MAKAM MEVKİ FUTBOL 

''Bilgisi olanların yetkisi yok, yetkisi olanların bilgisi yok'' sözünü söyleyip Türkiye'den ayrılan bir futbol adamının ne kadar doğru söylediği bu günlerde ortaya çıktı.

TFF'nin aldığı karar bence çılgın proje, ne altı dolu ne üstü tamamen siyasi. Şöyle eskiye gidelim, iki tane aslan gibi spor bakanımız vardı ve buraya sığdıramayacağım haksızlıklarla dolu iki final kaybettik, zaten çıkmamızı istiyor gibi bir durumları yoktu.

Asil arması ile  koca çınar Samsunspor yine dimdik ayakta, dibinden kesip ayrıkları temizleyen Yüksel Yıldırım, kökleri 19 Mayıs 1919'a kadar dayanan Atatürk Armalı Yılport Samsunspor'dan yeni filizler çıkartmaya başladı. Şimdi ne malum lobinin elinde oyuncak ne de siyasinin yükselmesini sağlayacak ne de yiyicilerin elinde kukla olmayacaktır...

Gelelim en önemli meseleye. Kuruluşu 1 Ocak 1923 olan TFF, dünyayı saran bu virüs belası   ve getirdiği sorunlarla bu zamana kadar hiç karşılaşmadı.. Alt lig kulüpler ligi başkanlarının aldığı oynamama kararına rağmen son dakikada bigisizce alınan karar sonucu oynatmaya karar verdi. Aklın yolu birdir deyip maalesef çözüm odaklı bir karar alamadılar..

Alt liglerdeki takımların %90'ı oynamak istemediği ligi 18 Temmuz'da oynatmak birçok sorunlar getirecektir. Temizlik, hijyen diyoruz ama tesisler ve stadyumlar hazır değil. Bir de bunlara ek olarak aşırı derecedeki  sıcaklık, nem  ve psikolojik etkenler de eklenecek. Fazlası ile maddi imkansızlıklar yaşayan bu kulüplerde sorunlar çığ gibi büyüyor ve daha da büyüyecektir.

Henüz idmanlara başlamayan ve başlamayacak olan kulüplerimiz var. Hazır olmayan takımların hazır olmayan futbolcuları ciddi derecede sakatlıklar yaşayacak. Sevgili okurlarım, oynanacak olan futboldur, satranç değil... 

28 yaşında ekmeğini futboldan kazanan bir futbolcunun ciddi derecede sakatlandığını düşünün. En az 2-3 sezonu gidecek ve futbol hayatı bitecek. Bu kardeşimiz ne yapacak, hiç bunları düşündünüz mü? 

100 GÜNLÜK PANDEMİ SÜRECİNDE HİÇ KİMSEDEN MADDİ OLARAK BİR KURUŞ ALMAYAN BU KÜLÜPLER DEVLETİN YANINDA OLMUŞTUR...

Şimdi ise siyasi olarak alınan bu karar vicdanları yaralamıştır. Çoğunluğun kararına neden uyulmaz? Spor bakanının Manisalı olması ne derece etkili oldu? TFF bir an önce yanlış olan bu kararından dönsün. Ali Düşmez diye biri var. "Yeter Ali DÜŞ ARTIK FUTBOLUN YAKASINDAN...'' Daha önceleri çokça hakkı yenilen Yılport Samsunspor son altı maçını aslanlar gibi oynayıp, rekorları kırarak şampiyon olacaktır. Manisa'ya selamını çakacaktır...

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR