Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

İYİ PARTİ VE CEYHUN KARACA

Kısa süre önce İYİ PARTİ Samsun İl Başkan adaylığını açıklayan Ceyhun KARACA ile yerel seçim döneminde tanıştım. 

Bu süreçte tanışmış olduğum Ceyhun KARACA İyi Parti Atakum İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu. Zaman zaman bir araya geldik, özellikle belediye meclis üyeliği sayısı belirlemede Cemil DEVECİ’ yi çok zorladı. Ama bunun karşılığını da seçim çalışmalarında fazlası ile verdi. 

Genç, aktif. bilgili, kendini yetiştirmiş, eğitimci bir anne ve babanın evladı, milliyetçi bir arkadaş, siyasette faydalanılması ve elinden tutulması gereken örnek ve saygılı bir kişilik, siyaseti gerektiği gibi yapan,kişisel çıkar amaçlı görmeyen, siyasetin bir milli hizmet vasıtası olduğuna inanan siyasetcilerden, bu da siyasette önemli bir değerdir. 

Beni tanır tanımaz siyasi bilgi almaya çalışması, tecrübelerime saygısı ve seçim sürecinde danışarak istişare halinde olması, önerileri dikkate alarak bir ekip çalışması içinde seçim dönemini geçirmesi, her aldığı bilgi ve destek sonrası nezaketi elinden bırakmaması dikkati çekti.. 

İyi Partinin kurucusu olarak partisinin kuruluşunda itibaren etkin bir isim, öncesinde MHP yönetimlerinde görev almış, üst kurul delegeliğine seçilmiş, genel başkanı Meral AKŞENERe MHP de genel başkanlık adaylığı için destek verip ilk imza atanlardan ve imza toplanmasında etkin rol oynayanlardan, yani siyasette net olan, dik duran, ekip ruhu taşıyan bir siyasetçi, bu tür insanlar siyasette zor bulunur.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne göz dikmiş, terör örgütleri uzantıları dışında hangi partili olduğuna bakmadan bana gelip destek isteyen siyasetçilere her zaman destek veririm. Yeter ki siyasetlerini bulundukları parti de vatana ve millete hizmet olarak yapsınlar. 

Ayrıca Ceyhun KARACA nın en beğendiğim özelliği kendisinin sağladığı katkıyı dahi biz olarak anlatması, bu siyasette önemli bir kavramdır. Bir çok siyasetçi ben dedim, ben yaptım, ben varım, ben varsan var derken, ben değil biz diyen siyasetçi ekip ruhuna inanan siyasetçidir. Ekip ruhu olan siyasetçi ile her zaman çalışılır ve yaptığı siyasette her zaman başarılı olur.

Ceyhun KARACA, bana göre İl Başkanlığı nı maddi ve manevi olarak en iyi şekilde yapabilecek bütün özelliklere ve zamana sahip bir aday, ekibi de tanıdığım kadarı ile vizyon sahibi insanlardan oluşuyor, ayrıca Samsun un 17 ilçesinin sorunlarına hakim bir il başkan adayı, ekibi ile birlikte 1250 mahalle üzerinde çalışmalar yapıp dökümanlar hazırlamış. 

Teşkilatlanma konusunda da bütün eksikleri belirlemiş, hangi ilçede neler yapılması gerektiği konusunda ekibi ile birlikte raporlar hazırlamış, kent merkezlerindeki oy oranlarından kırsal kesimlerdeki oy oranlarına kadar genel seçim ve yerel seçim sonuçlarının analizlerini yaptığı bir çalışması var. 

İlçe ilçe yetkinlik bazında değerlendirme çalışma yapmış, analiz ve raporlar hazırlamış, teknolojiyi ve iletişim araçlarını en verimli şekilde her alanda kullanıyor. Sonuç olarak, güzel bir çalışma metodu ve ekibi oluşturmuş olan Ceyhun Karaca yı tebrik ediyorum ve İl Başkanlığı adaylığında başarılar diliyorum.

Tabi siyaset tek başına bu anlattıklarımla sınırlı değil, özellikle il başkanlığı seçimi denge işidir. Ayrıca Samsun da siyaset yapmak zor bir iştir. 17 ilçeyi kucaklayacak bir çalışma yapılmalıdır. Parti içindeki etkin kişileri iyi tanımak gerekir. Siyasette ve partideki eski siyasetçiler ile tecrübeli siyasetçilerin önünden geçilmelidir. Aynı şekilde ilçelerde de eski siyasetçiler ve tecrübeli siyasetçiler ile iletişim kurulmalı, öneri ve fikirleri alınmalıdır. Bunların tamamının dengesini kurup iyi değerlendiren siyasetinde başarılı olur.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR