OMURGALILARI GÖRME ZAMANI GELDİ

                Hayatımın hiçbir döneminde kimseye minnet etme zorunda kalmadığım için Yüce Rabbime ne kadar hamd etsem azdır. Gerek ticarette gerek siyasette, gerekse diğer yaptığım işlerde kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım, kimsenin vesayeti, desteği  veya  himayesi ile iş yapmadım. Bu durumu başta ailemden aldığım  terbiyeye, sonra inancıma ve çalışkanlığıma borçluyum. Bu güne kadar yaptığım her işte başarılı olmamın tek nedeni de budur. Basın camiasına girmemin tek nedeni siyasette çektiğim sıkıntılardır, bu konuda bana ailemin dışında veya kan bağım olan akrabalarımın dışında Allah kulundan destek görmediğim gibi en büyük darbeyi çocuklarımla kan bağı olan insanlardan yedim ama o insanların başına kötülük gelmesini asla istemem. Çünkü benim imanım, itikadım, karakterim onu gerektirir. Yaptığım işlerde karşılaştığım insanlar arasında saygı duyduğum insanlar da olmuştur, dalga geçtiğim insanlar da olmuştur. Neye inanmış veya neyi görmüş isem ona göre davranmışımdır, asla yaptıklarımdan pişman değilim.

                Basın camiasında kat ettiğim yolda bugüne kadar hiç ama hiç kimseden en ufak bir destek görmediğim gibi elinde gücü, imkanı, makamı olan herkes beni yıkmak için elinden geleni yaptı ama Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki bugün itibarı ile şehrimizde peşin para ile gazete kağıdı alan tek gazete biziz, yani mücadele ettikçe büyüdük, dimdik ayakta kaldık. Hayatımın bundan sonraki bölümünde çok fazla bir beklentim yok, sadece Hakka hizmet, Hakkın rızasını tahsil edebilmenin dışında çok fazla bir hırsım yok. Aslında Gazetecilik mesleğine başladığımda çok hırslı idim, hırslı olduklarımın yüzde doksanından öcümü aldım, kaldı yüzde onluk kısmı. Onları da halledince bu mesleği  bırakabilirim.

                Siyasette yapamadıklarımı Gazetecilik mesleğinde yapma imkanım oldu, bu güne kadar siyasetin dışında kalması gerekenlerle mücadele ettim, büyük bir kısmı siyasetin dışında kaldı. Bu İl kongresinde Osman Çetinkaya'yı destekledim, pişman da değilim çünkü Osman Çetinkaya bana göre ehveni şer idi onun için ona destek verdim. Ancak Osman  Çetinkaya'nın yapacağı il yönetimi ile ilgili ciddi endişelerim var. Hatırlarsanız Osman Çetinkaya ile ilgili geçmişte omurgasız demiştim, o da bundan bir hayli rahatsız olmuştu ama ben hala daha o kanaatteyim, Osman Çetinkaya'nın ne zaman ne yapacağı belli olmaz, bir de bakmışsınız düne kadar arkasında olanlarla ters düşmüş. Örneğin Canik'te geçmişte yapılan Kültür merkezi inşaatı  ile şu anda yapılmakta olan Hizmet binasının ihalesinde olup bitenlerin tamamı dosya halinde bende. Osman Çetinkaya resmen o şirkette değil ama gayri resmi olarak o şirketin ortağı olduğunu bilmeyen yok. O olaylarda arkasında duranlarla şimdi karşı karşıya olması canibi dikkat bir konudur.

                İlçe kongrelerinde o kadar çok hatalar yaptı ki anlatmakla bitmez. Bafra'dan eşini, kayın pederini, Tekkeköy'den iş ortağını, Vezirköprü'den yardımcısının akrabalarını , delege yapması hiç ama hiç etik değildi. Şimdi seksen kişilik bir havuz oluşturmuş, il yönetimini bu havuzdaki isimlerden oluşturacakmış, listede ortağı da varmış , o ortağı ile geçmişte yaptıkları işlerin dosyaları da bende. Hazırlanan listede  o kadar enteresan isimler var ki aklınız durur. Kamu kurumunda işçi statüsündeki  vatandaş yaklaşık  altı aydır işe gitmez maaş alır, ismi o havuz'da, eski  Merkez ilçeden bir ekip komple o havuzda, pastanecisinden, uncusuna ne kadar işe yaramaz adam var ise listede. Bu şehirde  bir çok kişiyi dolandıran ve içerisinde çok itibarlı kuyumcusundan, doktoruna, Cemaat mensubundan tüccarına varan bir arsa çetesi var, bununla ilgili elimde devam eden mahkeme evrakları ve bir iddianame var, bu işle ilgili kişiler de bizim OMURGASIZ Osman Başkan'ın listesinde olacağı yönünde bir duyum aldım.

                Peki bu işlerle ilgili Osman Çetinkaya'nın arkasında olan güçlü Milletvekilimizin tavrı nedir derseniz onun politikası ise şu; Listeye Genel Merkez müdahale edecek, bizim bu işe en ufak bir dahilimiz  yok deyip herkesi  atlattığını zannediyor ve bu aralarda kimsenin telefonlarına çıkmıyor, kongre bittikten sonra ise yan yattı, çamura battı haberim yoktu, vay canına, Osman'dan da bu beklenirdi gibi numaralarla işi kapatacağını zannediyor ama  çok yanılacak. Genel Merkez listede kamuda çalışanlar ve seçilmiş kimse olmayacak diyor şayet kamuda çalışan hatta hakkında ciddi bantlardan, kayıtlardan söz edilen kişi  o listede varsa  yandı gülüm keten helva haberi ola. Bu seçim  omurgalılar ile omurgasızların ayırt edileceği bir seçim olacak, omurgasızlar kazansa da kaybedeceklerini  unutmasınlar. Anlaşılan o ki  önümüzdeki  günlerde  bize çok iş düşecek. Kalın sağlıcakla

Not: Samsun'da son haftada gündeme gelen tüm konuları bu akşam samsunweb.tv ekranlarında 8.30'da yayınlanan  “Şehrin Gündemi” programımızda tekrar konuşacağız.                             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR