Kral Hazretleri Yalnız Kalmış!...

          Aslında Kral çıplak demek belki daha doğru olacaktı, ancak klasikleşen bu tabirin yerine daha  doğal, daha samimi olacağını düşündüğümden, bizim Kral"ın  sanal alemden gerçek hayata geçişteki üstlendiği rolü daha samimi ifade edeceğini düşündüğümden,bu ifadeyi kullanmak durumunda kaldım.

          2004 Mahalli seçimleri öncesi Samsun Mitingine gelen Başbakan miting öncesi Büyükşehir Belediyesini ziyareti esnasında dönemin il Başkanı, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanına;   Şehrinize ne istiyorsunuz, söyleyin ben de miting de sözünü vereyim diyor, kendisinden "efendim malumunuz nufusu 1 milyonun altında olan illere hafif raylı yapılması için Devlet Planlama Teşkilatı onay vermiyor, ancak Kayseri de bu kriter uygulanmadı uygun görürseniz biz de şehrimizde hafif raylı olmasını istiyoruz"   denilince; tamam o zaman bunu Cumhuriyet meydanındaki  mitingde Samsunlulara müjdeliyelim diyerek yola çıkıyor.

        Ancak bizim kral hazretleri henüz ortada fol yok, yumurta yok, tüm bilbord,raket, reklam panosu, ne buluyorsa dolduruyor hafif raylı sistemi"nin bitmiş gibi yapılan animasyonunu.

         Ne yalan  ilk gördüğümde acaba bu hafif raylı nerede yapıldı da ben göremedim  diye kendi kendime sormadan edemedim, ne zaman ki belediyede göreve başladım bir de ne göreyim olayın o kadar bürokratik boyutları var ki bu neredeyse 2 yıla yakın sürdü.

         Her şeyden önce hazine alınacak dış krediye kefil olması için, krediyi alacak kuruluşun ekonomik kaynakları geri ödemede yeterli olup, olmadığını belirleyen belli kriterleri var bu kriterlere Samsun Büyükşehir Belediyesinin kaynakları uymuyor,bununla ilgili milletvekilleri,  il Başkanı, hatta  bazı bakanlar devreye girmesine rağmen hallolmayınca, konu Başbakan"a iletiliyor ve Başbakan"ın talimatı sonucu olay çözülüyor.

         Bu anlattığım sadece küçük bir ayrıntı,anlatma nedenim ise bizim kral hazretleri birkaç gün önce Hafif  Raylı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalama töreni yapıyor, yanında ne millekvekili var, ne il Başkanı var, ne bir alt kademe belediye başkanı var almış yanına bürokratları geçmiş Basının karşısına, poz veriyor.

         Geçenlerde yaptığı açıklamaya bakılırsa pek kimseye de ihtiyacı yokmuş! İsterse oy versinler isterse vermesinler diyerek söze başlamış, hiç unutmuyorum  1978 seçimlerinde 2. Sıradan milletvekili adayı olan bir muhterem de  aynısını diyordu; bana oy verseniz de seçilirim vermezseniz de siz bilirsiniz diyordu.

         Millette oy vermedi ve seçilemedi.... Daha sonra belediye meclis üyesi olmak istedi o seçimde de; Bana oy verirseniz Belediyedeki haksızlıkları düzeltecem, vermezseniz yaylalara gidip hayatımı yaşıyacam dedi toplum onun rahatlaması için oy vermedi ama bizim muhterem hala hiçbir yere gittiği yok buralarda.

        Kral hazretleri seçilmemesi halinde selam verebileceği 10 kişi var mıdır bilemem ama şehri terk edeceğini söylüyor olsa da biraz zor.

        Aslında benim yaptığım biraz ayıp değil mı adam  koskoca şehri yönetiyor da yalnız kalmış diyorum! Yetmedi mi ona hafta sonları balık tutmaya gittiği, yürüyüş yaptığı, hizmet gezilerini yaptığı 5-10 tane dostu da yok milletvekili imiş, yok teşkilatmış, yok Belediye başkanıymış! Yok meslek odasıymış!

        Allah yolumuzu açık etsin! Dimi Kral hazretleri!   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR