KİMLER SEVİLMEZ..

Allah yeryüzünde fesat çıkaranları /bozguncuları sevmez.

-O, iş başına geçti mi (ya da sırtını çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuğu/fesatçılığı sevmez. (BAKARA / 205)

Allah israf edenleri sevmez.

-Ey Ademoğulları, yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.(A'RAF SURESİ:31

Allah günahkâr ve kâfirleri sevmez

-(Bu, Allah'ın) Kendi fazlından iman edip salih amellerde bulunanları ödüllendirmesi içindir. Şüphesiz O, kafirleri sevmez. (RUM SURESİ / 45)

Allah zalimleri sevmez.

-"İman edip salih amellerde bulunanların ecirleri eksiksiz ödenecektir. Allah, zalim olanları sevmez." (AL-İ İMRAN SURESİ / 57)

Allah  haddi aşanları-aşırı gidenleri  sevmez.

-Ey iman edenler, Allah'ın sizin için helal kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz Allah, haddi aşanları sevmez. (MAİDE SURESİ / 87)

Allah hainlik edenleri –ihaneti sevmez.

-Şüphesiz Allah, (müşriklerin saldırı ve sinsi tuzaklarını) iman edenlerden uzaklaştırmaktadır. Gerçekten Allah, hain ve nankör olan kimseyi sevmez. (HAC SURESİ / 38)

Allah dünya malı ile gururlanıp, şımaranları sevmez.

-Gerçek şu ki, Karun, Musa'nın kavmindendi, ancak onlara karşı azgınlaştı. Hani kavmi ona demişti ki: "Şımararak sevinme, çünkü Allah, şımararak sevince kapılanları sevmez." (KASAS SURESİ / 76)

Allah istikbarı-kibri-büyüklük taslayanları-böbürlenenleri  sevmez.

-"İnsanlara yanağını çevirip (büyüklenme) ve böbürlenmiş olarak yeryüzünde yürüme. Çünkü Allah, büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez." (LOKMAN SURESİ / 18)

Şüphesiz Allah, onların saklı tuttuklarını ve açığa vurduklarını bilir; gerçekten O, müstekbirleri sevmez. (NAHL SURESİ / 23)

Kötü sözü açıkça söyleyenleri sevmez.

 - Allah, zulme uğrayanlar dışında, kötü sözün açıkça söylenmesini sevmez. Allah işitendir, bilendir. (NİSA SURESİ / 148)

Allah c.c. tarafından sevilmeyenler, Müslümanlarca da sevil(e)mez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR