurdur. İçine sızdığımız yapıyla birlikte bu seçimi Türkiye'ye kaybettireceğiz. Türkiye'deki seçimler büyük İsrail devletinin geleceği için çok önemlidir.'' Derken vaat edilmiş topraklar komplo teorisi gerçek olabilir mi acaba?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR