Koşturmaca

Koşturmaca

Son günlerde operasyon ve etkileri  açısından akıl almaz bir tempo  yaşanırken, hükumet kurma konusunda bir  o kadar yavaş hareket edilmektedir. Anayasal sürenin tamamı kullanılmak isteyen partilerin  pazarlıklarını  son ana kadar sürdürmesi kaçınılmazdır. Eğer  pazarlıklardan olumlu sonuç çıkmazsa azınlık hükumetinin erken seçime ülkeyi taşıması beklenecek. Kısacası bu ana gelene kadar, herkes birbirinden daha fazla vatan severken. İş başa düştüğünde vatan pazarlıkların mezesi olmaktadır.

Hükumet kurma konusunda kimse acele etmezken, ülkede çok hızlı hareket etmekte olan bir terör sorunu  fakat ondan daha hızlı hareket eden  bir operasyonun varlığını kimse inkar edemez. Teröre karşı başlatılan operasyonların seçim yatırımı olduğu konusunda  muhalefetçe ortak bir kanaat oluşturulabilmesi de bir o kadar ilginçtir.

Suruç’ta oluşan bir eylem  ve Işid’in bir askerimizi şehit etmesi üzerine havalanan uçaklar Kuzey Irak’taki kampları vurmaya başlamasıyla üç örgüte karşı başlatılan operasyonlar  Güneydoğu’da terör örgütünün karşı hamlesi ile hızlanmış, bölgenin geneline yayılmaya çalışılan eylemlerle kaos ortamı oluşturulmaya çalışılırken ilk kez meclise parti olarak giren bir grubun arayışları dikkat çekici idi.

Bölge genelinde eylemlerin küçük gruplar halinde ses getirici özellikte planlanması, barış süreci döneminde örgütün hazırlıkların tamamlanmış olduğunun göstergesidir. Doğal olarak silahlı grupların ülkeyi terk etmesi barış için şart koşulmasına karşın, silahlı teröristlerin alan içerisinde sürekli boy göstermesi niyetlerini ortaya çok net koymakta idi.

Bu gelişmeler yaşanırken ,başlangıçta bir partinin yöneticileri tarafından  terör örgütü mensubu gibi verilen demeçlerin yanı sıra, operasyonların yapıldığı Kuzey Irak bölgesinde ki bir alanın, sivil yerleşim yeri  olduğunu ispatlamak üzere  adı geçen partinin mensuplarının  gitmesi, bu parti ve yaklaşımlarının milletin vekilliğinden ziyade örgüt temsilcileri olduğunu daha çok belirginleştirmeye başlamıştı.

Aynı parti başkanının Avrupa’da ki örgüt yöneticileri ile görüşme isteği ise bu baş döndürücü trafikte soru işareti olarak karşımıza çıkmaktadır. Terör örgütü mensuplarının  cenazelerinde ön sıralarda olan vekillerin, şehit asker cenazelerinde olmamasının yanında, kınama  gereği bile hissetmemeleri tam olarak nerede durduklarının göstergesidir.

Bu ülkede yapılan seçimlerde o bölgeden ve batı bölgelerinden,  gerçek Kürt halkının temsilcileri olan vekiller  mutlaka çıkmış olup, Hakkari milletvekilliğini, Edirne’den herhangi bir vekil yapmamış doğal olarak Kürt kökenli kimseye sen vekil olamazsın denmemiştir.

Bir takım basın organları ve belli başlı grupların bir partiyi ısrarla ön plana çıkarma istekleri  ve bölge halkının temsilcisi olduğu yönünde ki çalışmalarının  sonucu gördükten sonra,  arka planda ki fotoda terör örgütünün seçim zamanı yapmış olduğu  baskının meyvelerini verdiğini ve seslerinin daha net duyulmasının sağlandığını görmekteyiz.

Bu gelişmenin sonucunda iki vekilin konuşmalarında terörle ne kadar iç içe olduklarını ve niyetlerini açıkça ortaya koyarken, bu günlerin oluşması adına kasıtlı verilmiş  bu demeçlerin planlı bir çalışmanın eseri olduğu iyice belirginleşmişti.

Terörün bitmesi yönünde yaklaşım tarzı beklenirken bu partiden, onlar sürekli olarak dışarıdan destek arayarak  operasyonların  bir an önce durdurulmasını istemelerinin, ani baskın tarzında oluşan  hava akınlarının  etkisinin fazla olduğuna işaret etmektedir.

Herkes amacı doğrultusunda koştururken , ülke insanının duaları bölgede görev yapan güvenlik görevlilerinin  her zaman yanında olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR