OSMANLAR VE HAZRETİ OSMAN

Uzun zamandır siyasetteki son gelişmeleri gündeme almadım. Nedenine gelince Ak Parti ilçe kongrelerinin bitmesini beklediğimden fotoğrafın biraz daha netleşmesi gerekiyordu. Bugünkü yazımı biraz erken yazdım, nedenine gelince bir dostumla günübirlik amasya ziyaretimiz var o nedenle yazıyı erken yazdığımdan akşama kadar olacak gelişmeleri kaçırabilirim. Canik ilçesi hariç tüm ilçe kongreleri bitti, Canik'te ilçe başkanı değişikliği olsa dahi İl kongresi ile ilgili değişik bir durum ortaya çıkmayacağından bugün Ak Parti'de gelinen son noktayı siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Öncelikli olarak Canik ilçe kongresi ile ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum; mevcut ilçe başkanı aday olup olmamakta tereddüt ediyormuş, kendi kafasına göre veya etrafındaki arkadaşlarının telkini doğrultusuna başka görevlere talip olduğunu il Başkanlığına veya Canik Belediye Başkanı Büyükşehir'e kendisi de onun yerine aday olmayı düşündüğünü öğrendim. Bu arkadaşlara iki türlü tavsiyem olacak birinci tavsiyem dost tavsiyesi ikinci tavsiyem ise düşman tavsiyesi.

Nereden çıktı bu dost ve düşman tavsiyesi derseniz Hazreti Ali halife olduğunda Muğire ona gidip Muaviye'yi, İbni Amir'i ve Hazreti Osman'ın tayin ettiği valileri görevde bırakmasını istemiş, Hazreti Ali bu teklifi reddetmiş, ertesi gün aynı Muğire Hareti Ali'ye gidip bu kez Hazreti Osman'ın tayin ettiği tüm valileri, başta Muaviye olmak üzere görevden almasını tavsiye etmiş. Hazreti Ali ise tüm Valileri görevden almaktan yana idi, Abdullah İbni Abbas'da valilerin görevden alınmaması için Hazreti ali'ye ricada bulunmuş, ancak Hazreti Ali kabul etmemiş. Hazreti Abbas Muğire'nin tavrını merak edip konuyu bizzat onunla görüşmüş ve Hazreti Ali ile yaptığı görüşmede neden Hazreti Ali'ye iki farklı görüş bildirdiğini sorunca Muğire “İlk gün ona dostça nasihatte bulundum, itibar etmeyince onun canı nasıl istiyorsa düşmanca nasihatta bulundum” demiş. İslam tarihindeki bu olayların sonunda ümmetin içerisinden çıkılmayacak sıkıntılara düşmesinin en önemli nedeni Hazreti Ali'nin etrafındaki Abdullah ibni Sebe gibi münafıkların şirretlikleri olduğu bir gerçektir.

Canik ilçe Başkanı günahım kadar sevmedeğim bir adamdır ancak önümüzdeki süreçte olabilecekleri şimdiden tahmin edebildiğimden başta Belediye Başkanı arkadaşımıza, sonra da o akılsız arkadaşa bazı dostça tavsiyelerde bulunacağım. Şayet hoşlarına gitmez ise o zaman da Muğire gibi düşmanca tavsiyelerim olacak. Nedir bu dostça tacsiyelerin derseniz. Öncelikle Canik ilçe Başkanı olan arkadaş aklını başına alıp ilçe başkanlığına devam etsin, Belediye başkanı arkadaşımız da ulaşması mümkün olmayan hayallerin peşinde koşmasın, işine baksın. Yok bu dostça nasihatlerime kulak asmaz iseler o zaman gelelim ikinci nasihatime ilçe başkanı bu şehrin en başarılı ilçe Başkanı aman haaa sakın tekrar ilçe Başkanı olmayı düşünmesin. O il başkanlığına, hatta Belediye başkanlığına layık, liyakatli, becerikli bir arkadaş sakın ha kendisini ziyan etmesin. İlçe Belediye Başkanı arkadaş da sakın tekrar ilçesine aday olmaya kalkmasın onun yeri çok daha yükseklerde olmayı gerektirir o bu şehirdeki tek Belediye Başkanıdır. Ondan başka bu işlere talip olacak olan da yoktur, olur iseler de sonuç almaları imkansızdır!...., o gözünü yükseklerden ayırmasın.

Bundan yaklaşık üç, dört ay önce İstanbul'da Ahmet Yeni'nin kızının düğününde Osman Çetinkaya'ya dedim ki; bak Osman Başkan sakın ha zannetme ki tek başına İl Başkanlığına aday olacağını mutlaka karşına aday çıkaracaklar, hatta bunu ilk yapacak olan kayınçomdur, ona güvenme seninle belli bir noktaya kadar iyi geçinir, işlerini gördürdükten sonra seninle işi biter karşına ya kendisi veya kontrol edebileceği birini çıkarır. Bunları söylediğimde yanımızda bir kaç ilçe başkanı ile il yöneticileri de vardı. Hatta Çarşamba ilçe Başkanı Mehmet Köse “ağabey ben Başkanımı satmam” deyince ona dedim ki doğrudur sen satmazsın sana güvenirim ama senin de kontrol edemeyeceğin kayınçom kimi desteklerse senin delegelerin ona oy verir haberin ola.

Dediklerimin yüzde doksanı çıktı. Kayınçom Osman Çetinkaya ile işine geldiği yere kadar iş birliği yaptı, Çarşamba, Havza,Bafra ilçelerinde istediği gibi kongre yaptırdı, hatta Atakum'da o kadar enteresan bir plan yaptı ki aklınız şaşar. Hüseyin Dereli'yi Cemal Vekil'den koparıp kendisine nasıl yaklaştırdığını yazmaya yerim kalmadığı için onu daha sonraki yazılarımda yazacağım. Şimdi sıra geldi İl başkalığı ile ilgili geçmişte söylediklerime bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde tüm detayları ve arka plan ayrıntılarını yazacağım. Adı Osman olan arkadaşların çok dikkatli olmaları gerek, zira hazreti Osman'ın başına ne geldi ise yanındaki akrabaları ve yağdanlıkları yüzünden geldiğini unutmasınlar. Hazreti Osman damadı masum yüzünden katledildiğini de unutmasınlar. Kalın sağlıcakla


Not: İster inanın ister inanmayın bu yazıyı yazdıktan on dakika sonra Canik İlçe Başkanlığı kongresinin iptal edildiğini duydum Allah dostuyum diyorum da inanmıyorsunuz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR