Madalyonun diğer yüzü

Cumartesi günkü yazımda gazeteciliğin canınız istemese de olayları gerçekleştiği gibi yazma sanatıdır demiştim ve eklemiştim, canım istemiyor ancak Kral hazretleri yeniden adaydır diye. Yazıdan sonra bir hayli arkadaş arayarak Kral hazretleri ile uzlaştın mı, neden böyle yazdın gibi sorular sordular. Arkadaşlarımızın beni başkaları ile karıştırdıklarını düşünüyorum. Zira ben kulağı tersinden göstermem, düzünden gösteririm. Yazımda da canım istemiyor ama bu adam maalesef aday demiştim, dananın altında buzağı aramaya ne hacet var anlamadım! Hayatın gerçeklerini ve siyasette olup bitebilecek muhtemel olasılıklar içerisindeki en güçlü ihtimalleri yazmak dürüst, ilkeli gazeteciliğin gereğidir.Peki ne oldu da bizim Kral hazretleri ilan edilmedi diyecek olur iseniz; Pazar günü Başbakan Antalya'da bir cenaze merasimine katılmak zorunda kalınca, beraberinde birtakım törenler ilave edilerek  Antalya'ya çağrılıyor, bu nedenle de yapılması gereken aday açıklama programı erteleniyor.
Gelelim üretilen senaryolara; Hükümete yakın bir gazetede bir vekilimizin aday olacağı haberi çıkmış, vekilin de bundan haberi yokmuş!..Siyaset borsası son birkaç gündür bu ismi konuşuyor, adamın  hedefi şimdi olmazsa beş yıl sonrasına yatırım yapmak,yoksa öyle bir şeyin olamayacağını oda biliyor.Dünde  yerel basında çıkan köşe yazılarını incelediğimizde, göze çarpan önemli anekdot; Rotaryan kökenli eski Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluşunun başı olan arkadaşımızın Kral hazretlerine düzdüğü methiyeler ve Vampir'in köşesinden AK Parti Teşkilatları ile milletvekillerine yaptığı saldırıyı görmekteyiz. Adama sormazlarmı Ey Vampir sen menfaatten,adam kayırmadan, yediğin haltlardan,çalıştırdığı adamın maaşını ödeme konusundaki vurdumduymazlıktan bu şehirde hiç konuşmaması gereken veya en son konuşması gereken adamsın diye? Şu sizin için bültenini senden başka basan varsa bu şehirde konuş, yoksa bir daha konuşmamak üzere sus! Hiç utanmadan Kral hazretleri yedirmediği için, Milletvekilleri ve İl Başkanlığı tarafından istenmediğini yazıyorsun. Ben o belediyede dört yıl görev yaptım. Benden ne il teşkilatı, ne de milletvekillerinden hiçbir tanesi kendi menfaatleri için hiçbir talepte bulunmadılar. Kaldı ki; ben hem AK Parti'nin grup Başkan Vekili idim hem de Belediye Başkan vekili. Gelen taleplerin büyük bölümü bana gelirdi, ben bilmiyorum da, sen mi biliyorsun!
Peki bu kadar hengameden sonra ne olur diye soracak olur iseniz İl teşkilatı ve parlamenterler geçen 5 yılda yaşadıkları sıkıntıları, iletişimsizlikleri, adam tanımama konusundaki Kral'ın tavırlarını Başbakan'a anlatmışlardır. Bana göre de %100 haklıdırlar.Üç beş rotaryan, üç beş esnaf, üç beş de cemaat adamı ile koskoca Büyükşehir Belediyesi yönetilmez. Yönetirseniz sonuçlarına da katlanmanız gerekir. Burada suçu sürekli başkalarında aramaya çalışmanın da bir anlamı yok. Suçlu varsa Kral hazretleridir, bedel ödenecekse o ödemelidir, ancak tüm bu saydıklarıma rağmen aday kim olacaktır? Canım istesede, istemesede aday o'dur. Ancak köprünün altından çok sular akmıştır, herkes kimin nasıl biri olduğunu öğrenmiştir. Kral'ın eski Krallığına devam edebileceğini sanmam, aday yapılırsa şartlı aday yapılacaktır. Bürokratından, Alt belediyesine, Meclisi'nden, Evrakına varıncaya kadar teşkilatın ve Parlamenterlerin müdahale etmesi kaydı ile aday yapılabilir, aksi halde sıkıntılı süreç biraz daha devam eder.
Bu arada hatırlatmakta yarar gördüğüm bir hususu arz etmek istiyorum, daha önce AK Parti Genel Merkezi'nin yaptırdığı anketler ile son yaptırdığı anketler arasında %12 lik bir düşüş olduğunu genel merkez anketörlerinden öğrendik. Başbakan'ın karar vermesindeki gecikme bundan da olabilir. Ama şurası bir gerçek ki istemesek de Kral adaydır bunu herkes böyle bilsin, tedbirini de ona göre alsın. Kayıkçıbaşı veya benim koğuş ağamın durumu ne olur bilemem. Ancak o gitse de bizim Kral hazretleri onun yerine Erol Taş rolünü üstlenecek birini bulur. Kendini sütten çıkmış ak kaşık olarak piyasaya sürer. Ama bu kez durum farklı olur kanaatindeyim. Zira maymun uyandı artık bizim Kral'da kocadı, daha önce sınır olarak kendine çizdiği alan daraldı, yeni Aslanlar, kaplanlar, Leoparlar devreye girdi haberi olsun.
Hava durumunu sunan sunucunun da dediği gibi aday kim olursa olsun, sizin havanız yerinde olsun temennisiyle hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR