Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

İYİLİKLER ve KÖTÜLÜKLER

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

 

İYİLİKLER ve KÖTÜLÜKLER

 

İnsan oğluna, İYİLİK ve KÖTÜLÜKLER’ Peygamberler vasıtası ile  Allah (c.c.) bildirmiştir. Bütün hak dinlerde bu konu tahrifatsız olarak birbirinin aynıdır. Hz, Âdem (a.s.) 10 suhuf. Hz.Şit’e 50 suhuf. Hz. İdris’e 30 suhuf ve  Hz. Musa’ya indirilen Tevrat, Hz.İsa’ya İncil, Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) ye indirilen KUR’AN-I KERİM, İYİLİKLER’İ ve KÖTÜLÜKLERİ  tek, tek sayarak insan oğlunu bilgilendirmiştir.

 

Allah (c.c.) İNSAN ÖLDÜRMEYİ yasaklarken, Cinayet işleyenin hangi cezaya çarptırılacağını, Ölenin hukukunun ne olacağını’da açıklamıştır. ZİNA yapma yasaklanırken, buna ait sebeplerde yasaklar dizisinde HARAM sayılmıştır. Zina’nın nesli bozması, İnsan hukukuna aykırı olması, kadın ve CENİNİN hukukunun ne olduğu tek, tek anlatılarak, cemiyet düzenindeki olması gerekeni ortaya koymuştur. Hırsızlık, Haksız kazanç, Gasp, Yalancılık, Münafıklık, Komşu hakları, kayda girerken, bütün bunların dengesini bozan, İçki’nin HARAM edilmesi ve insanlığa verdiği zarar göz önüne alınmıştır.

 

İMTİHAN SIRRINA tabi olan insanlık, hangi zaman ve mekânda olursa olsun, bütün hal ve ahvali ile imtihana tabi olduğudur. İnsanla birlikte var edilmiş bulunan, Yazıcı meleklerin, Sağ taraftakinin iyilikleri, Sol taraftakinin KÖTÜLÜKLERİ kayıt altına alması, mahşer günü eline verilecek kendine ait kitabın, Sağ veya Soldan verilerek, CENNET’e veya CEHENNEM’e gitmesine yol açacağını bildirilmiştir.

 

CENNETİN güzellikleri yanında CEHENNEMİN çirkinliği, ürkütücülüğü ve korkunçluğu da anlatılarak, gereken ikaz  ve ihtar yapılmıştır. İnsanın dünyadaki varlığı ile beraber, insan nüfusundan 10 kat daha fazla Cin ni varlıkların, insan nüfusundan 100 kat daha fazla ŞEYTANLARIN ve İnsan nüfusundan 1000 kat daha fazla MELEK lerin varlığı haber verilmiştir.

 

İnsan’ın varlığı ile başıboş olmadığı, Şeytan’ın insan’a imtihanı kaybettirmek için musallat edildiği. Maddi iktidarsızlığına rağmen, telkin yolu ile insan’ı yanlış yola ittiği gerçeğidir. Kötülüklerin tümünün Şeytanın kullandığı malzemeler olarak önümüze çıkarken, İnsan’ın doğru yolu bulmada, kendine DÜŞMAN olarak musallat olan, Şeytanın hile ve entrikalarını bilmelidir. Bütün kitapçılarda bir lira gibi sembolik bir fiyatla satılan (ŞEYTANIN HİLELERİ) küçük cep kitabının, bu konuda Rehber bir eser olması bizim için de bir nimettir.

 

ŞU HİTAB’ı İLAHİ ; KUR’AN-I KERİM’in NİSA SURESİ 47 AYET : “Ey kendilerine kitap verilenler, Biz birtakım yüzleri silip,dümdüz ederek arkalarına çevirmeden,cumartesi adamları gibi lanetlenmeden önce davranarak, size gelenleri doğrulamak üzere indirdiğimiz Kur’an a iman edin.Allah’ın emri mutlaka yerine gelecektir.

 

 Nisa Suresi 56 Ayet ; Şüphesiz ki ayetlerimizi inkar eden kâfirleri biz yarın ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı (hiç hafiflemeden) duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü ALLAH Aziz ve her işi hikmetlidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR