ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM SİYASETÇİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM SİYASETÇİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

Gerek ülke gündemi, gerekse şehirlerin gündemi medya, STK ve beklentiler doğrultusunda belirlenir. Bu işin temel belirleyicileri yukarıda belirttiğim etkenler olduğuna göre çözüm yolları da bu doğrultuda bulunmalıdır. Nasıl ki ülkeler sürekli savaş halinde veya barış halinde olamazlar ise ülke gündemini veya şehir gündemini sürekli gergin tutmak da doğru değildir. Gazete olarak önümüzdeki süreçte bu konudaki politikamızı siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyorum. Gazete olarak yanlış gördüğümüz olayları önce ilgilileri ile paylaşacağız, sonuç alamaz isek siyasetçilerin konuya yaklaşımının ne olduğuna bap, gerekmesi halinde devreye girmelerini isteyeceğiz. Oradan da sonuç alamaz isek bu kez sizlerin hakemliğine müracaat edeceğiz. Bu arada siyasetçilerin güzel icraatlarını da siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

Milletvekillerinden beklentilerle ilgili Trabzon TSO çok güzel bir çalışma yapmış, 83 maddelik bir kitapçık hazırlamışlar, kitapçıkta şehrin ihtiyaçları tespit edilmiş ve parlamenterlerin bu problemlerin çözümünde yardımcı olmalarını talep etmişler. Bu çok güzel bir çalışma, sadece güzel değil olması gereken bir şey. Aynı havayı, suyu, güneşi teneffüs eden insanların sıkıntıları da mutlulukları da birlikte çözümlemesi gerekir. Şehrimizin ihtiyaçları, sıkıntıları ve çözüm yolları bellidir, bu konuda biz gazete olarak elimizden gelen her şeyi çok iyi niyetli olarak yapmaya hazırız. Kimse düşmanımız değil, bu güne kadar sıkıntıları dile getirdik, bugünden sonra çözüm yolları ile ilgili yapılması gerekenleri veya yaptıklarımızı sizlerle paylaşacağız.

Dilerseniz geçtiğimiz bir aylık dönemde olup, bitenleri ve sonuçlarını özetleyelim. Öncelikle Kızılay'da yaşananları hepimiz biliyoruz, bizim amacımız kimsenin sıkıntıya düşmesi değil, Kızılay gibi çok hassas ve değerli bir kurumun yanlış işlere alet edilmesine engel olmaktı. Bu konuda ilgililer gereğini yapmış durumda. İl Özel İdaresi ile ilgili yaptığımız haberlere gelince önceki gün Genel Sekreter Yardımcısı ve Vekili Muzaffer Kayaoğlu Bey aradı ve yayınladığımız haberlerin tamamı ile ilgili Valilik makamının soruşturma talimatı yazdığını belirtti. Bu gayet güzel ve tatmin edici bir durum, zira önemli olan yapılan haberlerle ilgili yetkililerin harekete geçmesi idi, sağ olsunlar gereğini yapmışlar, bundan sonraki süreç yasal açıdan devam etmektedir. Muzaffer Kayaoğlu insan olarak sevdiğim, değer verdiğim bir insandır, bazı konularda gücü yetmeyebilir ancak kendisine dedim ki gücünün yetmediği konularda biz arkandayız, ne gerekirse yaparız, ardından bazı milletvekillerimizle görüştüm benimle aynı fikirde olduklarını görünce mutlu oldum. Demek ki sıkıntı iletişimsizlikte, kamu kurumlarında yaşanan olaylar kurum içerisinde kapatılmaya çalışılınca olaylar işin içerisinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Örneğin İl Özel İdaresi'nde işe gitmeden para alanlarla ilgili milletvekillerinin bir kısmının hiç bilgisi yok, söylediğimde şaşırıp kaldılar, ne gerekiyorsa derhal yapalım dediler. İl Özel İdaresi'nde yapılması gereken ilk icraat, milletvekili adayı olan Aslan Karanfil Bey Pazartesi günü göreve başlıyor, ancak Aslan Bey'in bürokratik kişiliğinden çok siyasi kişiliği ön plana çıktığı için bu görevde kalması etik değil. Zaten kendisi de bunun farkında imiş, kendisi başka bir göreve atanıp, yerine yürekli, korkmayan, adam gibi bir genel sekreter getirilip o kuruma bir çeki düzen verilmeli. Kurum gerçekten çok laçkalaşmış, bu konuda gerçekten yapılması gereken çok şey var. Bürokratların bir kısmı düzgün insanlar ama siyasetçiler rahat bırakmıyorlar, bir kısmı çok ama çok yanlış insanlar ancak arkalarında siyasetçiler olduğundan kimse bir şey yapamıyor, çıkın çıkabilirseniz işin içerisinden. Önümüzdeki günlerde şehrin öncelikli sorunlarından birisi bu kurumun adam edilmesidir, yapması gereken siyasi iradedir, biz her türlü desteği vermeye hazırız.

Geçtiğimiz hafta gündemde olan bir başka konu Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapılan yılsonu etkinliğinde yaşanan olaylarla ilgili hem İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü ile, hem de İl Milli Eğitim Müdürü ile bizzat görüştüm yapılan etkinliğin yönetmeliklere ve Milli Eğitim kurallarına uygun olmadığını, sorumlular hakkında soruşturma başlattıklarını gerekeni yapacaklarını söylediler. Bu haberi yapma nedenimiz diğer okulların bu yaşananları örnek alıp yapacakları etkinlikleri ona göre yapmalarını temin etmekti. Ben Atatürk İlköğretim Okulu müdürünü de idarecilerini de hiç tanımam benim için önemli olan kişiler değil olaylardır. Yaptığımız işi milletimizin, inancımızın ve ülkemizin menfaatlerini gözeterek yapmaz isek bunun hesabını Allah sorar bize. Gazete olarak ortaya koyduğumuz politikalarla ilgili tüm siyasi partilerimizden, parlamenterlerimizden ve STK'lardan destek bekliyoruz. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR