Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

KURBAN YARDIMI

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

 

KURBAN YARDIMI

 

 

 

7 Haziran 2015 seçimlerindeki dengelerin TEK PARTİ iktidarından ÇOK PARTİ bir parlamentoyu ortaya çıkarmış olması gerçeğidir. Ak partinin KULAK ARKASI ettiği, MUHALİF bütün partilerin BREMEN MÜZİKACILARI gibi, PARASAL VAATLERİNİN dengeleri bozduğudur. ON MİLYON EMEKLİNİN muhalefet partilerince hedeflenerek, yaptıkları vaatlere karşı, AK partinin gerekli strateji uygulamaması parlamento aritmetiğindeki bu günkü durumu ortaya çıkarmıştır.

 

1 Kasım 2015 seçimlerine kısa bir zaman kalmıştır, 17 gün sonra,  24 Eylül 2015 tarihini KURBAN BAYRAMI’dır?  TAKViM GAZETESİNİN 16 Ağustos 2015 günkü nüshasında “EMEKLİLERE 700 LİRA KURBAN YARDIMI” yapılacağı haberi verilmişti.

 

Bu konuda kararı verecek olanlardan,  VEKİL olanların 15.000 lira. Emekli olup, çalışan 400 e yakın vekilin 23.700 lira. Aldıklarıdır. Reisicumhur, Başbakan ve Bakanların maaşları bu rakamların üstündedir.

 

Normal bir emekliden ON-ONBEŞ  KAT daha fazla maaş alan bir görünürlükte, TC Parlamento aritmetiğinde bu konuyu şu ana kadar yapılan oturumlarda dile getiren, Başbakan dışında kimsenin görülmediğidir. Bu konuda Gazetenin haberi dışında yazılı ve sözlü bir ifadenin ortaya çıkmaması, Çalışma Bakanının İYİLEŞTİRMELER başlığı altındaki,  ERKEN MAAŞ ÖDENME söylemi kimseyi tatmin eden bir durum değildir. ON MİLYON EMEKLİNİN beklentilerini küskünlüğe çevireceğidir.

 

7.HAZİRAN.2015 SEÇİMLERİNDE:

ADALET KALKINMA PARTİSİ 18.863.832

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 11.518.404

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ 7.519.103

HDP                                                6.058.150

Oy ile ;

AKP nin, 258. CHP nin,131. MHP nin 80. HDP nin 80  ve 1 Bağımsızın Parlamentoya girdiğidir.

Bu rakamların gerçekliğinin karşısında, ON MİLYON EMEKLİNİN DENGELER İÇİNDEKİ ETKİNLİĞİNİN İNKÂR EDİLEMEZLİGİDİR. 7. Haziran 2015 seçim öncesi dinlediğim EMEKLİLERİN ifadeleri mevcut durumu ortaya çıkartmışken, DUYRULUN BU VAAT’IN BAYRAMDAN EVVEL Yerine getirilmemesi, İKİNCİ BİR HEZİMETİ DOĞURACAKTIR.  

 

Bitmeyen bir hikâye PROMASYON oyunu artık kimsenin kulağına girmemektedir. Devlet Bankaları bu konuda bir noktaya getirilmedikçe, Özel bankaların oyunu,oyundan öteye gitmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR