MİLLETE TALKIN VERİP KENDİSİ SALKIMI YİYENLER

                                           

            Bazen yoğun tempodan bunalıp, yorgun düşerim, akşam yatağa yattığımda hiç kalkmamak için mücadele edip, ihtiyaç vakti geldiğinde dahi yatmak isterim. Bu yorgunluk beden yorgunluğu olsa sabah kalktığınız zaman geçer, ancak beyin yorgunluğu öyle kolay, kolay geçmiyor. Bu yorgunluk belki haftada bir kez, belki ayda iki kez olur, ancak insan vücudu bazen yorgun düşebiliyor ve bu yorgunluk insanı bazen boş vermeye itebiliyor. Geçtiğimiz hafta böyle bir yorgunluk yaşayınca kendi kendime dedim ki nasıl olsa çocuklar kendilerini kurtardı, biraz kendime vakit ayırıp, dinlensem nasıl olur acaba? Hatta bu konuda bazı planlar yapmaya başlamıştım bile. Bazılarının bu işten ne kadar sevineceğini bilmeme rağmen ağır, ağır dinlenmem gerektiğine inanmaya başlamıştım. Dün gazeteye geldiğimde İl Özel İdaresi"nin bastırmış olduğu derginin masamın üzerinde durduğunu gördüm, dergiyi biraz inceleyince bu kararımdan vazgeçtim ve kedi kendime dedim ki oğlum Adnan sana dinlenmek haram, ara, sıra gidip, bir iki gün dinlen ama öyle çok fazla dinlenmeye kalkarsan Allah hesabını sorar sana.

            Bilmem hatırlar mısınız daha yakın bir zamana kadar Samsun"da var, Samsun"dan al veya buna benzer bir kampanya yapılmıştı. Bu kampanyayı organize edenler ise Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve TSO idi. Büyükşehir Belediyesi ve TSO"nun bu konudaki uygulamaları ile ilgili diğer gazeteler gerekli yayınları yaptıkları için onlarla ilgili detaya girmek istemiyorum. Ancak Valiliğin bu konudaki uygulamaları hiç de hoş değil, nedenine gelince İl Özel İdaresi"nin bastırmış olduğu dergi Basın-yayın konusunda yüksek lisans tezi olacak mahiyette. Öncelikle dergi tam bir israf belgesi mahiyetinde, altmış sahifelik derginin baskı kağıdı Amerikan kuşe kağıdı, dergi o kadar kıymetli bir dergi ki, ekmekten de değerli olduğundan eline geçecek olanlar adeta dergiyi yiyecekmiş gibi okuyacaklarından veya her sahifesini yalayacaklarından, dergi hijyenik olmak zorunda olduğundan poşetlenmiş, yetmedi AK Parti İl Başkanı Adem Güney, mahkeme kararı ile hayvanlar aleminin hangisinden olduğu tescil edilmiş olan zatı muhterem, yetmedi çete mensuplarının içersinde olduğu organizasyonların tamamı dergide yer almış, bu yapılanlar yetmemiş gibi, şehrimizde onca matbaa varken, onca ofset baskı varken gidip dergiyi Ankara"da bastırmanın ne anlamı olduğunu izah edecek birisi var ise çıksın konuşsun. Dilerseniz bu konuyu biraz izah edelim; İl Özel İdaresi"nde enteresan bir yapılanma var, bir tarafta siyaseten gelen bürokratlar, bir taraftan seçilmiş Meclis üyeleri, diğer yandan atanmış olan üst düzey yöneticiler var. Bu yöneticiler yapacakları işi tamamen siyasetçilerin süzgecinden geçirerek yaptıklarından sağlıklı iş yapma şansları yok. Peki sağlıklı iş yapmaya kalksalar ne olur, işte o zaman soluğu başka illerde veya başka görevlerde alırlar. Bu yüzden özellikle, İl Özel İdaresi"nde başlar ayak, ayaklar baş olmuş, kim kime, dumduma bir yönetim tarafından idare edilmektedir. Bu dediklerime itirazı olanlar önce İnşaat Daire Başkanlığı"nda olup, bitenleri iyi takip etsinler, ardından İl Özel İdaresi"nin misafirhanesinin nasıl, hangi şartlarda, kaç liraya ve kimler tarafından yapıldığını araştırsınlar, ondan sonra yanıma gelip, konuşsunlar. Bu konuda tüm evraklar elimde zamanı gelince yayınlayacağım.

            Geçtiğimiz günlerde bir vekilin özel hayatını da konu alan bir köşe yazdığımda telefonla beni arayan bir kişi bu konuda bildikleri olduğunu, benimle görüşmek istediğini söyleyince buyur gel dedim. Aradan kısa bir süre geçince arkadaş geldi, bana anlatmaya başladı.  İşte bu vekilin çok daha fazla gayri meşru işleri olduğunu, bana yeterince bilgi verebileceğini, ancak başka bir milletvekili hakkında yazı yazmam şartıyla bu bilgileri verebileceğini söyleyince, arkadaşa dedim ki “Bak arkadaş seni kim gönderdi ise ona selam söyle, biraz daha akıllı, uyanık birisini göndersin” ve nazik bir şekilde kovdum, yolladım. Şimdi diyeceksiniz ki konuyla bu anlattığımın ne ilgisi var?  Valiliğin basmış olduğu dergiyle görevli ajansın sahibi bu arkadaş. Bu arkadaşın nasıl birisi olduğunu ilk görüşte anlarsınız. Adamın her tarafı oynuyor, ciddiye alınacak en ufak bir yönü yok, bu güne kadar yaptığı işlerde neler yaptığı ortada, tek özelliği bir İl Genel Meclisi üyesine yakın durup, onun sayesinde meclisi sömürmek. Ben şahsen böyle bir adama değil dergi, gazete bastırmak, iş yerimin kıyından, kenarından dahi geçirtmem. Zira bulunduğu yeri ifsat edip, karıştıracak bir tip, sizin anlayacağınız adamın güvenilecek en ufak bir yönü yok. Şimdi size soruyorum İl Özel İdaresi böyle bir adama böyle bir dergiyi nasıl bastırıyor siz karar verin. Millete talkım verip, kendileri salkım yiyenler bir gün bunun hesabını vereceklerini unutmasınlar. Kalın sağlıcakla                            

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR