O PANKARTLARIN ORADA...

O PANKARTLARIN ORADA NE İŞİ VAR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GEREĞİNİ NEDEN YAPMIYOR?

Dört yıl önce gazetemiz kurulduğunda şehrin muhtelif yerlerine reklam amaçlı totemler koymuştuk, bu totemler çok pahalı reklamlardır, zira hem hazineye kira bedeli hem de Büyükşehir Belediyesi'ne vergi ödüyorsunuz, 2006 yılında çıkarılan 5216 sayılı Büyükşehir Yasası'nın ardından totem, billboard, duvar ilan bedelleri de belli kriterlere bağlanıp, asgari limitler konunca reklam vergileri fahiş rakamlara çıkmıştı. Buna rağmen şehrin muhtelif yerlerine totem koymuştuk, bu totemlerden birisi de Belediyeevleri bölgesinde bulunmaktadır. Birkaç gün önce Defterdar imzalı bir yazı geldi. Yazıda Büyükşehir Belediyesi'nin yazısı gereği trafiğe engel olduğu gerekçe gösterilerek totemin kaldırılması gerektiğini belirtiyor. Daha sonra o bölgeden geçerken reklam totemlerinin büyük bir bölümünün kaldırıldığını gördüm.

Reklam totemlerinin kaldırılma gerekçesinde trafik akışına verdiği zarar gösterilmiş olsa da olayın arka planının öyle olmadığını düşünüyorum, totemlerde bizim ve Haber Gazetesi'nin reklamını hazmedemeyen Vezir Hazretleri ile kayıkçıbaşı trafik akışını bahane edip kaldırılmalarını talep ettikleri kanaatindeyim, dört yıldır trafik akışına zarar vermeyen totemler şimdi nasıl zarar verdi merak ediyorum. Her ne ise biz de totemi kaldıracağız yeter ki bizim kayıkçıbaşı ile Vezir Hazretleri üzülmesinler. Hatta değil totemleri kaldırmak gerekirse gazeteyi dahi kapatırız!...

Gelelim asıl konumuza malumunuz sokaklara boydan boya afiş, pankart, el ilanları asmak son çıkarılan yasa ile yasaklandı, bana göre de gayet güzel oldu, ancak bazı uyanıkların bu yasağı farklı argümanları kullanmak sureti ile delmeye çalıştığını görünce bu yazıyı kaleme alma zarureti hasıl oldu. Toplumun yumuşak karnı olan bazı hassas noktaları vardır, bunlar din, iman, vatan, v.s. gibi unsurlardır. Şehrimizin yumuşak karnı Samsunspor kulübüdür. İnsanlara Samsunspor dendiğinde akan sular durur. Son günlerde Samsunspor'u tutmasalar dahi bazı insanların onun adını istismar ederek uyanıklık yaptıklarını görünce canım sıkıldı.

İstiklal Caddesi'nin tam ortasında Samsunspor kulübünün birinci lige çıkmasını tebrik eden bir kaç pankart gördüm. Bunlardan birisi MHP Adayı Av. Alperen Carus'a ait pankart olup bu pankartın Alperen Carus'un bürosunun hizasında bulunması ve milletvekili adayı olması nedeniyle yadırganacak bir durum yok. Ancak az ileride iki pankart var, birisi Sultan Seyhan'a ait diğeri Erkan Avcı'ya ait. Bu arkadaşlar da milletvekili aday adayı idiler ancak o günler geçeli aylar oldu. Şu anda hiç birisinin en ufak bir siyasi kimliği olmamasına rağmen sırf Samsunspor kulübünü kullanıp boy, boy resimlerini asmaları hiç de ahlaki değil. Erkan Avcı Samsunsporlu olabilir ama Sultan Seyhan'ın damarlarında akan kan Trabzonspor demesine rağmen elini cebine koyup Samsunspor'a birinci ligde başarılar dileyen poz vermesi muhataplarıyla dalga geçmek değil de nedir? Bu kadar abes bir durum olabilir mi?

Erkan Avcı'ya gelince onun da siyasi karizması bitmiş, hem Ayvacık'ta, hem Çarşamba'da, hem de Samsun'da siyasi devrini tamamlamış siyasi fosiller grubuna dahil olmuş bir arkadaş olmasına rağmen şehrin en işlek caddesinde ülkenin Başbakanı gibi koskoca pankartının asılmasının hikmetini bana anlatabilecek birisi varsa gelsin anlatsın da ben de bileyim. Yasa çok açık olmasına rağmen bu pankartları burada tutan emniyet veya belediye görevlilerinin, görevlerini neden yapmadıklarını bana izah edecek birisi varsa onu da dinlemeye açığım. Tüm siyasi partiler teşkilat mensuplarına mesaj çekerek sokaklara bu tür pankartların yasaklanması nedeniyle pankart asacak yer bulamadıklarını her teşkilat görevlisinin evinin dışına pankart asmasını talep ederken bu iki zatı muhteremin ayrıcalığının ne olduğunu çok merak ediyorum.

Sahibi olduğu otelde PKK'lıları barındırdığı için mahkemeye çıkarılanlarla ilgili yazı yazdığımızda soluğu Cumhuriyet Savcılığı'nda alan emniyet müdürlüğünün bu konuda ne yaptığını bana bildirmesini rica ediyorum. Başkalarına talkım verip kendileri salkımı yutmaya kalkarlarsa buna kimse izin vermez. Yasalar herkes için geçerlidir, Ahmede farklı, Mehmede farklı yasa olmaz, ayrıca burası Muz Cumhuriyeti de değil. Sırf insanların duygularını istismar edip kendi reklamlarını yapmak isteyen uyanıklara da göz açtırmayacağımızı unutmasınlar. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR